Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 20

Thread: www.soekre.com

  1. #1
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    KL
    Posts
    14
    Rep Power
    0

    www.soekre.com

    Buah cempedak diluar pagar
    Ambil galah tolong jolokan
    Saya budak baru belajar
    Layarilah http://www.soekre.com , minta tolong komen kan
    @soekre

  2. #2
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Melbourne, AU
    Posts
    456
    Rep Power
    223
    Looks yahoo-ish... even the color of the side bar is the same. Try to be a little more creative and try something new - your style, not yahoo's. Content wise, it looks informative.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    KL
    Posts
    14
    Rep Power
    0
    Terima kasih bebanyak.... memang looks like Yahoo, bcoz I like their color scheme. Some links are from Yahoo. I just took and learn from the best. Slow2 modify later on. Thanks again
    @soekre

  4. #4
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    272
    ke mmg curi grafik dari yahoo?
    saya rasa.. layout masih terlalu banyak kelemahan..
    selamat mencuba lagi..

  5. #5
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Kluang, Johor
    Posts
    2,367
    Rep Power
    244
    I am flooded by the text and close it in 1 minute...

  6. #6
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Raub , Pahang
    Posts
    129
    Rep Power
    189
    aduss.. kalu nak copy pon jgn le same sgt.. tuka le color lain ker. Byk ek web ko dp..

  7. #7
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    KL
    Posts
    14
    Rep Power
    0
    Actually web www.soekre.com digunakan oleh everage 800 visitors setiap hari untuk mendapatkan links kepada benda-benda yang berkaitan dgn kerja mereka. It is no a showcase. Just a fully informative portal for them to login into their works.
    @soekre

  8. #8
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Kamunting, Perak
    Posts
    640
    Rep Power
    209
    apa salahnya site yg dpt hits 800++ utk ada design yg lebih baik, lebih cantik?

    tapi pastikan fast loading

    teks yg byk tu rasanya perlu dikurangkan, buat ringkasan kalau boleh, so kalau user nak lebih info, kena la klik, ok kan?

    teknik layout web yg betul & menarik & memudahkan pembacaan (readibility) perlu dikuasai bg site mcm ni... tambah lagi ilmu!

    last sekali, wujudkan identiti sendiri... pilih 2-3 warna dan kekalkan utk jadi warna tema, itu lebih baik dan nampak lebih professional

    kalau YAHOO stands for 'Y'et 'A'nother 'H'ierarchical 'O'fficious 'O'racle...

    'Soekre' pulak???

  9. #9
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    272
    kalau nak template design.. bleh order ngan aku jer..
    bleh laa harga kawan2.. amacam?!

    // huh! bisness bisness

  10. #10
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    KL
    Posts
    14
    Rep Power
    0
    Orait.... terima kasih semua. Sekarang tiba lah masanya untuk buat bisnes. Tender kini dibuka. Sila kemukakan design concept kepada ameer@soekre.com. Sila berikan quotation untuk redesign portal http://www.soeke.com . Tarikh tutup tender ini ialah 21/01/04 . Sesiapa yg memperolehi tender ini, juga akan diberikan 6 lagi projek dibawah kelolaan soekre.com. Projek apa, kat mana.... jangan tanya. Tapi pasti lumayan.

    Sebenarnya.... aku bukanlah webmaster. Aku hanyalah pengguna komputer biasa. Aku taktau langsung camna nak buat web yg baik. Tapi aku mempunyai banyak projek dibawah kelolaan aku. Ok... selamat mencuba.
    @soekre

  11. #11
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    BTHO
    Posts
    775
    Rep Power
    232
    Nice website sebenarnya...dan informative. Cuma saya rasa frames tu nak kena adjust betul-betul. Juga cuba gunakan CSS untuk cantikkan portal web anda

    - MENJ

  12. #12
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Kamunting, Perak
    Posts
    640
    Rep Power
    209
    hah... sapa yg nak sangat berbisnes tu? skang bisnes sudah ada!
    Awat la time2 mcm ni... (tidak, bole gak try!)

    Open la jugak 6 projek tu utk org lain, bole ka?

    bagus guna CSS, better & cepat skit loading. hidup CSS!

  13. #13
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    272
    aku tengah buat laa nih ardiles..
    ko pun buat laa..
    bisness bisness.. hehhee
    6 tuh.. kalau satu = RM 1000 dan 6K dah tuh.. :P

  14. #14
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Shah Alam - Kuantan -Alor Setar
    Posts
    109
    Rep Power
    191

  15. #15
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    272
    tuh konon aje laa..
    takkan nak letak harga seposen dua.. kedengaran tak menarik plak.. hehehe .. biarlah kedengaran yang meransang sikit hehehe

    takder le sampai mahal camtuh.. tapi boleh jadi mahal cam tuh kalau..... (put the reason here~lah)

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39