Page 3 of 3 FirstFirst 1 2 3
Results 31 to 36 of 36

Thread: Panduan PHP : For newbie

  1. #31
    Join Date
    May 2009
    Location
    Kajang
    Posts
    9
    Rep Power
    0
    any free tutorial for learning php ?? newbie here

  2. #32
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Raub
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    Software apa yang sesuai untuk buat database klinik?

    Helo mysticmind...

    I nak tanya u la...Kalau nak create database management system untuk klinik dengan menggunakan Php, apa software yang sesuai untuk digunakan?

  3. #33
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Kajang
    Posts
    2
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by xsandstorm View Post
    just note

    bagi korang yang guna Joomla eloklah guna xampp..sebab xamp ada GD..GD tu takyah la aku terangkan cuma gunanya kalau ada plugins menggunakan gambar..kalau tak guna xampp, plugin joomla maybe akan ada masalah..

    banyak kena blaja.hik2
    blaja html je aku.

  4. #34
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Langkawi
    Posts
    7
    Rep Power
    0
    kpada yg malas nak taip mcm aku nih
    nah amik ko = W3Schools Online Web Tutorials
    na blajo, blajo btoi2 x na wat bodo ja yerk...
    jgn mrh aku sudah

  5. #35
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Malaysia
    Posts
    6
    Rep Power
    0
    terima kasih untuk tutorial ni..amat berguna

  6. #36
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    india
    Posts
    202
    Rep Power
    73
    Artikel ini bertema “Panduan belajar membuat web dengan PHP dan MySQL”, karena saya ingin membuat rangkuman secara menyeluruh tentang bagaimana cara membuat sebuah web dinamis menggunakan bahasa pemrograman PHP dan database MySQL.!

Page 3 of 3 FirstFirst 1 2 3

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. TIPS dan PANDUAN memilih nama domain.
    By mysticmind in forum Domain Names
    Replies: 66
    Last Post: 07-12-2012, 06:26 PM
  2. Panduan SEO Google
    By inspiration in forum Other Webmaster-related Services and Promotion
    Replies: 0
    Last Post: 12-11-2008, 06:22 AM
  3. 40 Panduan Bisnes Internet & Gayapos
    By tmwwtw in forum Other Webmaster-related Services and Promotion
    Replies: 0
    Last Post: 07-05-2007, 02:23 PM
  4. Panduan dalam Design! Tips dan Tricks
    By mysticmind in forum Graphic Design
    Replies: 7
    Last Post: 12-04-2007, 11:37 AM
  5. Panduan Hebat
    By adiniel17 in forum Other Webmaster-related Services and Promotion
    Replies: 3
    Last Post: 08-04-2007, 04:45 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32