Results 1 to 9 of 9

Thread: org baru - masalah cpanel & template..

  1. #1
    Join Date
    May 2007
    Location
    jB..
    Posts
    1
    Rep Power
    0

    org baru - masalah cpanel & template..

    kpd otai2..

    mintak bantuan..
    saya baru nak wat blaja wat website..
    d0main n h0sting da ade..
    tp xtau camne nak gunakan cpanel,MCS & nak mas0kkan template..
    tlg bagi bantuan..

  2. #2
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Kulim, Kedah
    Posts
    53
    Rep Power
    162
    apa maksud u tak tau nak gunakan cpanel...
    juz login dekat www.yourdomain.com/cpanel...
    kalau nak masukkan template dekat your site, juz guna FTP la...
    u punya hosting provider pa dia...
    selalunya dekat client area, ada bahagian knowledgebase, video tutorial dsbnya...

  3. #3
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    in my body lar...
    Posts
    1,325
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by fyrox_tycoon View Post
    kpd otai2..

    mintak bantuan..
    saya baru nak wat blaja wat website..
    d0main n h0sting da ade..
    tp xtau camne nak gunakan cpanel,MCS & nak mas0kkan template..
    tlg bagi bantuan..
    i langsung don't paham what kamu type at atas ...

    from what i faham from your tajuk thread ini. cpanel problem tu call ajelah you punya hosting tolong team... mereka will tolong you ....

  4. #4
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    www.cypherhackz.net
    Posts
    70
    Rep Power
    153
    Quote Originally Posted by fyrox_tycoon View Post
    mintak bantuan..
    saya baru nak wat blaja wat website..
    d0main n h0sting da ade..
    tp xtau camne nak gunakan cpanel,MCS & nak mas0kkan template..
    tlg bagi bantuan..
    nak guna cpanel tak susah mana. kat setiap options dalam cpanel telah diterangkan apa fungsi itu, apa fungsi ini. kalau masih tak faham, boleh tanya pihak hosting.

    -cypher.
    CypherHackz - www.cypherhackz.net

  5. #5
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Petaling Jaya
    Posts
    867
    Rep Power
    167
    MCS? MSC or CMS?

    boleh tak buatkan soalan ko lebih terang sikit sebab tak tau masalah yg sebenar.
    ------------------

    but if to say u have problem uploading files to ur website, use FTP

  6. #6
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    271
    nak minta bantuan buat cara betul mintak tolong.
    ini bahasa pun orang pening nak faham. bahasa sms orang pakai untuk ajak kawan keluar minum boleh la...
    pendek kata.. kalau lah nak lemas kt laut.. ko cakap.

    "Help! Tlg!!! Aku X pndi brng!!" .

    hah!.. mati lemas la ko..

  7. #7
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    cpu
    Posts
    15
    Rep Power
    0
    ni bukan masalah cpanel ni... ni masalah pemalas nak explorrr

  8. #8
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Malaysia
    Posts
    1,576
    Rep Power
    184
    use the "trial and error" method plus google+doc available, if any.

  9. #9
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Petaling Jaya
    Posts
    867
    Rep Power
    167
    Quote Originally Posted by mysticmind View Post
    nak minta bantuan buat cara betul mintak tolong.
    ini bahasa pun orang pening nak faham. bahasa sms orang pakai untuk ajak kawan keluar minum boleh la...
    pendek kata.. kalau lah nak lemas kt laut.. ko cakap.

    "Help! Tlg!!! Aku X pndi brng!!" .

    hah!.. mati lemas la ko..
    lolz, nice wan mysticmind

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 02-06-2008, 06:40 PM
  2. Replies: 0
    Last Post: 30-05-2008, 06:21 AM
  3. Template for SALE from $130 onwards! - We also have OS Commerce template!
    By certify in forum Other Webmaster-related Services and Promotion
    Replies: 3
    Last Post: 24-04-2007, 09:13 AM
  4. Boleh tak tolong masalah ni.Aku baru belajar....plizzz
    By azkaed_muslim in forum Website Programming
    Replies: 8
    Last Post: 21-07-2005, 12:48 AM
  5. Masalah Skit
    By mshahir in forum Website Programming
    Replies: 1
    Last Post: 14-03-2003, 09:25 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112