Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 29

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 29

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 29

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 29

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 29

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 29

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 29

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 29

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 29

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 29

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 29

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 29

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 29

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 29

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 29
Translate Bahasa Melayu
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 23

Thread: Translate Bahasa Melayu

  1. #1
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    kuala lumpur
    Posts
    29
    Rep Power
    0

    Translate Bahasa Melayu

    Aku nak tahu ada tak web site yang leh translate bahasa inggeris ke bahasa melayu... sesiapa yang ada alamat web site tu leh tak kasi kat aku...
    semoga membantu

  2. #2
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Malaysia
    Posts
    372
    Rep Power
    10

  3. #3
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    216
    kalau translate tuh satu website saya belum jumpa..
    tapi kalau dictionary / kamus saya jumpe.

    http://search.cari.com.my/dictionary

    // tapi sukalah saya memberitahu disini..
    apa bila anda ingin terjun ke dunia webmaster / it related..
    Bahasa inggeris adalah satu kewajipan.. at least anda tahu baca dan paham! kalau tak.. susah laa.. takkan ke mana..

  4. #4
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    BTHO
    Posts
    774
    Rep Power
    176
    ada...


    http://www.epedoman.com

    Translates websites from English to BM and from BM to English.

    - MENJ

  5. #5
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Ampang
    Posts
    26
    Rep Power
    0

    Question

    Quote Originally Posted by MENJ
    ada...


    http://www.epedoman.com

    Translates websites from English to BM and from BM to English.

    - MENJ
    kat mana? saya check kat navigator dia takde pun?
    http://www.silpuaka.tk

    .:WHERE TERRORS MEET HORRORS:.

  6. #6
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Klang Bandar Diraja
    Posts
    160
    Rep Power
    132

    Question

    ntah, mcm error page jek...
    To follow the path:
    Look to the master,
    Follow the master,
    Walk with the master,
    See through the master,
    Become the master.

  7. #7
    Join Date
    May 2005
    Location
    Kelate
    Posts
    2
    Rep Power
    0
    cuba http://www.mykamus.com

    tapi ini kamus, bukan translator.. tiada translator yg boleh menolong kita translate, kena translate sendiri.. guna kamus sebagai panduan..

  8. #8
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Setia Alam, Selangor
    Posts
    179
    Rep Power
    127
    Kalau nak terjemah artikel/website/etc saya boleh bantu. BM <-> BI.
    budding junior commentor

  9. #9
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Ampang
    Posts
    26
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by unclejim
    Kalau nak terjemah artikel/website/etc saya boleh bantu. BM <-> BI.
    hmm...bantu dengan cara yang bagaimana?boleh saya tau?
    http://www.silpuaka.tk

    .:WHERE TERRORS MEET HORRORS:.

  10. #10
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    in my body lar...
    Posts
    1,325
    Rep Power
    0

    translator database

    kalau you nak cari orang/freelancer untuk translate BM <--> ING <--> China <---> tamil, you boleh layar website ini:-

    www.iamfreelancer.com

    Quote Originally Posted by kerenggeforum
    Aku nak tahu ada tak web site yang leh translate bahasa inggeris ke bahasa melayu... sesiapa yang ada alamat web site tu leh tak kasi kat aku...

  11. #11
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Johor
    Posts
    30
    Rep Power
    0
    Aku rase link ni dapat membantu

    http://www.terjemah.net.my/

  12. #12
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    shah alam
    Posts
    110
    Rep Power
    112
    Quote Originally Posted by masrule
    Aku rase link ni dapat membantu

    http://www.terjemah.net.my/
    ok gak... tapi jgn test yg pelik2 dah aaa.. nanti jam lak cth;
    what in the hell it's about = apa neraka di ada tentang

  13. #13
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    PJ
    Posts
    9
    Rep Power
    0

    Translatot website?

    Quote Originally Posted by kerenggeforum View Post
    Aku nak tahu ada tak web site yang leh translate bahasa inggeris ke bahasa melayu... sesiapa yang ada alamat web site tu leh tak kasi kat aku...
    Setahu aku, tak de website yg leh translate English -> Malay. Babelfish pun tak de Bahasa Melayu.

    Aku buat translation freelance (www.saltranslations.com). Kalau interested, let me know!

    Sal

  14. #14
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    malaysia
    Posts
    38
    Rep Power
    0
    ermm...english mmg kewajipan dlm webmaster requirement...tp maybe dia nak sbb nak baca ebook ke apa ke..isk isk isk...belum apa2 dah pangkah..haih....tataula..

    setiap org ada kelebihan masing2....xperlu nak komen lebih2... if not..mcm tak ikhlas nak bantu..
    so nih sy kasi web translator...sila la ke link ni yer...

    http://www.linguamatix.com/linguaweb/index.jsp

    and click pada link "terjemahan teks" and there you goes..


    sharing is caring

    regards,
    aidil azhar
    Last edited by aviro25; 24-04-2007 at 03:45 AM. Reason: tambahan info

  15. #15
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    pd
    Posts
    20
    Rep Power
    0
    apa kata kamu boleh cari di
    Soskod.com - A Freelancer Forge

    since kamu cari freelancer to translate

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. i want to translate this song in melayu
    By sandy_18emoter in forum Member Introductions
    Replies: 1
    Last Post: 17-09-2008, 07:03 PM
  2. Autoresponder dengan manual bahasa Melayu
    By mdedbiz in forum Website Design
    Replies: 0
    Last Post: 22-04-2007, 04:07 PM
  3. Buku php mysql bahasa melayu
    By myhampeh in forum Website Programming
    Replies: 3
    Last Post: 30-03-2007, 11:37 AM
  4. Replies: 1
    Last Post: 01-12-2006, 07:05 PM
  5. ada tak portal asp dalam bahasa melayu?
    By rastali in forum Website Programming
    Replies: 12
    Last Post: 26-04-2002, 01:41 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38