Results 1 to 3 of 3

Thread: rmdir()

  1. #1
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Klang Bandar Diraja
    Posts
    160
    Rep Power
    194

    rmdir()

    aku nak del folder guna pre-defined function rmdir() tuh...
    kat bwh tu aku punya script.. tp lepas aku run, dia gi del sumer folder dlm localhost aku.. tp tak termasuk folder dlm folder localhost.. rerasa paham tak? so, aku nak trace script ni pun aku cuma copy je.. so, dr segi kensep dan flow yg script ni buat aku tak phm lagi.. sepatutnye dia del folder TEST tu... tp apsal dia gi del folder dlm localhost.. hurmm... plz i need a solution.. dateline dah dekat ni.. hhihihi

    //-------------------------del_folder.php----------------------

    $dir = "C://aku/TEST/";


    $d=dir($dir);
    while($entry = $d->read())
    {
    if($entry != "." && $entry != "..")
    {
    //$delete_arc = mysql_query("DELETE FROM archive WHERE cat_id = $id");
    unlink($entry);//delete file
    }
    }
    $d->close();
    rmdir($dir);//delete folder

    //---------------end file----------------------------
    To follow the path:
    Look to the master,
    Follow the master,
    Walk with the master,
    See through the master,
    Become the master.

  2. #2
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Kluang, Johor
    Posts
    2,367
    Rep Power
    249
    read the user contributed notes at http://my.php.net/manual/en/function.rmdir.php

    It will help you.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Johor
    Posts
    772
    Rep Power
    233
    hak hak! betul lah budak nurul nih x baca manual ni.
    I hate when:

    vBulletin Message:
    Sorry! The administrator has specified that users can only post one message every 60 seconds

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112