Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 16 to 23 of 23

Thread: Translate Bahasa Melayu

  1. #16
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Selangor
    Posts
    19
    Rep Power
    0
    actually nak translate satu ayat tu memang susah nak jumpe..tapi kalau translate satu perkataan kat Citcat pun boleh..yg http://www.linguamatix.com/linguaweb/index.jsp pn ok gak

  2. #17
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    kl
    Posts
    8
    Rep Power
    0

    wow..

    leh eku tumpang tempat ne nak buat sikit promosi..
    nak tunjuk camane cara kerja yang orang selalu sebut work smart..

    ape menda tu yek work smart..
    kerja yang ringan jer tapi hasilnya berganda, ada ke keje camne kat malaysia ne..haha, kat malaysia mmg tak berapa ader, yg bnyk pun keje kilang, ada diploma pun kena keje kilang jugak..

    oleh sebab itu aku nak beralih kat tempat lain pulak maksud aku nak bralih cara
    dan ini lah dia cara aku skang, tengok kat link ne..bukan tipu2 bkn main2.
    Kuasa Forex.Kuasa Menjana Kekayaan Terpantas di Dunia.

  3. #18
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Sabah
    Posts
    9
    Rep Power
    0
    Cuba try yg ni :
    English to Malay dictionary
    Kamus Bahasa Melayu-English dengan definisi Bahasa Melayu
    http://www.karyanet.com.my/knet/index.php?tpf=KIMD

    Atau korang ble download trus dictionary kat cni, bdak poli yg bt.
    kamus bm->bi, bi->bm, n bi->bi : OpenDNS

  4. #19
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Sabah
    Posts
    9
    Rep Power
    0
    try yg ni :
    English to Malay dictionary
    Kamus Bahasa Melayu-English dengan definisi Bahasa Melayu
    http://www.karyanet.com.my/knet/index.php?tpf=KIMD

    Atau korang ble download trus dictionary kat cni, bdak poli yg bt.
    kamus bm->bi, bi->bm, n bi->bi : Download PoliSmart

  5. #20
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    JB
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    aku ada software

    tapi mintak maaflah sebab kamus sofware aku only able to translate any english word to uts details...aku tak pandang rendah pada kamus DBP kita ke apa ke...cuma pada aku, this is the best way la klu nak improve our knowledge and 'literasi'. So, pada sesapa yg nak s/ware ni bley la pm aku...ada charge skit...ciput sgt la aku percaya adik2 student [un can afford this!

  6. #21
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Batu Pahat
    Posts
    7
    Rep Power
    0
    Boleh tumpang promosi jugak kat sini?

    Saya ada create program penterjemah BI ke BM (Guna EXCEL)
    Ada fungsi istimewa yang belum pernah wujud dalam software yang ada
    di internet.

    Berminat? Ada versi prcuma untuk dicuba.

    Boleh check kat blog saya : http://freelance-snid73.blogspot.com

  7. #22
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    6
    Rep Power
    0
    takde pon ade tolong post link ok

  8. #23
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Batu Pahat
    Posts
    7
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Drugcola View Post
    takde pon ade tolong post link ok
    Alamak bro! sorry la....
    Tertinggal satu huruf "r" kat link tu

    Freelancer - Translator - Programmer (VBA Excel)

Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. i want to translate this song in melayu
    By sandy_18emoter in forum Member Introductions
    Replies: 1
    Last Post: 17-09-2008, 07:03 PM
  2. Autoresponder dengan manual bahasa Melayu
    By mdedbiz in forum Website Design
    Replies: 0
    Last Post: 22-04-2007, 04:07 PM
  3. Buku php mysql bahasa melayu
    By myhampeh in forum Website Programming
    Replies: 3
    Last Post: 30-03-2007, 11:37 AM
  4. Replies: 1
    Last Post: 01-12-2006, 07:05 PM
  5. ada tak portal asp dalam bahasa melayu?
    By rastali in forum Website Programming
    Replies: 12
    Last Post: 26-04-2002, 01:41 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112