Results 1 to 4 of 4

Thread: Massej.INFO --> Komen ?

  1. #1
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Satu Tempat diMalaysia
    Posts
    39
    Rep Power
    0

    Massej.INFO --> Komen ?

    Assalamualaikum..

    Harap cfu-cfu yang ada tolong komen sikit laman nih..

    1. Kaler
    2. Speed
    3. Design

    Kekadang muslim rasa nampak cam serabut.. kekadang nampak cantik.. hehe..

    Korang bagi la reviu skit..

    http://massej.info/index.php
    "Yang Sempurna Hanyalah A||ah Jua.."

    =========================
    http://mynuke.info/images/my/bmyn.gif || http://sayamuslim.com/images/smnet.gif
    MalaysianNukez || Komuniti SayaMuslim.com

  2. #2
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Papar, Sabah
    Posts
    266
    Rep Power
    200
    pendapat aku...

    color - nice & clean.. lebih menarik kalau ditambah sket lagi color2 lain utk memvariasikan penglihatan user..

    speed - pantas seperti Beckham!

    design - overall layout telah berjay menampakkan bahawa ini ialah site info.. congrats! cuma nak komen ttg logo kat atas kiri tu.. kalau boleh buat lebih menarik, simple and jelas! sebab logo yg sedia ada telah menutup slogan website ini sendiri..

    semekom!

  3. #3
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Johor
    Posts
    270
    Rep Power
    208
    load very fast.
    Frederick Goh - www.frederickgoh.com

  4. #4
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    274
    :Komen Kejam Bermula:

    1 - Logo image adalah satu kegagalan besar. Jagged dan tak match theme. Cubaan menjadikannya transparent tidak berjaya.. Pengunaan shadow telah mencacatkan logo / header tersebut. Bukan mudah nak buat shadow fx dan transparent. Saya rasa lebih baik jika ia tidak ditransparentkan dan setkan warna backgorund saja.

    2. Fx emboss pada logo tuh tak bagus, kurang menarik dan sedikit comot. Sebaiknya jangan guna tahap kepekatan / gelap yang terlalu tinggi. Adalah lebih baik ia dibayang-gelapkan dengan warna Dark Blue drpd warna hitam.

    3. Menindih perkataan slogan tuh juga tak kena. Tidak berjaya membentuk apa2 pengertian . Lebih baik jika di Paparkan dalam sebaris dan juga SHARPKAn ianya. Imagge kelihat Jagged yang teruk.

    Cadangan :

    - Belajar lagi design terutamanya menjadikan shape lebih smooth. Cuba gunakan (jika photoshop) Channel, Blurkan semula dan Level bagi mendapat shape Curve yang cantik.

    - Transparent gif bukanlah sesuatu yang mudah. Make more research on this. Expecially dalam hal membuang warna yang tidak perlu dan berkaitan.

    - Sheme color juga masih boleh diperbaiki.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 09-12-2006, 01:19 PM
  2. komen about this site
    By jawa in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 3
    Last Post: 25-09-2004, 06:12 PM
  3. komen..komen...
    By therion in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 19
    Last Post: 27-04-2004, 10:20 AM
  4. WM.. minta Komen Laman MASSEJ.COM..
    By Muslim in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 1
    Last Post: 11-10-2002, 02:30 PM
  5. www.massej.com
    By beluncaz in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 1
    Last Post: 02-07-2002, 05:55 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112