Results 1 to 10 of 10

Thread: tolong komen pasal web n pc MIMOS

  1. #1
    Join Date
    May 2004
    Location
    Bangsar
    Posts
    15
    Rep Power
    0

    tolong komen pasal web n pc MIMOS

    alo to all,ni aku nak mintak tolong komen pasal web mimos computing and ape pandangan u all pasal produk pc mimos, mcm mn nak kasi pc mimos terkenal.

    http://www.smart.com.my/

  2. #2
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    cyberjaya
    Posts
    1
    Rep Power
    0
    snang jerk..wat promotion gile2..pastuh ost iimportant skali..Component lam PC tuh mestila power2..Additional, Price must be reasonable..)

  3. #3
    Join Date
    May 2002
    Location
    Kuching, Sarawak, MY
    Posts
    955
    Rep Power
    232
    I think tech-enthusiast won't be interested with this. Looks really boring but specs aren't that bad but to save money, better still for a custom build PC On the other hand, I think their logo color stickers really spoils the first impression.

    Web designs looks good and straight forward. More close shots of their products would be better. The details still having doubts and questions of their products.. do they assemble or manufacture themself and what kind of tube for their moniter are using, etc... Mimos computes really sounds new to me. So exposure is very important first steps. Perhaps a review by magazines would help a lot as I don't seem to read any mimos computers even in local gadgets magazine or online forums.
    Last edited by Filuren; 15-02-2005 at 12:53 AM.
    www.Hive.my - Hive Hosting #1 East Malaysia Web Host!

  4. #4
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    279
    pada aku la.. hal nih perkara senang dan mudah..

    = lantiklah CEO yang berpengalaman dan power..

    dalam hal nih.. ia lebih dari sekadar LOOK .. tapi advertising, trendy etc semua kene best.. sebab dalam memasarkan produk.. bukan hanya BARANG itu cantik.. tapi juga ;

    a- ada marketing team yang bagus
    b- ada identiti
    c- dan macam2 lagi..

    dengan bangganya aku berkata - saya tidak melihat apa2 IKLAN / JENAMA pc MIMOS dimana-mana.. so? customer lain tentu tak tau langsung.

    dapat tangkap?

  5. #5
    Join Date
    May 2004
    Location
    Bangsar
    Posts
    15
    Rep Power
    0
    kepada amboi

    alooo, tarimas pada semua komen, tapikan kalau nak buat promosi gila-gila, takut tak berkesan (mahal Siut). cuma sekarang kita orang sponser untuk radio, tv dari segi pemberian pc. supaya nanti bila ade peraduan dia orang bagi hadiah pc.

  6. #6
    Join Date
    May 2004
    Location
    Bangsar
    Posts
    15
    Rep Power
    0
    to filuren

    pc custom ade, cuma tak banyak, sebab untuk custom customer kena jumpa in person, supaya kita orang faham ape yang dia nak. lagi satu kita punya software window oem paling berpatutan, sebab mimos dah lama buat biz dgn microsoft, so harga buleh kurang.

  7. #7
    Join Date
    May 2004
    Location
    Bangsar
    Posts
    15
    Rep Power
    0
    aloo to all,

    ahaa aku rasa betul la, pasal close up gambar, dia orang tak dapat feel kan, aku akan mintak dia orang buat 3d. boleh zoom lagi. lagi satu mcm mana ruang support forum, ok ke, x de pun org masuk.

    ada la kita orang buat kat majalah tempatan kat PC.com kat kat EPL (majalah bola) and biz today.


    http://www.smart.com.my

    http://support.smart.com.my/

  8. #8
    Join Date
    May 2004
    Location
    Bangsar
    Posts
    15
    Rep Power
    0
    betul la mysticmind, orang tak tau...... orang tak tau mimos ade jual pc
    cuma kan aku dah pikir pasal 3 bende tu, nanti aku akan uruskan...

    kalu u all ade function kabare sama aku...aku nak ikut mau promote mimos.

  9. #9
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    279
    + lagi satu aspek.. After sales service salah satu aspek terpenting.. yang nih banyak sangat yang kantoi.

    marikh.. ko keje apa kat Mimos?
    ada kerja kosong tak?
    serius.

  10. #10
    Join Date
    May 2004
    Location
    Bangsar
    Posts
    15
    Rep Power
    0
    aloo to myticmind, ade tapi untuk bulan 6 ni, dia nak yg ade degree (marketing retail department), lagi satu kat jobstreet sbg technical assistant.
    http://my.jobstreet.com/jobs/2005/1/m/10/162817.htm

    aku kerja bahagian marketing mimos...
    Last edited by marikh; 16-02-2005 at 04:12 PM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Tolong pasal laman web
    By kaiba910 in forum Webmaster Tools
    Replies: 25
    Last Post: 16-01-2009, 08:45 AM
  2. Tolong pasal nak buat laman web.
    By kaiba910 in forum Webmaster Tools
    Replies: 19
    Last Post: 14-09-2006, 02:17 PM
  3. tolong sket pasal style...
    By YajivMalhotra in forum Website Design
    Replies: 2
    Last Post: 02-11-2004, 12:40 PM
  4. Bleh bagi komen pasal web design nie tak?
    By Apit in forum Website Design
    Replies: 3
    Last Post: 19-02-2003, 12:00 PM
  5. Bleh bagi komen pasal web design nie tak?
    By Apit in forum Graphic Design
    Replies: 1
    Last Post: 01-11-2002, 02:57 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32