Results 1 to 13 of 13

Thread: ada tak portal asp dalam bahasa melayu?

  1. #1
    Join Date
    Aug 2001
    Posts
    7
    Rep Power
    0

    ada tak portal asp dalam bahasa melayu?

    portal untuk flash dalam bahasa melayu dah ada;
    portal untuk php dalam bahasa melayu dah ada;
    portal untuk grafik dalam bahasa melayu dah ada;

    tapi,

    ada sesape yang tahu url portal untuk asp dalam bahasa melayu?

  2. #2
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    KL, My
    Posts
    7
    Rep Power
    0

    Lightbulb Re: ada tak portal asp dalam bahasa melayu?

    Originally posted by rastali
    ada sesape yang tahu url portal untuk asp dalam bahasa melayu?
    rastali
    try tenot site nih... SPBTP Online..
    tapi my fren nye laa.. forum dia pon in asp gak..

  3. #3
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    jauh nun...
    Posts
    36
    Rep Power
    0

    Thumbs up ader ajer portal melayu bab ilmu...

    Assalamualaikum sume...

    err en Rastali... ni ader beberapa portal ASP...
    1. http://www.effitech.com/default2.asp
    2. http://www.king9x.org/tutorial/?act=16


    yg ni Indonesia nyer larr... leh larr gak paham )...

    1. http://www11.brinkster.com/devtran/p.../asp/index.asp
    2. http://www.aspindonesia.net/artikel/00,02,20,3.asp
    3. http://www.backflip.com/members/seegeat/8267831 << ader byk URL untuk dapatkan source code 4 ASP

    errr memang banyak web portal melayu untuk flash, php, graphic...

    ni sajer aku senarai kan bebudak melayu nyer site... (walaupon mebe ko dah tau... ahakzzz ) :-

    Flash

    1. http://www.sifoo.com/

    >> bro Chajween nyer site
    1. http://www.communityzero.com/chajween
    2. http://tutorial.chajween.com
    3. http://www.chajween.com/

    >> mysticmind nyer site
    1. http://www.flashermalaya.f2s.com/utama.htm

    >> bro CasTD nyer site
    1. http://www.communityzero/castd

    >> Shukrie nyer site
    1. http://shukrie.cjb.net/


    PHP

    >> budokdegil nyer site
    1. http://myphp.org.kg


    Graphic

    >> mysticmind nyer site
    1. http://www.communityzero.com/conteng
    2. http://www.pergh.com

    p/s: sowi kengkawan sajer promote korang nyer site.. berbakti kepada anak MALAYSIA beb...
    Last edited by whit3_cryst4l; 23-08-2001 at 09:16 AM.

  4. #4
    Join Date
    Aug 2001
    Posts
    7
    Rep Power
    0

    takde orang minat nak buat ke?

    rasanya ramai jugak programmer melayu yang buat asp tapi takkan takde sorang pun berminat nak buat portal asp?

    macam kat indon bersepah!

  5. #5
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    jauh nun...
    Posts
    36
    Rep Power
    0

    Red face huish garang nyerrr en rastali...

    Assalamualaikum rastali

    sabo weh... dorang mebe sibuk arr... memasing ader tanggung jawab... lek arrr...

    so... nanti ko dah pandai ASP... agakČ nyer lah kan... ko nak buat tak portal yg ngajorr ASP programming mebe ko leh jadi perintis... saper tau sok byk yg ikut jejak langkah ko tuh... aku tumpang gumbira kalau ko rajin nak buat... alhamdulillah sok leh gak aku blajar ASP nie dari ko...

    aperČ hal kene larr usaha lebih untuk dapatkan sesuatu ilmu walau payah camner skali pon... m i right??

  6. #6
    Join Date
    Aug 2001
    Posts
    7
    Rep Power
    0

    sekadar cadangan

    nak buat tu tak payah mana tapi selepas dah buat tu yang problemnya;

    - nak kena selalu update
    - nak cari pengunjung-pengunjung yang berminat
    - nak kena cari support dari kompeni-kompeni berkaitan

    satu lagi kalau diperatikan programmer-programmer kat malaysia ni, jarang sangat yang rajin nak buat macam tu. sibuk + masalah nak access internet agaknya(tak ramai yang access internet dari rumah + cyber cafe)...

    ilmu yang baik datangnya dari *****

  7. #7
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    Malaysia
    Posts
    8
    Rep Power
    0

    Malaysian ASP turorial..

    This is a good idea.. If I am not that BZ after this .. maybe I can help the Malaysian Community by developing a simple ASP tutorial site.. But just the simple one coz im just a beginner but about the content i think for programming articles it should be written in English than written in BM coz .. u know that it can sound really funny when you want to translate it..

  8. #8
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    KL, Malaysia
    Posts
    277
    Rep Power
    226

    Re: Malaysian ASP turorial..

    Originally posted by terato
    This is a good idea.. If I am not that BZ after this .. maybe I can help the Malaysian Community by developing a simple ASP tutorial site..
    Great. Wonderful

    By the way, I wonder if anybody is using my ColdFusion tutorial at my site http://kongtechnology.com/index.asp?im=cf1 ?
    Just want to know la...

  9. #9
    Join Date
    Aug 2001
    Posts
    43
    Rep Power
    0
    tengok site ni ..

    http://ryzam.netmyne.com/apps/course/

    kat situ ader banyak artikel

    ------------------------------------------------------------------------------
    Web site ini bertujuan untuk mengumpulkan artikel/tutorial berkaitan programming, aplikasi web, teknologi komputer dari pelbagai sumber. Selain dari itu diharap dapat membentuk satu 'web-based groupware' untuk berbincang dan bertukar pendapat.

    Saya sedang upgrade website ini kepada sistem dan layout yang baru. Penghantaran artikel masih lagi menggunakan website ini.

    ------------------------------------------------------------------------------
    .:: Support Local Web Scene ::.

  10. #10
    Join Date
    Aug 2001
    Posts
    7
    Rep Power
    0
    site yang encik gerg usahakan tu amat berguna. jika ada kelapangan, saya ingin berkongsi beberapa penyelesaian masalah tentang ASP yang pernah saya buat semasa bekerja.

    tahniah untuk encik gerg!

  11. #11
    Join Date
    Aug 2001
    Posts
    43
    Rep Power
    0
    aiyak .. that not my site .. ayat tu aku copy and paste sini jek .. jangan salah paham .. the credit should give to ryzam
    .:: Support Local Web Scene ::.

  12. #12
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    bukit jalil
    Posts
    2
    Rep Power
    0
    Last edited by samsuri; 18-11-2002 at 12:34 PM.

  13. #13
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    39
    Rep Power
    0
    check out this community:built with asp. membership is exclusive though, but the whole site is original. maybe not entirely.

    http://www15.brinkster.com/wajjaq/index.asp
    Last edited by syahrezan; 26-04-2002 at 01:49 AM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Translate Bahasa Melayu
    By kerenggeforum in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 22
    Last Post: 13-11-2009, 03:12 PM
  2. Autoresponder dengan manual bahasa Melayu
    By mdedbiz in forum Website Design
    Replies: 0
    Last Post: 22-04-2007, 04:07 PM
  3. Buku php mysql bahasa melayu
    By myhampeh in forum Website Programming
    Replies: 3
    Last Post: 30-03-2007, 11:37 AM
  4. Replies: 1
    Last Post: 01-12-2006, 07:05 PM
  5. camne nak tukar theme NUKE kat dalam portal server dk3.com
    By ahmadfuad in forum Website Programming
    Replies: 11
    Last Post: 08-05-2003, 04:55 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112