Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 16 to 23 of 23

Thread: saya orang baru di sini . nak kongsi web site saya sama kamu

  1. #16
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Japan
    Posts
    16
    Rep Power
    0
    Tak boleh bukak aaa...broken link kot...
    wish to learn more

  2. #17
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    PJ
    Posts
    346
    Rep Power
    201
    same here...cannot connect to remore server.
    Affordable Virtual Office Provider
    Business Address From RM20 per month

  3. #18
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    cHizZuWorld
    Posts
    15
    Rep Power
    0
    cannot access...

  4. #19
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    JB
    Posts
    59
    Rep Power
    205
    tak ble xs...
    <b><i>Only the paranoid survive</i> - Andy Groove</b>

  5. #20
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Alor Star, Kedah
    Posts
    84
    Rep Power
    185
    flash betul2 perlu ke?

    kebanyakan website paling berjaya tak pakai flash.

    untuk nampak cantik mungkin tapi bukan utk usability.

    tgk senarai 500 website paling popular....hampir semua tak pakai flash.

    http://www.alexa.com/site/ds/top_500

    yg penting adalah website tu memenuhi apa yg user cari.

    saya sendiri pening kalau website byk flash tapi apa yang saya dapat dari website tu tak jelas.

    just my opinion.
    THE BEST WEBMASTER TOOL... SEARCH IT!

    If I were given only ONE choice to choose for a webmaster tool... I would choose Search It! Why?

    Because Search It! is MANY tools in ONE PLACE.

    Webmasters would be crazy not to use it. What does this tool give you?

    1- Keyword brainstorming ( what is the best keyword to target in search engines ); 2- Keyword competition ( what keywords are in good demand but not too much competition ); 3- Local business competition ( competition from a business on your local area that targets the same business / keyword ); 4- Domain names that are available based on the keywords that are more rewarding; 5- Site legalities : Want to know more about legal issues on the Net? Get info here...; 6- Reference library for content ( to aid in creating better content ); 7- Traffic building tool; 8- Monetization : How to create income from the traffic you get; 9- Keyword research; 10- Site research ( know more and learn from your competition's website! ); 11- Search - straight up search; 12- Search - metasearch; 13- Search in discussions / groups; 14- Search for images/videos/sounds...; See all that it has to offer?

    You must be crazy not to be using this tool. And best of all?.....IT'S FREE!

    Grab this FREEEE tool NOW before your competition uses it first!

    CLICK! http://searchit.sitesell.com/more-information.html

  6. #21
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Japan
    Posts
    16
    Rep Power
    0
    Kebanyakan site dalam Alexa.com tu ialah search engine, online shopping, auction...meaning rating dia base on berapa banyak orang masuk, of course site-site macam tu orang banyak masuk.
    wish to learn more

  7. #22
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Alor Star, Kedah
    Posts
    84
    Rep Power
    185
    well...

    kalau design cantik tapi traffic kurang.... apa gunanya design tu?

    traffic adalah umpama customer di kedai sebenar...

    kalau customer masuk ke kedai ( website ) pun kurang... of course pembeli takde.

    kalau pembeli takde... takde la income.

    kalau takde income...buat apa keluarkan belanja utk buat website tu kalau website tu adalah website yang dibangunkan utk cari customer?

    jadi...pada pandangan saya... yang penting adalah website yang boleh menarik traffic....ini paling penting.

    kalau design cantik tak dpt tarif traffic... seolah2 tak jelas tujuan kita design website tu.

    ok.... cuba tgk website ni....

    http://www.Craigslist.org

    menarik?

    langsung tak menarik.

    tapi dari segi ranking ... dia mempunyai jumlah traffic ke-135 paling banyak dari semua website seluruh dunia.

    http://www.alexa.com/data/details/?u...craigslist.org

    ini menunjukkan....yang paling penting bagi pengunjung laman web adalah :

    " APA YANG AKU DAPAT DARI LAMAN WEB NI? "

    dia tak masuk internet dengan fikiran " aku nak cari laman web tercantik...lepas tu aku akan beli apa saja yang website tu jual... "

    saya ulang...

    semua orang masuk internet...

    dia akan buat 2 benda :

    1- dia akan pergi terus ke laman web yang dia biasa masuk.

    2- dia akan masuk search engine dan taip apa dia nak cari.

    maknanya....

    MEMANG dia cari apa yang memenuhi keperluan dia... tu paling penting bagi dia. 99% orang masuk internet dengan cara ni.

    hanya 1% yg cari website cantik.

    so kalau kita nak cari income....semestinya target 99% tu kan?

    buat apa target 1% tu?

    tgk la semua laman web di kedua-dua link ni....

    design terlalu simple....tapi traffic hebat.

    dan website2 ni pulak TAK tergolong dalam golongan search / auction / shopping...

    http://www.mikino.com/?more-information.html

    http://results.sitesell.com/more-information.html

    bukan saya ni nak bertegas bab design ni...

    tapi fakta tak menipu....

    ( facts don't lie )

    saya dah letih buat design utk website takde traffic... tapi tgk geng yg tak tumpu design buat duit banyak...

    sampai bila saya nak tgk org lain kaut duit?

    just my 2 cents
    THE BEST WEBMASTER TOOL... SEARCH IT!

    If I were given only ONE choice to choose for a webmaster tool... I would choose Search It! Why?

    Because Search It! is MANY tools in ONE PLACE.

    Webmasters would be crazy not to use it. What does this tool give you?

    1- Keyword brainstorming ( what is the best keyword to target in search engines ); 2- Keyword competition ( what keywords are in good demand but not too much competition ); 3- Local business competition ( competition from a business on your local area that targets the same business / keyword ); 4- Domain names that are available based on the keywords that are more rewarding; 5- Site legalities : Want to know more about legal issues on the Net? Get info here...; 6- Reference library for content ( to aid in creating better content ); 7- Traffic building tool; 8- Monetization : How to create income from the traffic you get; 9- Keyword research; 10- Site research ( know more and learn from your competition's website! ); 11- Search - straight up search; 12- Search - metasearch; 13- Search in discussions / groups; 14- Search for images/videos/sounds...; See all that it has to offer?

    You must be crazy not to be using this tool. And best of all?.....IT'S FREE!

    Grab this FREEEE tool NOW before your competition uses it first!

    CLICK! http://searchit.sitesell.com/more-information.html

  8. #23
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    PB
    Posts
    14
    Rep Power
    0
    Kalau buat guna flash memang lawa, tapi tak berapa sesuai kalau tujuan utk jana duit dari internet / business.

    Tapi untuk suka-suki tu OK la.
    • Want to buy a webhosting for your project? PM me for bonus worth $100

Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Hi saya baru disini
    By kerengge in forum Member Introductions
    Replies: 2
    Last Post: 16-03-2009, 05:35 PM
  2. saya budak baru belajar..
    By Linn_jie in forum Member Introductions
    Replies: 0
    Last Post: 14-09-2007, 02:14 PM
  3. I am new here/Saya baru disini..
    By Ajibxx in forum Member Introductions
    Replies: 3
    Last Post: 13-09-2007, 11:35 AM
  4. Hello from me...saya budak baru belajar..
    By moteto in forum Member Introductions
    Replies: 4
    Last Post: 22-09-2006, 04:13 PM
  5. i.. saya masih baru dlm programming
    By a_inferno3 in forum Website Programming
    Replies: 1
    Last Post: 28-08-2006, 10:24 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31