Results 1 to 12 of 12

Thread: Resume website...in Flash

  1. #1
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    BTHO
    Posts
    775
    Rep Power
    240

    Resume website...in Flash

    This is an interesting website:

    http://www.geocities.com/resumefuad/

    Sometimes I really wish I know Flash

    - MENJ

  2. #2
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    In a house...
    Posts
    208
    Rep Power
    217
    haa.. I have checked the website.. ok la.. but the designs are poor .... the coloring is bad... the creator/site builder should make the buttons have labels instead of no label. If the site builder wanted to create hidden label button.. he should tell the viewer/site surfer on what to do... anyway.. he should also correct some information about his skills... he should not claim himself as advance in Flash MX.. because from what he did to his site is just a beginner state... not even a preloader was created during the loading of his flash. He should reevaluate his skills... I myself is a beginner... but can do much better than that.... .. MENJ.. if u need flash freelancer... I can help with that..


    That's my comment... ciawzzz...

    P/S: the truth is out there....
    <b>A</b>bg<b>C</b>ooL<br><i>Cool as you can be</i>

  3. #3
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    280
    bad scheme color exspecially on button..
    wut tha.. mouseover red and green?
    i dont think green and red is really match and lovely each other color ( wut the language is this? ) ..

    in my humble opinion..
    it is just a newbie in flash..
    coz i dun ever find any special thing in it.
    perhaps.. it is a good start ( ah... always say that ) ..

    recommended : http://webagent.4t.com <-- my fren site

    erm.. thats all.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    In a house...
    Posts
    208
    Rep Power
    217
    haa... agent nyer website tu bagus.. tu baru leh dia kata advance ke walaupun tak advance.. orang leh caya... hehe tapi dia tu aku rasa graphic sangat advance... hehe caya la! tahniah pada agent tu.... baru rasa bangga ni ada gak orang terror cam tu... aduss.. terharu... haha jiwang lak.. anyway.. kalau sumer tu dia buat dari hasil dia sendiri.. memang bagus dan power.. tapi aku rasa dia intermediate... advance mesti tahu action scripting.. tol tak? anyway.. one of the nicest site I've seen created by malaysian with flash ..!!

    ciawzzz..!!
    <b>A</b>bg<b>C</b>ooL<br><i>Cool as you can be</i>

  5. #5
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    BTHO
    Posts
    775
    Rep Power
    240
    tengkiu...tengkiu...to the both of you. For me, his website tu canggih sgt., sebab saya sendiri pun tak boleh sampai taraf camtu Lainla kalau AbgCooL ngan mystic, kan terror....

    AbgCooL, I am interested to take up your offer Can you turn my "resume" website into a Flash version?

    http://menj.tripod.com/resume

    If you can do that, then I got more Flash projects for you in the future

    - MENJ

  6. #6
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Kamunting, Perak
    Posts
    640
    Rep Power
    217
    mmg bagus... saya yg x brapa minat Flash pun rasa nak belajar balik... tapi, di manakah jalan kemahuan itu?

  7. #7
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    In a house...
    Posts
    208
    Rep Power
    217
    alo.. alo.. bole.. nanti aku konvetkan... skang ni bz sket buat soalan final hehehe... dalam masa terdekat ni aku kasikan kek ekau yer... itu je info dalam web ko tu yer? orait... kira ni macam mencabar aku la ehheehhe takpe.. aku take positip... hehehe..

    untuk yang minat flash tu.. aku cadangkan.. ekau baca help file yang ada sekali ngan Flash tu.. tak kira MX or 5 atau versi lain2... coz aku belajo dari situ untuk fundamental.. lepas tu... cuba2 tengok orang lain punya... test.. bukan ciplak macam ramai orang.. baru leh improve.. untuk action scripting.. ekau kena try gak.. tengok ape orang dah buat... lepas tu try... mesti bole.. cam tu cara aku belajo seh.. memula memang susah.. kalau rasa tak tahu nak test ape.. tanye aku.. aku leh kasi satu projek utk ekau testing... seperti aku katakan.. aku tak terror.. tapi leh present better dari mamat yang si MENJ tunjukkan... heeheh coz banding ngan mamat agent tu.. agent lagi best eheheh... tak abis2 ngan agent... ok la... ciawszzz... nak pi wat api BBQ... hehehe
    <b>A</b>bg<b>C</b>ooL<br><i>Cool as you can be</i>

  8. #8
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Kamunting, Perak
    Posts
    640
    Rep Power
    217
    aik... baca help file aje? ingatkan help bila tersangkut...
    ... bole lah try mcm tu pas ni...

  9. #9
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    In a house...
    Posts
    208
    Rep Power
    217
    aha.. baca help file time tersangkut hehehe... sorry silap tu.. baca tutorial... bila tak paham baca help file.. silap la.. kasi ajaran sesat lak.. sorry.. baca tutorial dia... tak paham gunakan help file.. kalau dah baca tak paham...tanye orang yang dah paham or bole tanye kat forum sini la hehe...
    <b>A</b>bg<b>C</b>ooL<br><i>Cool as you can be</i>

  10. #10
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    BTHO
    Posts
    775
    Rep Power
    240
    Originally posted by AbgCooL
    alo.. alo.. bole.. nanti aku konvetkan... skang ni bz sket buat soalan final hehehe... dalam masa terdekat ni aku kasikan kek ekau yer... itu je info dalam web ko tu yer? orait... kira ni macam mencabar aku la ehheehhe takpe.. aku take positip... hehehe..
    Tengkiu sebab nak tolong buat Flash tu... Saya no hal, boleh tunggu Flash tu. Saya pon baru jerr post cheque untuk domain aku sendiri, http://www.menj.net, jadi baguihlah kalau nak present resume dalam Flash tuh.

    Ada info dalam resume tu dah "outdated" sket-lah, letak lah yang saya ni second-year, major dalam Software Engineering...dah habis diploma dah...apa2 pon, sila email kat saya di menj@maxis.net.my.

    Kalau boleh buat Flash lagi hebat dari mamat yang aku jompa website tu, kira powerlah AbgCooL ni, yek

    - MENJ

  11. #11
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Kamunting, Perak
    Posts
    640
    Rep Power
    217
    idop abg sejuk! ... tau le pasal baca tutorial tu, saja... buat2 x tau!

  12. #12
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Johor
    Posts
    3
    Rep Power
    0
    ehehe.. besh..besh...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 11-03-2009, 10:22 AM
  2. I need someone good in developing a FLASH WEBSITE. I will pay $$
    By gvntan in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 1
    Last Post: 19-12-2005, 02:21 AM
  3. contoh resume Flash
    By AbgCooL in forum Website Design
    Replies: 17
    Last Post: 19-07-2005, 11:54 AM
  4. Professional Flash Website Logo Flash Intro Template as low as $5
    By awiekupo in forum Other Webmaster-related Services and Promotion
    Replies: 0
    Last Post: 18-10-2003, 04:15 AM
  5. Flash website
    By tazzmaniac in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 14
    Last Post: 21-06-2003, 04:46 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112