Results 1 to 13 of 13

Thread: pls review this site...thanks

  1. #1
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Melaka
    Posts
    27
    Rep Power
    0

    pls review this site...thanks

    hail everyone,

    A'kum geng, pls kasi komen kat website nie:

    www.ppktech.com
    www.salawat.com
    www.salawat.com/main.htm

    kalu nak kutuk pun boleh...janji yg membina ok...


    alfitri 2002 a.d
    ::digital metal ::
    ::No retreat, no surrender::
    www.xpdc.cjb.net >> The Ultimate XPDC Website 2002.

  2. #2
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    OCed
    Posts
    252
    Rep Power
    225
    ppktech
    - popup ad banner. bukan tak elok tapi banyak sangat dan menganggu ... jangan guna hypermart beli ajerla hosting .. nak yang murah boleh tengok dekat http://mynuke.canggih.net .. RM 50 jer tuh.

    - splash page agak menarik. loading time tak lama sangat.

    - grafik dalam main site agak kurang menarik. mungkin boleh pelbagaikan warna yang lain.

    overall, bolehla setidak - tidak tidaklah teruk sangat seperti "sesetengah" halaman yang berkaitan yang lain.

    salawat
    - better tak pakai splash page. terus masuk main site jerk. senang!

    - grafik yang menarik. cuma rasanya ruang menu tuh agak besar sedikit.

    - kalau belum ready better prepare semua dulu barulah open utk org kasik komen. nanti bila dah siap org akan rasa malas/tak mahu nak komen sebab dah komen dah.

    overall. masih banyak lagi yang boleh ditingkat lagi. tidak dapat memberikan komen secara keseluruhan sebab halaman web anda masih belum sempura 100%
    I can't affod to have a signature here, can somebody sponsor me a signature ?

  3. #3
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Melaka
    Posts
    27
    Rep Power
    0
    tq...utk ppk tech ...host server dah ade dah...cuma tak upload kat situ lagi...saje test kat hypermart...actually design tu aku pun tak puas hati...bos aku kata buat yg simple ...tapi aku nak buat yg gempak...baru puas hati betul tak...color pulak banyakkan biru...
    kasi idea sikit nak improvekan lagi....actually web ppktech tu baru beta version...content tak complete lagi....


    utk salawat,aku nak komen pasal layout...sebab aku blank laa...ape yg patut aku masukkan kat web yg berkonsep keislaman.


    banyakkan salawat..semoga kita mendapat berkat..insyaallah...
    ::digital metal ::
    ::No retreat, no surrender::
    www.xpdc.cjb.net >> The Ultimate XPDC Website 2002.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2002
    Posts
    2
    Rep Power
    0
    First one looks nice, but I don't like the popups. The 'links' url doesn't go anywhere, is it just that you don't have any links yet or an error in the code? Other than those things, I like the design.

    Second site is very nice, looks good and easy to navigate.

  5. #5
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    KL
    Posts
    95
    Rep Power
    213
    a'ah. takde menda nak komen dah sebab sependapat ngan malayneum. Good luck!

  6. #6
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Borneo Island
    Posts
    44
    Rep Power
    0
    Ok jugak, tapi tingkatkan lagi usaha.. bolah?
    RICK -

  7. #7
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    In a house...
    Posts
    208
    Rep Power
    212
    ok gak website ppktech tu.. tapikan.. macam dikatakan semua diatas.. pehal la pop-up tu macam daun berguguran di musim autumn di negeri 4 musim? hehehe.. kalau kurangkan tu.. haa.. pasti tak annoying
    <b>A</b>bg<b>C</b>ooL<br><i>Cool as you can be</i>

  8. #8
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    In a house...
    Posts
    208
    Rep Power
    212
    oh ya... awat download tarak mende? kosong je... kena 'rompak' ka?
    <b>A</b>bg<b>C</b>ooL<br><i>Cool as you can be</i>

  9. #9
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Castle of Joyheart, Avonlea
    Posts
    8
    Rep Power
    0
    and, dont forget to use CSS..

  10. #10
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Jail
    Posts
    228
    Rep Power
    224
    salawat.com tak sesuai utk resolution tinggi...

  11. #11
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Labuan
    Posts
    83
    Rep Power
    216
    the pop up ads are disgusting,
    your page look different in other resolution.
    for ppktech
    aLvinHan of ViNSiGN Web Design in Labuan and PJ

  12. #12
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Melaka
    Posts
    27
    Rep Power
    0

    website baru ..pls review

    Thanks ,

    tapi yg ppktech tu aku dah buat yg baru...
    aku tukau layout baru...
    nanti korang check...
    sementara tu aku dah siapkan satu web simple...
    please review this site dan kasi komen...ahaks...
    www.web-it.cjb.net
    www.ppktech.net ( tukau kpd .net )

    banyak lagi yg akan datang...tunggu !
    ::digital metal ::
    ::No retreat, no surrender::
    www.xpdc.cjb.net >> The Ultimate XPDC Website 2002.

  13. #13
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    . Kay Elle .
    Posts
    41
    Rep Power
    0
    Ok gaks.. tapi oooo.... banyak betul pop up.. menggangu kententeraman awam.. hahahah! Keep up the good work..
    http://www.zero-exit.com/acfk/acfkeuphoria.gif
    .:: Once you are in.. there is no exit ::.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Please review our site
    By povidiu in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 9
    Last Post: 10-03-2010, 10:58 AM
  2. pls review this site
    By alfitri in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 8
    Last Post: 28-05-2009, 09:56 AM
  3. Please review my site
    By Chrisgoh in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 2
    Last Post: 30-03-2008, 01:52 AM
  4. my site, plz review
    By hafizuddin in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 20
    Last Post: 06-05-2004, 03:18 PM
  5. site(s) review..
    By cheeaun in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 5
    Last Post: 04-10-2002, 06:06 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32