Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 20

Thread: komen..komen...

  1. #1
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Shah Alam - Kuantan -Alor Setar
    Posts
    109
    Rep Power
    192

    komen..komen...

    www.al-wahidah.com
    ok tak kalau aku tukau ke portal...ada cadangan apa-apa tak...aku rasa cam something jer web nih..aperr ha?

  2. #2
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    273
    nih sekolah ke apa?
    ermm.. kalau portal pun ok gak.. lebih baik banyakkan maklumat dan buat satu komuniti pelajar sekolah tuh..

    oh ya.. saya rasakan pengunaan frame camtuh tak ideal.. sudah bukan trend zaman skarang apatah lagi untuk site informasi camtuh..

    flash header tuh broken view!.. cam ada yang tak kena jer..

    www.cwd.dk --> cari under section yang berkaitan.. buat research skit lagi . cari konsep yang lebih sesuai dan menarik ..

    gud luck!

  3. #3
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Shah Alam - Kuantan -Alor Setar
    Posts
    109
    Rep Power
    192
    ha'a..sekolah, tadika actually..tapi kalau tak pakai frame cam tu, tetiap kali kena load menu tepi tu tak jadi lembab ke?

    flash header...emmm nak buat camner? idea...komen..

  4. #4
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    273
    lebih lembab kalau dalam frame sebabnya :

    frame bermakna : ada dua muka surat / page web tuh kan?
    without frame = 1 page jer. .

    seee?

  5. #5
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Shah Alam - Kuantan -Alor Setar
    Posts
    109
    Rep Power
    192
    yer ker..emm, tapi yang dlm frame tu kena load sekali jer kan? kalau satukan yg dlm frame tu bua satu page jer..tetiap kali pun kena load kan kalau page tu beratnya 10 (cth.) aku divide kan pada frame tu jadi 4 so yg kat main jadi 6 kan? makna nya tetiap kali nak load dier akan load yg main jer kan. so dier akan load 6 jerr..yang 4 tu dier load sekali jer..masa memula tadi..so kalau aku combine jadi 10..tetiap kali nak load kena load 10..kan ke berat tu..betul? anyway, aku pun rasa tak uptodate nak pakai frame ni..aku tukau!!! ehehee...

  6. #6
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Kamunting, Perak
    Posts
    640
    Rep Power
    209
    emm... x jugak... habis, apa guna fungsi 'cache' dalam browser?

    kalau dia dah load sekali, tentu dah masuk dalam folder cache user... so, browser x la download berkali2 sbb jumpa benda yg sama...

    lain la kalau si webmaster dah letak dekat meta tag 'pragma' diikuti dgn 'no-cache'... itu lain cerita la (betul2 working ke code ni?)

    aku setuju je dgn sume yg si mystic cakap... yeargh!

  7. #7
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    JB
    Posts
    59
    Rep Power
    200
    ark...

    1) konfius warna.. kejap biru .. kejab hijau..
    2) design yang cantik tapi font tak seimbang.. kejap kecik kejap besar...
    3) image ader yang tak kuar...
    4) home link letak kat atas kalau boleh ... user friendly...
    5) mailto... kalau leh guna email form... jangan guna tag mailto:... standart!
    6) ark... kenapa mouseclick event kuar alert?!~... nampak tak profesional.. (penat aku taip.. orang!! kalau nak curik source curik gak..)
    [lupa!!]
    7) first page warna putih.. pastu.. warna hijau biru.. pas tu.. hijau trus.. hehehe...
    8) intro interaktif meleret².. (aku tak suka flash.. hehe :P)
    9) intro/menu dalam inggeris.. tapi bila masuk site rojak..

    PoV: 6/10 - grafik, susun atur, msg yang nak disampaikan, ok..

    p/s: argh... jangan ler pakai event mouse click yang show alert box tu.. macam aper jek aku nengok... tak seswai tul..
    <b><i>Only the paranoid survive</i> - Andy Groove</b>

  8. #8
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Shah Alam - Kuantan -Alor Setar
    Posts
    109
    Rep Power
    192
    okeh..

    flash tu aku pun tak tau nak buat camana..aku belasah jerk...ok thanks..lagi..lagi

  9. #9
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    dreamland
    Posts
    240
    Rep Power
    203
    kasi cepat skit intro tuh..
    slow sangat...

    anyway baguih jugak site ko ni...
    caya la.
    ^_^ <== stay happy

  10. #10
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    BTHO
    Posts
    775
    Rep Power
    232
    Emm...cantik website. Tapi slowlah nak tunggu dia load...

    - MENJ

  11. #11
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Shah Alam - Kuantan -Alor Setar
    Posts
    109
    Rep Power
    192
    dah update dah... hehehee amacam..ok tak?? masalah load berat ek? ok, aku akan solve mende tu..aku akan pakai css..lagi...lagi ada apa2 komen dgn web baru nih?

  12. #12
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    273
    a haa. cun.. nice and fast loading also..
    color scheme pun kira sesuai dengan madrasah.
    image optimization pun bertambah baik,

    err cuma versi flash tak siap lagi kan..

    cuma ada sikit jer aku rasa bleh kasi repair..
    http://www.al-wahidah.com/main.html

    rujuk pada table tuh.. nampak macam jauh sangat dan ada ruang kosong yang besar..
    tambahkan lebar dia.. kurangkan ruang kosong ditengah/antara 2 table ..

    selain tuh jugak..

    text dengan dinding table rapat sangat.. tambahkan cellpadding / cellspacing bagi dia jauh skit dari dinding (tepi ) table tuh.. baru cun

    anyway.. dahbertambah baik..

    6.5 / 10

  13. #13
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Kamunting, Perak
    Posts
    640
    Rep Power
    209
    pembaharuan yg amat memuaskan... ada harapan cerah ni

    skema warna la yg paling menarik... sesuai & sedap & serasi bersama contents...

    logo atas tu, cuba besarkan skit, skit je
    caption madrasah al-wahidah tu, biar besar skit...

    ayat2 kemaskini tu x perlu la align tengah... x cantik, guna kiri @ kanan, ok?

    grafik 'GroupWeb' tu x berapa kena la, sama ada kecilkan saiz atau guna standard font seperti caption kat atas... cadangan je!

    pasal jarak teks dgn dinding table tu, betul apa mystic ckp...
    better ubah, sesak nafas aje rasanya time nak baca.

    yg lain, rasanya ok

  14. #14
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Shah Alam - Kuantan -Alor Setar
    Posts
    109
    Rep Power
    192
    ok thanks..dah check dah, yg text tu dah repair dah..tunggu nak upload jer..ok..pesal groupweb nyer logo..logo tu besar sgt..pesal thu nampak something wrong kot..aku akan repair lagik..

    mystic,
    ko nyer komen pesal table thu apahal?? punya suka aku arr.. :P ekekekee takder..takder...tolong panjang lebarkan sket komen table thu..kasik clear sket...

    lagi..bagi pendapat korang dengan splash page kat depan sekali..nampak cam tergantung tak?

  15. #15
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    JB
    Posts
    59
    Rep Power
    200
    nice improvement..
    PoV 6.5/10..
    keep on workin..
    <b><i>Only the paranoid survive</i> - Andy Groove</b>

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Tolong Komen
    By msalleh in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 1
    Last Post: 31-12-2005, 11:42 AM
  2. Portal2! Komen!
    By BasicCX in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 0
    Last Post: 29-05-2005, 01:14 AM
  3. komen about this site
    By jawa in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 3
    Last Post: 25-09-2004, 06:12 PM
  4. Komen site neh...
    By dimiez in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 8
    Last Post: 20-08-2004, 04:27 PM
  5. komen sikit
    By antagonis in forum Graphic Design
    Replies: 21
    Last Post: 06-05-2002, 05:24 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32