Results 1 to 2 of 2

Thread: Website guna Php

  1. #1
    Join Date
    May 2003
    Location
    kelantan
    Posts
    32
    Rep Power
    0

    Question Website guna Php

    Sesaper leh tolong aku?
    boleh tak sesaper ajar aku buat website guna php?
    Aku nie baru je nak kenal php?

    Hope ader yg simpati+kesian dan ajar aku
    +Satu lagi,kalau aku buat website,Macam mana aku nak buat forum cam nie?
    +columnē dalam forum nie memang dah diset ke?
    +perisian apa aku perlu guner?

    from,
    ::cybersix::
    [waws_86@hotmail.com]


    __________________
    ::cybersix::
    ::cybersix::

  2. #2
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Terengganu, Malaysia
    Posts
    32
    Rep Power
    0
    nk buat php website?

    kalau forum ni, ko tengok kat bawah skali, ada tulis powered by vBulletin. vBulletin tu PHP application. Kalau nak pasang, kena pasang kat server yang support php. Pastu untuk database plak, ko boleh pakai MySQL, kena tgk server tu gak, ada ke tak MySQL tu.
    Ko download je dulu vBulletin ni, pastu ko tgk dalam tu, dia ada ajar mcm mana nk pasang..

    untuk starting, biasa test atas komp sendiri je.. pasang PHPTriad ke..
    kalau nak online terus, Budihost ada hosting murah, yang support PHP.. MySQL pun ada.. ko boleh setkan email, database kat control panel.
    aku blh pasangkan vBulletin ke, Postnuke ke, phpBB ke, kalau ko nk..

    http://www.budihost.com

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. web tak guna....
    By kansai in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 5
    Last Post: 24-03-2004, 09:31 AM
  2. php link guna id
    By freddy manson in forum Website Programming
    Replies: 12
    Last Post: 24-01-2004, 06:08 PM
  3. Masalah PHP guna DWMX
    By lktt in forum Website Programming
    Replies: 1
    Last Post: 25-07-2003, 01:25 AM
  4. COBAAN guna flash MX
    By Gemp-X in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 4
    Last Post: 17-07-2002, 04:33 PM
  5. form guna PHP
    By nevland in forum Website Programming
    Replies: 0
    Last Post: 10-05-2002, 09:17 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37