Results 1 to 9 of 9

Thread: Tolong review website Umie Aida

  1. #1
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Heaven
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Tolong review website Umie Aida

    Hai...

    saya baru create new website utk artis kita Umie Aida....tapi tak fully complete lagi...still tunggu segala info, gambo dr artis kita si Umie....
    ada apa2 komen...kasi tau....bleh adjust....

    http://www.umieaida.com

  2. #2
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Raub , Pahang
    Posts
    129
    Rep Power
    196
    lambat tul nak load..

  3. #3
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    SoObHanG JhaYa
    Posts
    501
    Rep Power
    227
    banyak "loose space"....
    <form name="jump">
    <select name="menu" onChange="location=document.jump.menu.options[document.jump.menu.selectedIndex].value;" style="border:1px #393F31 solid;color:#393F31;font:10px Verdana;font-weight:bold;" >
    <option value="0" style="background: #9CC8FE" selected>*SELECT-LINKS</option>
    <option value="http://www.gengturbo.org/" style="background: #FF0000">GENGTURBO</option>
    <option value="http://www.phixelgrafix.com/" target="new" style="background: #C6D607">PHIXELGRAFIX</option>
    <option value="http://dailydigital.phixelgrafix.com/" style="background: #FCBC45">OLD-BLOG</option>
    <option value="http://www.mesrahosting.net/" style="background: #FF99CC">WEBHOSTING</option>
    </select>
    </form>

  4. #4
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    279
    optimize takda dalam flash file.. file menjadi terlalu besar..
    jika dialup sekurang2nya mengambil masa 10 minit nak load semua.. duh..
    kurangkan animate mengunakan gambar.

    err gambar umie peluk ngan erma tuh tak berapa sesuai..silap2 kang orang cop lesbian.. ops

    layout boleh tahan.. tapi tuh laa. lammmmbat sangat nak load.. loading preloader pun cam takde / tak bape jalan jer..

    cuba lagi dan lagi!

  5. #5
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Heaven
    Posts
    3
    Rep Power
    0
    Hmmm....tak perasan la plak lambat sebab saya guna ADSL... by the way...thanks sebab bagi komen...memang lambat nak load sebab fully page create pakai Photoshop. Web slices plak set to Maximum 100% quality...so dah semestinya besar.
    Ok...nampaknya kena downgrade sket....
    tima kaseh atas komen yang membina...

  6. #6
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    JB
    Posts
    59
    Rep Power
    206
    firstly..
    aku dah banyak kali nengok menu bar yang melintang macam tu..
    header boleh tahan... tapi aku rasa besar sangat ler...
    text scroll tu kalau smooth sket cantik gak..
    link kat bawah tu susah nak nengok..
    kat link profil tu.. kat plate profil peribadi tu.. dier nyer warna plate dengan background dier tak sama warna..
    dan last sekalik..
    kalau boleh gambar tu (yang warna)..
    carik la yang sama dengan tema website..
    yang cool dan sempoi tu...

    PoV : 5/10

    p/s: mungkin sebab aku tak berapa suka dengan flash.. ader sket bias.. any way.. design tu memang ok... cuma tak tau sasaran user ko untuk resolusi skrin ko baper..
    <b><i>Only the paranoid survive</i> - Andy Groove</b>

  7. #7
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    279
    Ok...nampaknya kena downgrade sket....

    sebenarnya tak perlu downgrade..
    cuma study siiiikiiit aje tentang optimized file tanpa perlu menjejaskan kualiti design tersebut.

    oh ya.. lagi satu soalan bonus :

    web umi aida kan?
    " Mengapa perlu ada gambar Erma Fatima??? "

    tak yah laa gambar Makcik Erma tuh.. tak mengghairahkan dah.. :P

  8. #8
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Kamunting, Perak
    Posts
    640
    Rep Power
    215
    ini site official utk umie aida ke?

    first sekali, mcm org lain, flash header tu lambat load (sampai terpaksa stop DAP aku!), dah la speed 44K aje.

    lepas tu, apa resolution sebenar site ni? nak kata 800*600, ada scrollbar lak kat bwh, ada la lari dlm 20-50 piksel kot. takkan 1024 punya rez kot? kenapa forum pakai rez setting lain pulak? aiyaaa... manyak konfius

    font utk nav bar sebelah atas x berapa sesuai la, cuba compare dgn nav bar bwh, aku recommend samakan la jenis font.

    komen ttg flash, aku serahkan pd yg pakar

    gambar umie aida tu, nampak biasa sgt. cuba touch-up bagi nampak 'bertenaga' skit, jgn lebih2 pulak

    erma fatima? lagi mau tanya ka? shift+delete kan aje!

  9. #9
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    JB
    Posts
    59
    Rep Power
    206
    tah.. erma fatima tu apehal lak nak interframe?? buat ler sendiri punyer website..
    buat sendir... nengok sendiri.. syok sendiri...keh keh keh..

    p/s: ampon penunggu gua... ampon kan aku penunggu gua.. ampon kan aku penunggu gua.. ampon!!

    [statement] kata² diatas tidak berkaitan dengan mereka yang hidup ataupun yang telah mati, jika berkaitan.. ia hanya secara kebetulan sahaja.. tak payah saman.. aku tak der duit nak masuk court!! :P
    <b><i>Only the paranoid survive</i> - Andy Groove</b>

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Kindly Review My New Website: Forex Review
    By pesal in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 2
    Last Post: 27-04-2009, 07:17 PM
  2. Tolong review kalau siape dah try kayarabak.com
    By kassimbaba in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 6
    Last Post: 29-05-2008, 06:26 PM
  3. Hello All - I'm Aida From Wangsa Maju
    By noriday in forum Member Introductions
    Replies: 2
    Last Post: 16-12-2007, 07:12 PM
  4. Tolong review website saya
    By Fairu Zamir in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 5
    Last Post: 14-06-2004, 10:14 PM
  5. Tolong review site ni
    By fendi75 in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 14
    Last Post: 28-11-2003, 01:17 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32