Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 18

Thread: Tolong check layout aku eek...

  1. #1
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Skudai, Johor
    Posts
    123
    Rep Power
    214

    Thumbs up Tolong check layout aku eek...

    lepas seminggu aku join webmaster malaysia nie, serius banyak benda yang aku dah improve....semua nie sebab pertolongan dari korang. Honest. Dari beginner dan lar nie jadi ler atas beginner sikit.

    Ia masih lagi berkisar tentang website expert3d.cjb.net, cuma setelah aku menerima pelbagai suntikan idea dan cadangan dari korang, aku dah buat beberapa layout dan aku rasa yang nie final layout aku. Layout nie dah function....betul betul function, cuma isi dia hanya ada kat muka depan jer. Aku nak tanya pendapat korang dulu.

    http://expertester.web1000.com/

    Disinilah letaknya layout (atau website expert3d version dua yang masih dalam construction dari segi kandungan). Komen jangan tak komen......kalau perlu kutuk...direct jer
    Tweak beyond it Limit!

  2. #2
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    KL, Malaysia
    Posts
    277
    Rep Power
    226
    The site looks a bit dull...

  3. #3
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    OCed
    Posts
    252
    Rep Power
    226
    put out the welcome text ... ganti dengan recent news terus ... kalau boleh welcome text tuh dikurangkan kepada 2 - 3 baris kira bagus ah tuh ...

    penerangan pasal site apa suma .. credit apa suma buat kat page lain .. jgn letak semua dekat main page .. nanti lamabta load ... lambat load = user lari = bad site .. hehe.
    I can't affod to have a signature here, can somebody sponsor me a signature ?

  4. #4
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Skudai, Johor
    Posts
    123
    Rep Power
    214
    kpyew :
    thanx for the critics. Aku dah ubahsuai sikit color scheme dia. Terus terang aku cakap, yang aku nie memang buta arts...so bab color meng kaler dan skema warna nie memang aku ampeh sikit...jadi kalau ada yang cretif dan advise aku dari segi color dan design nie memang aku amat-amat menghargai...

    Malayneum : trimas tahap maximum....kritikan dan idea kau memang best...aku terfikir gak nak buat cam tu...nampak profesional sikit...tapi aku dok berbelah bagi...jadik aku teragak-agak....so thanks a lot man. Aku dah pindah welcome page tu kat tempat lain....

    hasil ubahsuai aku : http://expertester.web1000.com
    Tweak beyond it Limit!

  5. #5
    ChEf_N|3aM Guest
    uik.... apsal header cam tu?.... tapi masih boleh dibaiki........

  6. #6
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Skudai, Johor
    Posts
    123
    Rep Power
    214

    Header....???

    header...apa maksud Chef. Actually Expert3D dah pun di merge kan dalam layout nie.....cuma tak tau berat ker tak sebab aku pakai Athlon XP 2000+ ngan I gig DDR PC 300. Tu yang dok minta pendapat.
    Last edited by expertester; 02-05-2002 at 04:22 AM.
    Tweak beyond it Limit!

  7. #7
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    OCed
    Posts
    252
    Rep Power
    226
    well .. sorry to say that your site sUx on Mozilla 0.9.9 sumer alignment lari ...
    I can't affod to have a signature here, can somebody sponsor me a signature ?

  8. #8
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Skudai, Johor
    Posts
    123
    Rep Power
    214
    Mozilla 0.9.9 tu browser macam mana. Tak sama ngan IE ker
    Tweak beyond it Limit!

  9. #9
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Skudai, Johor
    Posts
    123
    Rep Power
    214
    Thanks for the info Malayneum....I use Opera (assuming that si mozilla browser), and my layout just suck. Tensionnyer......so any tips to repair allignment yang lari tu. satu lagi, camner dia leh lari.

    Opera selalunya okey jer....lainlah kalau netscape. Tips guy...!!
    Tweak beyond it Limit!

  10. #10
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    BTHO
    Posts
    775
    Rep Power
    236
    hi expertester, site ngko not bad-lah....simple tapi menarik

  11. #11
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Skudai, Johor
    Posts
    123
    Rep Power
    214
    Tapi berat nak mampus. Tension aku tengok bila aku test kat Pentium 3 650. Chest dan cheese. Malayneum, thanx for the critics and advice.....dan jugak tips tu. Even ko cakap pasal header jer...and lepas tu ko malas nak tulis, tapi aku dapat gambaran. Kengkawan, tolong check compatibality dan layout nie....boleh tak......sebab aku nie budak baru belajar, banyak buat salah....tapi tak per, ada banyak big bro boleh ajarkan.....

    http://firegl.web1000.com

    nie testing page jer....nak tengok compatibality browser ngan speed. Advice please
    Tweak beyond it Limit!

  12. #12
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    OCed
    Posts
    252
    Rep Power
    226
    actually aku nak citer pun takreti camner nak terangkan ... ehe .. mmg aku tak berbakat utk mengajar org nih .. seb baik aku tak masuk maktab perguruan .. idak habis ler bakal anak murid aku tapaham.

    design web ko tuh .. kalau ko sanggup bayar baru banyak org nak tolong .. hehe .. kalau free tuh ko kena kawan ngan org yg terer design la ... so bleh la mintak tolong dia sikit - sikit sampai habis semua website ko dia yg buatkan .. hehe. tektik power punya .. haha.

    actually banyak benda lagi yg bleh ko perbaiki .. tapi sbb consider ko still new ... so dah capai tahap mcmtuh pun dah kira more than average dah tuh. tahniah ...

    ps : aku pandai komen jerk .. aku buat sendiri pun tak sesiap jugak ...
    I can't affod to have a signature here, can somebody sponsor me a signature ?

  13. #13
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    -lostworld-
    Posts
    102
    Rep Power
    223
    mmm..... aku rasa dari segi graphicnya... perlu banyak dibaiki lagi..
    cuba check website website lain... yg se konsept ngan ko dan cari ilham kat situ..
    ... first impression tu penting utk menarik perhatian user utk lebih lama dlm website ko...
    selain content yg menarik, elemen elemen graphic juga penting..
    kombinasi warna, ruang, komposisi, font dan image yg seimbang penting utk menghasilkan layout yg menarik...
    ....ni pendapat aku je la...

  14. #14
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    m'sia
    Posts
    51
    Rep Power
    217
    i think its nice !
    http://www.boomspeed.com/ftkimage/sign.jpg
    Quand? Quand est-ce que je Trouverai Quelqu'un Qui peut Se trouver Contre Moi ?

  15. #15
    Join Date
    May 2002
    Location
    Lam Rumah
    Posts
    12
    Rep Power
    0
    expertester :

    rasanya aku nak congratulate sebab tak ramai (esp malaysian) yang buat hardware review, esp 3D graphics card and so on...harap site like this tak kaput/hilang macam tu je...

    anyway, cuba guna interlaced graphics (jenis gifs yang tembus ke belakang) sebab biasanya size file ni lagi kecik dari guna *.swf ...lagipun *.swf ni tak disupport oleh browser lelama, esp Mozilla 1.0 ntah berapa...sekarang Mozilla 5.0 as a standard, termasuk IE 5.5 and Netscape 6.x...better guna latest & standard browsers so that lain bleh upgrade browser and indirectly most webdesigner tak pening kepala kalau nak design website semata2 limitation kecik kalau pakai browser lelama...

    one more thing, 3D hardware review doesn't mean kena pakai 3D type gambar sebab biasanya berat...kalau nak guna pun, lagi elok pakai vector drawings/colour sebab file lagi kecik daripada rendered 3D graphics...

    good luck and nice work...
    using System;
    {
    Console.WriteLine("http://www.jebondz.com");
    }

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 26-02-2009, 08:47 AM
  2. Tolong!Tolong!! Urgent giler nie...
    By Apit in forum Website Programming
    Replies: 4
    Last Post: 29-03-2008, 05:35 PM
  3. CSS layout
    By yipguseng in forum Website Design
    Replies: 11
    Last Post: 17-05-2007, 04:01 PM
  4. Tolong check.. list template ni boleh dowload tak..
    By xhensem in forum Other Webmaster-related Services and Promotion
    Replies: 0
    Last Post: 12-08-2004, 02:19 AM
  5. ...mintak tolong check site aku nih....
    By razis in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 14
    Last Post: 07-05-2003, 03:50 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112