Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 27

Thread: Mai la checks laman web saya.

  1. #1
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Kuala Lumpur...
    Posts
    417
    Rep Power
    192

    Mai la checks laman web saya.

    Sesapa yang rasa diri dia baik hati tolong la komen laman web saya kat www.budakboy.netfirms.com

  2. #2
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Setapak
    Posts
    74
    Rep Power
    196
    1st of all....congrats..sebab ada laman web sendiri walaupun domain name still ngan netfirms..

    2nd...apa tujuan website tu dibuat..personal website ker...kalau personal...biodata tu lebihkan sikit..letakla kegemaran & lain-lain..baru best nak baca

    3rd...
    buat website pakai software apa..frontpage ker..atau netscape composer...
    <a href="http://www.w3schools.com" target="_blank">W3Schools</a>

    ....bagus giler...

  3. #3
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Kuala Lumpur...
    Posts
    417
    Rep Power
    192

    Thank you because tengok laman web saya.

    Originally posted by alltvmas
    1st of all....congrats..sebab ada laman web sendiri walaupun domain name still ngan netfirms..

    2nd...apa tujuan website tu dibuat..personal website ker...kalau personal...biodata tu lebihkan sikit..letakla kegemaran & lain-lain..baru best nak baca

    3rd...
    buat website pakai software apa..frontpage ker..atau netscape composer...
    Sebenarnya laman web tu memang personal.Kalau boleh saya nak buat laman web macam putera.com atau melayu.com tapi tak tau camna.Maklumla budak baru belajar.Nasib baik la ada banyak laman web melayu yang ajar nak buat web site free.He he he.

  4. #4
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Kuala Lumpur...
    Posts
    417
    Rep Power
    192

    Re: Ye Yeah.

    Lagi satu laman web ni untuk suka-suka je.Nak beli domain tak payah kot.RM 35 tuh mahal kalau nak dibanding dengan student cam saya nih.Laman web ni dibina dengan microsoft frontpage.Sekian.

  5. #5
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    SoObHanG JhaYa
    Posts
    501
    Rep Power
    229
    lebih baik blajar camna nak guna Macromedia Dreamweaver. lebih afdal...
    <form name="jump">
    <select name="menu" onChange="location=document.jump.menu.options[document.jump.menu.selectedIndex].value;" style="border:1px #393F31 solid;color:#393F31;font:10px Verdana;font-weight:bold;" >
    <option value="0" style="background: #9CC8FE" selected>*SELECT-LINKS</option>
    <option value="http://www.gengturbo.org/" style="background: #FF0000">GENGTURBO</option>
    <option value="http://www.phixelgrafix.com/" target="new" style="background: #C6D607">PHIXELGRAFIX</option>
    <option value="http://dailydigital.phixelgrafix.com/" style="background: #FCBC45">OLD-BLOG</option>
    <option value="http://www.mesrahosting.net/" style="background: #FF99CC">WEBHOSTING</option>
    </select>
    </form>

  6. #6
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Setapak
    Posts
    74
    Rep Power
    196
    yup....betul tu.....macromedia bagus...like flash,dreamweaver dan banyak lagi....tapi kalau image better use photoshop kot...sebab banyak tutorial dkat net...

    .......
    <a href="http://www.w3schools.com" target="_blank">W3Schools</a>

    ....bagus giler...

  7. #7
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    45
    Rep Power
    0
    Masih byk. yang perlu diperbaiki..
    tapi takpe..
    belajar pelahanēdulu yea dik .. lama lama sok ok la tu.. hehe

  8. #8
    Join Date
    May 2002
    Location
    Kuching, Sarawak, MY
    Posts
    955
    Rep Power
    233
    Simple. No comment from me (you know what i mean)

    kalau tukang komen kejam WM dah nak komen, prepare la tu
    www.Hive.my - Hive Hosting #1 East Malaysia Web Host!

  9. #9
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Kejor Yob Kejor.
    Posts
    797
    Rep Power
    200
    Originally posted by Filuren
    Simple. No comment from me (you know what i mean)

    kalau tukang komen kejam WM dah nak komen, prepare la tu

    tukang komen seems to have dissappear...
    maybe too busy

  10. #10
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Kuala Lumpur...
    Posts
    417
    Rep Power
    192
    Macromedia tu ntuk buat animation ke.Betul ke kalau letak javascript banyak kat ruangan index,search engine tak boleh nak kesan.Jawab brother jawab.

  11. #11
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    SoObHanG JhaYa
    Posts
    501
    Rep Power
    229
    macromedia tu nama kompeni. dreamweaver, flash tu product dia.

    Kalau insert banyak javascript takde masalah. Yg engine takleh kesan sebab tak insert "Meta Tags"......
    <form name="jump">
    <select name="menu" onChange="location=document.jump.menu.options[document.jump.menu.selectedIndex].value;" style="border:1px #393F31 solid;color:#393F31;font:10px Verdana;font-weight:bold;" >
    <option value="0" style="background: #9CC8FE" selected>*SELECT-LINKS</option>
    <option value="http://www.gengturbo.org/" style="background: #FF0000">GENGTURBO</option>
    <option value="http://www.phixelgrafix.com/" target="new" style="background: #C6D607">PHIXELGRAFIX</option>
    <option value="http://dailydigital.phixelgrafix.com/" style="background: #FCBC45">OLD-BLOG</option>
    <option value="http://www.mesrahosting.net/" style="background: #FF99CC">WEBHOSTING</option>
    </select>
    </form>

  12. #12
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Setapak
    Posts
    74
    Rep Power
    196
    mmgla nama kompeni....cakap jer..
    <a href="http://www.w3schools.com" target="_blank">W3Schools</a>

    ....bagus giler...

  13. #13
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Setapak
    Posts
    74
    Rep Power
    196
    dan satu lagi kalau nak tgk design best-best gi http://www.designersdepot.com

    byk design cantik-cantik
    <a href="http://www.w3schools.com" target="_blank">W3Schools</a>

    ....bagus giler...

  14. #14
    Join Date
    May 2002
    Location
    Kuching, Sarawak, MY
    Posts
    955
    Rep Power
    233
    Originally posted by alltvmas
    dan satu lagi kalau nak tgk design best-best gi http://www.designersdepot.com

    byk design cantik-cantik
    I have created a thread of their list

    http://www.webmastermalaysia.com/sho...&threadid=4591
    www.Hive.my - Hive Hosting #1 East Malaysia Web Host!

  15. #15
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Kuala Lumpur...
    Posts
    417
    Rep Power
    192
    Banner ads netfirms tu saya buang dengan illegal.Agak-agak pihak netfirms akan banned web site saya tak.Name budak boy kat web site saya ok tak.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. saya orang baru di sini . nak kongsi web site saya sama kamu
    By Incube in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 22
    Last Post: 13-06-2009, 03:22 AM
  2. Saya nak buat laman web ecommerce...Macam mana ya...
    By Syahrizal in forum Mamak Stall
    Replies: 4
    Last Post: 03-06-2009, 06:00 PM
  3. Laman saya - My Pembaca
    By Syahrizal in forum Website Design
    Replies: 7
    Last Post: 04-02-2009, 04:02 PM
  4. sila lawat laman web saya...& bagi komen sikit..
    By alltvmas in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 24
    Last Post: 20-04-2004, 10:15 PM
  5. Cuba tengok laman web saya.....
    By hafizuddin in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 20
    Last Post: 05-08-2003, 05:14 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112