Results 1 to 5 of 5

Thread: processing incoming email with php

  1. #1
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    kuantan, pahang
    Posts
    58
    Rep Power
    214

    processing incoming email with php

    problem: macam mana kita nak proses incoming email kat server guna php & masukkan terus dalam MySQL. contohnye bila orang hantar e-mail, script ni akan terus amik content email tersebut dan masukkan dalam database

    rujuk kepada article ni
    http://www.evolt.org/article/comment/18/27914/

    dalam article ni, php must be run in CGI mode, is there any way to do this if we are running php as apache module? any suggestion?

  2. #2
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    Ampang KL
    Posts
    93
    Rep Power
    223
    Because the script is triggered by an email, we will have to take a bit of a different approach than when our script is run by someone requesting a web page. Our script has to be started by the mail system. You will need.........

    ..............Our script has to be started by the mail system..............
    Ayat di atas dah bagitau mengapa dia perlukan PHP running sebagai standalone program...sebabnya mail system perlukan php binary untuk trigger..

  3. #3
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    kuantan, pahang
    Posts
    58
    Rep Power
    214
    cara yang saya boleh buat:
    -buat satu php file (no visible output ), include kat main page
    -setiap masa bila ade orang buka via browser, script tu akan retrieve data dari inbox (using IMAP function)
    - kemudian masukkan dalam database kalau data tu takde lagi dalam database.
    -lepas tu delete content dalam inbox

    tapi mungkin akan membebankan server

  4. #4
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Shah Alam
    Posts
    68
    Rep Power
    186

    illohamail

    if u want the script that using webmail try to download illoha mail..
    http://ilohamail.org
    simple but nice..

  5. #5
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Johor
    Posts
    772
    Rep Power
    234
    kalau ada xcess kat mail server, setting incoming filter ke

    php script dan run php as shell script

    cth:
    ---------
    #!/usr/sbin/php

    php code kat cini....
    ---------

    I hate when:

    vBulletin Message:
    Sorry! The administrator has specified that users can only post one message every 60 seconds

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 02-09-2009, 02:33 AM
  2. Best Plastic Processing Machinery
    By venkatv979 in forum Advertise Your Services
    Replies: 0
    Last Post: 17-04-2009, 09:27 PM
  3. Replies: 0
    Last Post: 11-06-2008, 03:37 AM
  4. php form processing and data extraction
    By masterryzz in forum Website Programming
    Replies: 2
    Last Post: 09-06-2005, 11:05 PM
  5. Need Freelance Webdesigner for form processing
    By Alamit in forum Job Vacancies
    Replies: 1
    Last Post: 06-10-2004, 12:49 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112