Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 19

Thread: Tolong kritik sikit

  1. #1
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Tokyo
    Posts
    24
    Rep Power
    0

    Tolong kritik sikit

    To all webmaster malaysia,

    Kalau free tu jenguklah masuk web site ni dan bagi kritikan ke komen ke.....apa-apa ke,

    http://yani.iwebland.com/

    Kali ini aku design layout web ni pakai css tanpa table...nampak nya css layout ni menarik dan senang nak maintain..byk web skrg ni dah beralih daripada layout table kepada css seperti adobe ke aol ke..

    ok, tolong komen ye...thanks

    Affendi

  2. #2
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    epox
    Posts
    432
    Rep Power
    224
    *very* nice! me likes!
    not many malaysian has embrace css fully...

    kan mistik kan? wakakaka
    Munzir + "/^[Hh](a)(z)\1\2[iI]$/"

  3. #3
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Melbourne, AU
    Posts
    456
    Rep Power
    225

    Thumbs up

    Very nice... excellent use of CSS

  4. #4
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Kluang, Johor
    Posts
    2,367
    Rep Power
    246
    very clean and pretty website. I like it

    btw, any good resource of CSS?
    I wish to convert my site to CSS based also.

  5. #5
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    epox
    Posts
    432
    Rep Power
    224
    alistapart.com has nice tutorials on css
    sitepoint.com
    examples of nice css usage can be seen here
    csszengarden.com
    Munzir + "/^[Hh](a)(z)\1\2[iI]$/"

  6. #6
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Tokyo
    Posts
    24
    Rep Power
    0
    Thanks di atas komen anda semua,

    Pasal resource css ni , ini dia beberapa web yg aku selalu surf masuk :-

    http://cssvault.com/
    web ni kumpul byk web web menarik yg pakai teknik css layout ni, boleh tengok utk buat rujukan ...

    http://www.inknoise.com/experimental/layoutomatic.php
    web ni pula di sediakan tools utk buat layout css ni

    http://css.maxdesign.com.au/index.htm
    web ni pula di sediakan cth cth menu yg pakai css ni berserta source code nya sekali...

    dan byk lagi, lain kalu aku masukkan plak bila aku ingat balik

    thanks again

    Affendi

  7. #7
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Tokyo
    Posts
    24
    Rep Power
    0
    ni aku baru ingat balik beberapa web tutorial css :-

    Ni pasal layout css:-
    http://www.bluerobot.com/web/layouts/
    http://glish.com/css/home.asp
    http://www.thenoodleincident.com/tut...son/boxes.html


    pasal tutorial am css pula :-
    http://www.htmldog.com/

  8. #8
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    dEpAn P©
    Posts
    13
    Rep Power
    0

    Re: Tolong kritik sikit

    Originally posted by fendi75
    To all webmaster malaysia,

    Kalau free tu jenguklah masuk web site ni dan bagi kritikan ke komen ke.....apa-apa ke,

    http://yani.iwebland.com/

    Kali ini aku design layout web ni pakai css tanpa table...nampak nya css layout ni menarik dan senang nak maintain..byk web skrg ni dah beralih daripada layout table kepada css seperti adobe ke aol ke..

    ok, tolong komen ye...thanks

    Affendi
    cantik bleh tahan...guna apa buat..?

  9. #9
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Tokyo
    Posts
    24
    Rep Power
    0

    Talking pakai wordpad

    aku buat layout tu pakai wordpad, sambil aku tengok cth css code kat web site yg aku tulis di atas tu,...

    lepas tu utk logonya lak aku pakai photoshop 7.0...

    dan aku pakai php utk buat template web tu, codingnya aku tengok kat http://codewalkers.com/

    dreamweaver mx 2004 pun bagus utk buat css layoutnya..

  10. #10
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Setapak,Kuala Lumpur
    Posts
    19
    Rep Power
    0
    Kinda neat but I am not used to this method.Anyway..what type of software do u use for this?....It lacks refinements such as additional images or designs,perhaps you could fill it up a bit with more text or graphics and make it look less naked.

    I think it would be better.
    Creative Vibrations™ Designworks 2004

  11. #11
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Tokyo
    Posts
    24
    Rep Power
    0

    thanks di atas komen bernas

    Terima kasih di atas komen bernas tu,

    Utk buat web tu kira org pakai editor windows biasa aje macam wordpad atau memopad...dan utk check validation coding pakai validator yg www consortium...

    Lepas tu utk logo pakai photoshop,

    pasal grafiks tu emmm kita org tak pro sgt pasal grafiks canggih canggih , jadi kita org lebih kepada neat and simple , dan mungkin kdg tu cara ini akan nampak naked sikit, tapi rasanya sesuai utk homepage yg utk sampaikan maklumat saja.

    Anyway thanks di atas komen bernas itu, dan skrg ni tgh improve diri utk belajar teknik teknik photoshop yg ada ni..

  12. #12
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Kluang, Johor
    Posts
    2,367
    Rep Power
    246
    pasal grafiks tu emmm kita org tak pro sgt pasal grafiks canggih canggih , jadi kita org lebih kepada neat and simple , dan mungkin kdg tu cara ini akan nampak naked sikit, tapi rasanya sesuai utk homepage yg utk sampaikan maklumat saja.
    totally agree with you! I pun tak pro dlm grafiks.
    I LOVE neat and simple website!

  13. #13
    Join Date
    May 2004
    Location
    Joho
    Posts
    7
    Rep Power
    0
    nice website; jarang jumpa website yang mempamerkan skil2 table-less website dgn baik. so ada nak komen sedikit lah:

    memandangkan #minitabs CSS tu common keatas semua pages tu, satukan la kat dalam satu fail .css. senang nak maintain dan boleh membantu mengurangkan saiz fail. (walaupun x banyak)

    judging from your style.css, ada banyak redundancy dan mungkin akan menyukarkan maintenance. contoh, H1 ngan H2 boleh disatukan. gunakan feature 'cascade' CSS.

    imej kecik kiut2 kat bottom right setiap page tu sepatutnya dibuat sebagai background, instead of IMG. sebab: gamba tersebut tak berbentuk informatif dan termasuk dalam kategori 'layout images.'

    i guess that's all, nice work and may you prosper with every site you create. *winks*

  14. #14
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    KL
    Posts
    267
    Rep Power
    191
    Agree with all of them, nice and neat....good work

  15. #15
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Tokyo
    Posts
    24
    Rep Power
    0

    Terima kasih di atas komen

    To deslack,

    terima kasih di atas komen yang bernas itu, emm rasanya byk gak redundancy dalam css yang di pakai tu, dan pernah gak terfikir utk kongsikan dia supaya kecikkan sikit saiz fail, tapi utk kesenangan edit css filenya (bagi akulah) aku biarkan aje dia camtu, tapi mungkin utk masa-masa yang akan datang ini akan try reduce reduncancy tu.

    pasal image tu, emm ntahlah kenapa rasa senang pakai image lak drp background. tak terfikir lak sblm ni nak pakai background.

    ps: nampaknya pro pasal css ni , bila lagi nak buat css based layout punya web.

    to sorix; terima kasih.

    jom ramai-ramai kita guna css based layout, skrg ni blogger.com dan mp3.com pun dah tukar pakai css based layout.http://www.blogger.com

    kat majalah web design kat jepun ni pun dah mula mengatakan yang skrg ni paradigm web design sedang beralih drp table based layout ke css based layouthttp://www.mp3.com

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Nak tanye sikit
    By syazani in forum Free Hosting Discussion Forum
    Replies: 3
    Last Post: 25-03-2007, 11:58 PM
  2. Ekspresi diri Keranamu Malaysia..kritik plss
    By dark^Ki||eR in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 0
    Last Post: 12-07-2003, 08:30 PM
  3. Nak tolong sikit
    By Alex in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 12
    Last Post: 07-07-2003, 05:58 PM
  4. Tolong bagi komen sikit
    By fendi75 in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 4
    Last Post: 08-03-2003, 10:15 AM
  5. komen sikit
    By antagonis in forum Graphic Design
    Replies: 21
    Last Post: 06-05-2002, 05:24 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112