Results 1 to 5 of 5

Thread: Big Dump Mysql database

  1. #1
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    cpu
    Posts
    15
    Rep Power
    0

    Big Dump Mysql database

    helooo...

    korang tau tak camner nak restore database yang besar dalam 200mb?

    200mb ni file .sql
    kalau aku .gz kan saiz dia jadi dalam 18mb

    so camner nak dumpkan selain guna phpmyadmin ngan restore dari control panel??? harap buleh tolong

  2. #2
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    271
    hahaha..
    aku pernah alami perkara ni.
    masa nak upgrade forum aku yang database-nya besar giler!.

    so.. sebenarnya dah ada jawapan dalam tajuk anda.
    BIG DUMP.

    BigDump: The Staggered MySQL Dump Importer

    (kalau host open telnet, senang kerja.. tapi kadar keselamatan host tu akan terjejas pula. sebab banyak hosting tutup telnet. cara yang tinggal dan paling bagus adalah big dump tu saja. )

  3. #3
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    cpu
    Posts
    15
    Rep Power
    0
    hoho.. TQ sifuu

    cara ni mmg cepat giler & mudah.. hehe

  4. #4
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    271
    Dah berjaya? Tahniah!

  5. #5
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    cpu
    Posts
    15
    Rep Power
    0
    dah berjaya dah.. sekali klik je.. hehe

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Database change with MySQL
    By heboo in forum Webmaster Tools
    Replies: 1
    Last Post: 14-09-2009, 09:47 PM
  2. How do i display data from mysql database?
    By silentD in forum Website Programming
    Replies: 2
    Last Post: 14-01-2008, 10:16 AM
  3. Web Developer (PHP / MySql Database) Fulltime
    By yanzer in forum Job Vacancies
    Replies: 0
    Last Post: 16-11-2007, 06:45 PM
  4. display database mysql
    By sangasura in forum Website Programming
    Replies: 2
    Last Post: 19-09-2005, 03:45 PM
  5. MYSQL : restore big dump file
    By or3o in forum Website Programming
    Replies: 20
    Last Post: 07-02-2004, 01:13 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112