Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 23

Thread: saya orang baru di sini . nak kongsi web site saya sama kamu

  1. #1
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    jln semarak
    Posts
    4
    Rep Power
    0

    saya orang baru di sini . nak kongsi web site saya sama kamu

    hi kawan kawan.. saya ini amatur dalam bidang flash ni.saya saja nak kongsi web site saya yang dah belapuk nih. sesenang kengkorang masuk la ya. kasik meriah sikit la. ok la saya nak pi sambung buat keja opis.sukati hangpa la nak kutuk ka komen ka.tima kasih.nih url website saya http://incube.heritage-tech.net

  2. #2
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    -lostworld-
    Posts
    102
    Rep Power
    225
    ... mantap.... simple and nicely done....
    buat model dlm swift 3d ke...

  3. #3
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Kluang, Johor
    Posts
    2,367
    Rep Power
    250
    I wonder, Why do most of the flash designer ASSUME that EVERYONE will have flash player installed?
    Please la~ put a html link to download flash player, not 100% orang ada flash player ni~

    If the user dun hav flash player installed, he/she will not see ANYTHING from ur website... this is definately not good.

    - The fonts can be bigger... it can close up a bit more.
    - The idea is good.
    - If the main page allow user to choose by clicking the room, that will be better (instead of limited to click on links below)!
    - your chat box does not work. cannot send text. db error?

  4. #4
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Kamunting, Perak
    Posts
    640
    Rep Power
    215
    3d tu oklah... tapi ada error kat chatbox... apsal?

  5. #5
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    jln semarak
    Posts
    4
    Rep Power
    0
    thanks donut.. I tak pakai swift tuk develop site amatur nih.. I pakai 3d studio max.

    thanks ardiles..chatbox tu dah ok dah..pii la chat situ .

    I dah fix chatbox tu.. so bleh la tinggalkan msg. Nak download flash player..pergi kat www.macromedia.com..pi download sendiri.Takkan tu pon aku nak pimpin..kate dah lama main internet...takkan flash player pon tak reti nak d/l.takpun gi la upgrade internet explorer tu.free ja kat www.microsoft.com.Pasal font kecik tu..kalu tak nampak..pi beli monitor besar sket.biasak la..font kecik ni style le..kalu aku buat besarkang.. buruk lak interface aku.pasal idea nak click kat room tu aku ada gak tepikir..tapi satu room tu aku letak lebih dari satu link data...so tak sesuai la rasanya nak buat room tu clickable...nanti bleh show satu link ja.so tak efisyen.click ja la menu tu..penat aku buat menu tu.hahaha.ok lah korang ni memang best.. thank you
    Last edited by Incube; 16-07-2003 at 01:54 PM.

  6. #6
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Kluang, Johor
    Posts
    2,367
    Rep Power
    250

  7. #7
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    United Subang
    Posts
    10
    Rep Power
    0
    erm ok laa tu ...lawooo dah ..pakcik bukan tau nak komen per sebab pakcik bukan pakar flash


    p/s : salam perkenalan dari pakcik

  8. #8
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    278
    lcf..
    now bleh automatic la download flash player..
    mostly browser dah ada.. mesti ada punya flash player..
    sebab kalau browser tuh pernah masuk yahoo.. pun dah ada flash banner..

    saya tak jumpe pc dimana flash player takde.. instead pc tuh baru lepas install win98 ( sebab flash player dia cuma flash player 3 ) ..
    kalau xp dah included v6 player..

    isk..
    buat serabut jer bubuh link..
    lagipun dah ada tag object linkkan kepada AUTO DOWNLOAD flash player..

    DUH!

  9. #9
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    278
    BTW.. nicely done flash website.
    fast loading nice!
    just little bit jagged in funiture design..
    maybe u used pencil tool with INK mode.. i thing Smooth mode is better

    anyway.. good job!

  10. #10
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    jln semarak
    Posts
    4
    Rep Power
    0
    thanks a lot mysticmind..

    furniture tu jagged sebab saya guna software optimaze tuk compress size image. tu pasal jagged. dah compress 70%.ya la kan bukan semua user kita sanggup tunggu loading lelama ni.
    ok bye

  11. #11
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Singapore
    Posts
    4
    Rep Power
    0
    org yang tak leh download flash atau apa2 player disebabkan dia disable kat internet option.. kalau nak tgk kenelah accept all.. tak kan takut virus sampai player pun tersangkut tal boleh download... LOL

  12. #12
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Penang
    Posts
    170
    Rep Power
    218
    lawa jugak hang punya web... aku pun tgh buat web... tapi malu nak tunujk kat hampa .... malu ... jauh ketinggalan ...

  13. #13
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Petaling Jaya, Selangor
    Posts
    695
    Rep Power
    207
    Mula2 ingatkan orang Indon, rupanya orang utara,

    BTW nice site, tapi tak boleh expert banyak visitors la sebab bukan semua ada flash player dan bukan semua org boleh bersabar nak tunggu flash image tu loading.

  14. #14
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Klang Bandar Diraja
    Posts
    160
    Rep Power
    195
    very, very nice site... bila aku nk buat flash site gak ehh?? teringin laa...
    To follow the path:
    Look to the master,
    Follow the master,
    Walk with the master,
    See through the master,
    Become the master.

  15. #15
    Join Date
    May 2002
    Location
    Klate
    Posts
    91
    Rep Power
    214
    cantik dan lawa, respek arr
    yg paling aku berkenan chatbox dia, pakai flash
    bravo brother Incube!!

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Hi saya baru disini
    By kerengge in forum Member Introductions
    Replies: 2
    Last Post: 16-03-2009, 05:35 PM
  2. saya budak baru belajar..
    By Linn_jie in forum Member Introductions
    Replies: 0
    Last Post: 14-09-2007, 02:14 PM
  3. I am new here/Saya baru disini..
    By Ajibxx in forum Member Introductions
    Replies: 3
    Last Post: 13-09-2007, 11:35 AM
  4. Hello from me...saya budak baru belajar..
    By moteto in forum Member Introductions
    Replies: 4
    Last Post: 22-09-2006, 04:13 PM
  5. i.. saya masih baru dlm programming
    By a_inferno3 in forum Website Programming
    Replies: 1
    Last Post: 28-08-2006, 10:24 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112