Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 20

Thread: ::: Mp3 Dot My >> Muzik Kita Suara Kita :::

  1. #1
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    In Utero
    Posts
    166
    Rep Power
    193

    ::: Mp3 Dot My >> Muzik Kita Suara Kita :::

    Laman web mp3 melayu yang mengandungi lagu baru, lagu lama, klasik rock, solo lelaki, solo wanita, kumpulan lelaki, kumpulan wanita, duet, inggeris tempatan dan soundtrack.

    www.mp3dotmy.bestmusicpages.com
    Last edited by tmwwtw; 07-02-2004 at 12:58 AM.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    BTHO
    Posts
    775
    Rep Power
    236
    Simple design, but its the kind of website that I have been waiting for soooo long I tried to dl mp3s from http://www.jiwang.com, but they deny me access to their site

    - MENJ

  3. #3
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    In Utero
    Posts
    166
    Rep Power
    193
    terima kasih kerana memberi komen tentang website yg aku buat tuh.

  4. #4
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    JB
    Posts
    59
    Rep Power
    204
    interface dier kurang menarik .. tapi susah nak jumpa site macam nih.. thaniah...
    <b><i>Only the paranoid survive</i> - Andy Groove</b>

  5. #5
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Papar, Sabah
    Posts
    266
    Rep Power
    203
    interface simple sangat.. no attraction.. hope you can refer this mp3 site.. www.mp3sound.com or www.mp3shits.com

    anyway, good effort.. ni tak takut kena saman pasal piracy ke ni..?

  6. #6
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Kluang, Johor
    Posts
    2,367
    Rep Power
    248
    Beware. you will get sued by sharing those mp3 files.

    Correction:
    Semua mp3 yang terdapat di dalam laman web ini menggunakan bitrate 8Kbps supaya mudah untuk dimuat turun kerana saiznya kecil. Anda boleh menukar semula kepada bitrate yang biasa seperti 128Kbps menggunakan perisian seperti Easy CD-DA
    Even you convert to 128kbps from a 8kbps mp3, the quality still the SAME. The only different is the size become much bigger.

    "Remember, MP3 is lossy compression."

  7. #7
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    In Utero
    Posts
    166
    Rep Power
    193
    boleh kene saman ker?

    setau aku sesuatu bende tuh akan dikira sbg cetak rompak apabila ia merompak bende yg dicetak.
    tapi bab mp3 nih, tak de pun mp3 original yang dicetak dipasaran. so, mp3 nih tak boleh dikategorikan sbg cetak rompak.
    betul tak?

    ape pendapat korang?

  8. #8
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Kluang, Johor
    Posts
    2,367
    Rep Power
    248
    No, it is illegal even in digital form.

    Once you convert CD to MP3 and share with others, then it is already illegal. Plus, you are sharing in Internet now, lagi teruk.

    I am not sure if Malaysia has caught illegal online MP3 or not, but Singapore just caught over 20 students because sharing mp3 in campus network.

    Well, my advice is that if you don't want to get trouble in future, better stop the mp3 site. If you insist to share mp3, then do it in P2P network. It is harder to trace who share the file.

    good luck

  9. #9
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    SoObHanG JhaYa
    Posts
    501
    Rep Power
    225
    mp3 masih dikira illegal... tapii.... kalau ko rakam lagu2 tadi dari radio... kemudian convert ke mp3.... secara automatik... tak illegal...
    <form name="jump">
    <select name="menu" onChange="location=document.jump.menu.options[document.jump.menu.selectedIndex].value;" style="border:1px #393F31 solid;color:#393F31;font:10px Verdana;font-weight:bold;" >
    <option value="0" style="background: #9CC8FE" selected>*SELECT-LINKS</option>
    <option value="http://www.gengturbo.org/" style="background: #FF0000">GENGTURBO</option>
    <option value="http://www.phixelgrafix.com/" target="new" style="background: #C6D607">PHIXELGRAFIX</option>
    <option value="http://dailydigital.phixelgrafix.com/" style="background: #FCBC45">OLD-BLOG</option>
    <option value="http://www.mesrahosting.net/" style="background: #FF99CC">WEBHOSTING</option>
    </select>
    </form>

  10. #10
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Kamunting, Perak
    Posts
    640
    Rep Power
    213
    Malaysia tak kuat lagi enforcement... tapi company yg Siti Nurhaliza sign contract pernah WARNING satu site sebab kasi free MP3, of course~lah MP3 tu lagu Siti

    Site Jiwang.org tu pun, selamat lagi masa ni sebab hosting MP3 diorang banyak di luar (agak ajelah). harapnya x berkubur

    Jomlah guna Kazaa

  11. #11
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    In Utero
    Posts
    166
    Rep Power
    193
    aku ader berita baik buat semua peminat kumpulan Exists. aku baru upload 25 lagu-lagu Exists dari single Untukmu Ibu sampai Tak Tahu Harga Cinta. klik kat bawah nih.

    http://www.mp3dotmy.bestmusicpages.com/Exists.html

    jgn lupa sign guestbook aku.

    babai....

  12. #12
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    not here
    Posts
    74
    Rep Power
    190
    hmm... orang mesia memang camnih kot.. suka mencabar law.. pakcik tokleh nolong dehhhh.....

  13. #13
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Cyberspace
    Posts
    492
    Rep Power
    221
    aku dgr lagu2 lama tu... kualiti kurang sikit la... setakat nak dengar dari web tu boleh la tp kalo nak simpan buat koleksi.. ermmm kurang sesuai..

    agak agak kalo nak buat tempat simpan mp3 kat internet ni.. 5GB-10GB space dgn 200GB BW monthly cukup tak?

    best kalo buat site macam ni.. ramai peminat...
    Domain Registration = RM35/Year com net org biz info us

  14. #14
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Kluang, Johor
    Posts
    2,367
    Rep Power
    248
    best if it is legal mp3 store.
    I don't think anyone want to get theirselves trouble by hosting illegal mp3 files.

  15. #15
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    not here
    Posts
    74
    Rep Power
    190
    cant agree more lcf

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 26
    Last Post: 19-08-2008, 08:46 AM
  2. cam ner nak buat backgrnd ade suara
    By lambok in forum Website Design
    Replies: 12
    Last Post: 19-08-2004, 11:00 PM
  3. ::: Mp3 Dot My >> Muzik Kita Suara Kita :::
    By tmwwtw in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 8
    Last Post: 23-05-2004, 01:24 AM
  4. tolong kita..
    By kerenggecrew in forum Website Design
    Replies: 5
    Last Post: 03-03-2004, 09:15 PM
  5. Camane nak ambil agu dlm flash yg kita download..
    By myravens in forum Website Design
    Replies: 7
    Last Post: 23-08-2003, 08:41 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112