Results 1 to 10 of 10

Thread: :::Please re-check my site:::

  1. #1
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Penang
    Posts
    170
    Rep Power
    212

    :::Please re-check my site:::

    A'kum...
    Saya ada update web saya yg lepas http://www.kesederhanaan.cjb.net
    Saya buat totally design lain..

    Harap dapat bagi pandangan...heheh
    ::::newbies::::

  2. #2
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Kluang, Johor
    Posts
    2,367
    Rep Power
    244
    please, do NOT use grids background.
    Don't you feel that the background caused the text so HARD to read?!

  3. #3
    Join Date
    May 2004
    Location
    Sarawak
    Posts
    69
    Rep Power
    183
    apa website..shoutbox tu dah ok..buat lebih ok lagi kay...
    izan The Love Story
    Website izan
    Email

  4. #4
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Penang
    Posts
    170
    Rep Power
    212
    mana mystic nih.... heheheeh....

  5. #5
    Join Date
    May 2004
    Location
    Sarawak
    Posts
    69
    Rep Power
    183
    Nak cari mystiq ke..keke..kang tak pasal pasal kena kutuk web tu baru tau..hehe...nice site..tapi jangan lah buat besar sangat tulisan tu..tak best..hehe...tapi nice....wsalam
    izan The Love Story
    Website izan
    Email

  6. #6
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    272
    adus.. cari aku la plak..
    aku lelaki lah.. bukanpompuan.. tak usah laa cari aku hehehe

    ermm.. komen kejam aku ko suka ya?

    erm...

    1. design masih memerlukan banyak perhatian. pemilihan warna adalah bab yang paaaaaling penting. Jika warna tidak kena dan tidak ngam, 'kick' dia akan berkurangan dan menjadikan web tidak bermaya.
    - solusi : ikut step nih, ihat mana2 web yang ternama dan dikirakan menarik, cuba ambil warna2 yang ada tersebut (kombinasi) dan cuba gabungkan kembali dengan idea grafik anda sendiri menggunakan warna2 tersebut.
    Menguasai pilosofi warna, jiwa warna tuh sendiri, feel warna tuh. Sebab itu adakalanya... orang2 yang pandai melukis dan mewarna, mempunyai kelebihan dalam kerja2 sebegini, kerana mereka telah biasa dengan warna dan jiwa ia.

    2. Reka letak dan reka bentuk. rujuk design2 mereka.. apa yang mereka buat dan kaji bagaimana nak jadikan grafik kamu lebih kurang atau setaraf grafik mereka.

    3. Detail dan kemas dalam membuat kerja adalah penting. Semua orang suka kerja yang bersih dan menarik .

    banyak lagi.. sila buat lebih banyak experimentasi

    apa2 hal pun anda sudah maju setapak dari orang lain yang tak pernah mahu dan takut mencuba apatah lagi dikritik. (tambahan plak pengkritik kejam cam aku)

  7. #7
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Penang
    Posts
    170
    Rep Power
    212
    lajunyer ko type komen...
    ko dah ada text utk komen ker hehehehe... tq,tq,
    Sifoo..

  8. #8
    Join Date
    May 2004
    Location
    Sarawak
    Posts
    69
    Rep Power
    183
    best kritik tu..kekeke...well..nice reza
    izan The Love Story
    Website izan
    Email

  9. #9
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Penang
    Posts
    170
    Rep Power
    212

  10. #10
    Join Date
    May 2004
    Location
    Sarawak
    Posts
    69
    Rep Power
    183
    Okies..teruskan usaha web baru.tapi ok jugak.cuma shoutbox tu pi tukar untuk shout box baru yang kau register ari tu
    izan The Love Story
    Website izan
    Email

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. please check my site
    By Lewis787 in forum Paid Hosting Discussion Forum
    Replies: 0
    Last Post: 12-10-2009, 10:41 AM
  2. Check out my new site
    By DatukGoh in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 3
    Last Post: 25-06-2008, 09:40 PM
  3. check my new site.....
    By alltvmas in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 2
    Last Post: 17-05-2005, 05:19 PM
  4. My Site...please check
    By e-zone4u in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 9
    Last Post: 11-03-2005, 05:42 PM
  5. site check #2
    By grafik in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 0
    Last Post: 28-06-2003, 01:06 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37