Results 1 to 4 of 4

Thread: VIRUS.........HTML.Redlof.A ....MACAMANA NAK BUANG?

  1. #1
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    perak.......
    Posts
    4
    Rep Power
    0

    Unhappy VIRUS.........HTML.Redlof.A ....MACAMANA NAK BUANG?

    Assalamulaikum semua...

    nak tumpang tanyer la.. kot kot ada yang tahu camner nak buang virus HTML.Redlof.A.

    setiap kali upload file menggunakan ftp, semua html yang kita load tu ada virus. poning kepala.... yang nayanyer orang yang masuk page tu la..

    tolong la saper yang tahu...

  2. #2
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Papar, Sabah
    Posts
    266
    Rep Power
    208
    aku rasa virus ni familiar la... tapi cara nak buangnya takde pulak aku dengar di heboh2 kan.. before this aku ada kena, dia senang masuk dalam disket, tapi sekali scan guna Norton Antivirus dia terus kena repair and the virus was deleted!

    i think better ko just update pattern antivirus ( virus definition ) ko...k! insya *****, everything will bve fine...

  3. #3
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    BTHO
    Posts
    775
    Rep Power
    242
    Dulu site saya dulu pernah kena. Cara buangnya senang, tapi melecehkan kalau website banyak html file: edit file html yang kena infected and buangkan coding virus ni di dalam mana2 text editor (Notepad, e.g.).

    - MENJ

  4. #4
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Papar, Sabah
    Posts
    266
    Rep Power
    208
    la... boleh repair gitu je ke..? aku baru tau... makaseh...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Macamana set path untuk SMF tu?
    By Leen_calm in forum Website Design
    Replies: 6
    Last Post: 16-04-2009, 12:14 PM
  2. camne nak convert drpd mp3 ke midi dgn buang lirik?
    By wewr in forum Webmaster Tools
    Replies: 15
    Last Post: 12-08-2006, 11:51 AM
  3. macamana nak buat file.swf
    By zaman in forum Website Design
    Replies: 6
    Last Post: 17-11-2005, 05:17 PM
  4. MACAMANA NAK BUANG virus HTML.Redlof.A....
    By shazrir in forum Mamak Stall
    Replies: 1
    Last Post: 08-11-2003, 11:19 PM
  5. virus HTML.Redlof.A....MACAMANA NAK BUANG
    By shazrir in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 4
    Last Post: 16-10-2003, 11:43 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112