Results 1 to 13 of 13

Thread: yea... ni ada 2 page soh review

  1. #1
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    ::atas tasik madu::
    Posts
    5
    Rep Power
    0

    yea... ni ada 2 page soh review

    ni aku wat sesaja jer..blaja kat sifoo.com ngan pergh.com ni.. ok... riview site ini

    http://www.geocities.com/reblinded
    http://www.geocities.com/ale_shay

  2. #2
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    ::atas tasik madu::
    Posts
    5
    Rep Power
    0
    tulis kat tag board aku tu tau..mekasih..kutuk kat situ pun takpe..tapi tkut tak ckup pjg jer ...sume komen diperlukan sbb nak buat website ada .com plak..so..klu beli hosting pastu buat x lawa..membazir kan..tlg tau..

  3. #3
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Petaling Jaya
    Posts
    91
    Rep Power
    201
    emm so nice and simple.. cumanya masih byk yang perlu diperbanyakkan content dia lagi.. color management okay, concept pun leh tahan... sejuk mata memandang.. maybe bahagian programming ko kene byk belajar sket.. mcm news update tu boleh pakai script php..

  4. #4
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Malaysia
    Posts
    9
    Rep Power
    0
    Hi zict,

    Bagus web ko tu... especially reblinded tu... nampak okie, tapi kalo cakap pasal content, perlu la add banyak ya.. hehe.

    Tapi i nak beri kommen sikit kat ale shay page ini... lepas loading page tu... semua nampak okie, first thing that caught my attention pastilah perempuan itu.. ahauhauahuha! Tapi bila i nak baca content tu.. alamak, color font macam tak sesuai ngan background frame warna light gray la.. sebab saya rasa susah nak baca font putih itu... kalau boleh change warna font tu ke warna hitam atau dark gray, i rasa senang sikit kalau baca ngan warna itu

    Above all also my humble opinion lo. Oh yea zict.. u rasa panjang sangat tak web address URL ko tu? Saya ada provide Short URL Redirection Service, FREE ni.... lepas register, u boleh ada something like http://reblinded.atmy.info forwarded to http://www.geocities.com/reblinded, so u tak yah la ingat url panjang geocities itu kan? kekeke.... awak boleh register as many as u can service itu.. FOC mia!

    Regards,
    Alex

  5. #5
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    ::atas tasik madu::
    Posts
    5
    Rep Power
    0
    dimiez-skrg ni tngh blaja php lagik..tahap tadika lagik..baru blaja <?php ..hahaha..ops..nanti dah siap sy antar lagik..(pening sebenarnya belaja senirik..tp xpe..practice makes perfect)

    Atmy-tq komen pasal web tuh..sbenarnya tengah blaja php coz nak beli domain ngan hosting baru..tu yang biar je dulu..thanks 4 the invitation..

  6. #6
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Petaling Jaya
    Posts
    91
    Rep Power
    201
    its ok.. kayuh pelan-pelan... kita sama2 belajar.. kalo nak beli domain dan hosting leh beli ngan aku eks...

  7. #7
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    272
    sekurang2nya ko nak jugak belajar kan..

    anyway both web takde apa yang nak dikomen sangat..
    cuma (ada gak) ..

    - cari webhost takder iklan cam web1000.com ke selain geocities yg ada banner tuh
    - selain dari tuh.. cuba jugak bermain dengan lebih warna.
    - ermm penggunaan PIXEL FONT yang salah.. (hahahha - mesti tak paham bab nih kan? cari sendiri )
    :P

    tuh jer la dulu..

  8. #8
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Petaling Jaya
    Posts
    91
    Rep Power
    201
    boleh pakai noscript atau script yang boleh disable ads.. ttg pixel font tu maybe kene byk guna photoshop terutamanya anti alias set kepada none, size 9 atau 10 bagi tahoma, verdana.. atau download pixel font yang berlambak dalam internet.. size dia kecil dan cute..

  9. #9
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    ::atas tasik madu::
    Posts
    5
    Rep Power
    0

    em...

    1) bila buat website guna wysiwyg..bbila switch pada php jadik bengong..em..a lot of uncertainity...takpelah...memang kena blaja pelan2..tapi dah nampak sket2 ar..wpun rasa cam bengong bila belajar tak berguru ni..berguru ngan en google jelah kan..

    2) pixel font.....tak set anti alias...ok..nanti sy tengok...(ape tuh? hahahah) l

    ok tq..

  10. #10
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Papar, Sabah
    Posts
    266
    Rep Power
    199
    utk proses pembelajaran, cuba elakkan penggunaan software WYSIWYG.. coz, dr pengamatan aku, when you depend on this, you'll learn nothing! trust me! bebila je kalo org mintak tweak mana2 tag, gerenti pecah kepala nak study balik..

    tapi kalo nak guna jugak, nevermind.. just, make sure 80% of your time, spend on coding, and the rest for wysiwyg feature..

    keep on practise for more improvement.. good luck!

  11. #11
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    272
    yeah!!.. notepad is the best :P

  12. #12
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Petaling Jaya
    Posts
    91
    Rep Power
    201
    hehehe notepad mmg la simple... boleh guna Adobe GoLive utk fix Syntax Error terutamanya coding ntah paper dalam frontpage atau lelain wysiwyg editor.. power tul warez nih..

  13. #13
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Papar, Sabah
    Posts
    266
    Rep Power
    199
    aku dulu dekat setahun lebih stick ngan notepad.. heheh! pastu bila aku dah start masuk css, some scripting, baru aku cari text-editor yg ada text color2 punya.. coz bila dah advanced selevel, korang gerenti akan cari something yg boleh membezakan code2 tu.. sejak tu la aku guna dreamweaver sepenuhnya.. cuma kekadang bila deal direct ngan ftp, aku guna Editplus je..

    frontpage ni kalo boleh, jgnlah guna.. taip je content sikit, sekali view source, mak aih! bnyk giler benda dia declare! aku pun tak paham2 ngan frontpage ni, apa sebenarnya diorng nak sampaikan..

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Keep Track of your on page and Off page SEO
    By altax in forum Webmaster Tools
    Replies: 2
    Last Post: 11-12-2009, 01:38 PM
  2. Kindly Review My New Website: Forex Review
    By pesal in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 2
    Last Post: 27-04-2009, 07:17 PM
  3. Page not found
    By Wilky in forum Website Programming
    Replies: 0
    Last Post: 03-02-2009, 05:45 AM
  4. Please review my landing page and forum
    By awiekupo in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 8
    Last Post: 07-04-2007, 02:50 AM
  5. Protec page
    By Nokia in forum Website Programming
    Replies: 10
    Last Post: 06-02-2004, 04:24 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37