Results 1 to 4 of 4

Thread: asp.net 2.0

  1. #1
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Malaysia
    Posts
    1
    Rep Power
    0

    asp.net 2.0

    Saya nak tanya macamana nak transfer data yang berada dalam textbox masuk kedalam table SQL server apabila butang save di click.adakah perlu membuat coding atau ada cara yang lebih senang dari itu? Sebab apa yang saya tahu kalau nak displaykan table tak perlu kepada coding.Pls reply me ASAP

  2. #2
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    275
    setahu saya.. semua programing perlukan coding.
    dan bile berkaitan server dan database. coding adalah wajib. mana bleh takde coding.

    dari textbox ke sql table?
    textbox tuh kan sebahagian form.

    textbox ada name. dan save tuh sama jer submit button.. yang mengarahkan form tuh hantar data ke page proses kemudian ke server.

  3. #3
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Malaysia
    Posts
    158
    Rep Power
    170
    Yg mysticmind bagi tau tuh care tradisional, seperti mane php,jsp dan asp

    Tapi kalau asp.net ade lagi care tanpa guna form, but kene gune bahasa perantaraan vb.net ker, c.net ker.. bukan asp.net.

    Kebanyakkan orang yg gune asp.net nie tak memanafaatkan sepenuhnya kelebihan dengan mengamalkan bahasa pengantaraan nyer.. biasanya ramai yg gune asp.net dan buat coding serupe macam asp, amatlah merugikan

  4. #4
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Kuantan
    Posts
    3
    Rep Power
    0
    boleh en alfirus terangkan macammane nak memanfaatkan ASP.net?tp kalau tak gune form, mcmmane user nak masukkan data?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39