Results 1 to 14 of 14

Thread: program php

  1. #1
    Join Date
    May 2003
    Location
    kelantan
    Posts
    32
    Rep Power
    0

    program php

    salamz kepada semua.
    Ada tak program yg menggabungkan php,mySQL dan apache dlm satu program?
    -Dimanakah saya boleh mendapatkannya?
    [tak payah ler saya susah˛ download satu per satu]

    -jugak ajar cara nak meng'konfigure' kesemua yg di atas

    -lepas install program tu, apa perlu saya buat?
    [saya tidak tahu apa˛,ajarlah saya step by step]

    harap para yg expert pasal nie, tolong saya selesaikan masalah nie.

    from,
    ::cybersix::
    [waws_86@hotmail.com]
    ::cybersix::

  2. #2
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Kajang
    Posts
    121
    Rep Power
    222
    cadangan:
    phptriad (dapatkan di download.com)
    saiz file lebeh kuang 11mb

    kandungan:
    apache
    mysql
    php
    perl
    phpmyadmin

    cara install:
    run installer..

    configure??
    tak perlu sgt..
    die akan set sendri..

    lokasi file utk lihat dalam browser
    c:/apache/htdocs/namafile.php

    cara nak lihat dalam browser:
    http://localhost/namafile.php

    nak run mysql:
    kat start menu dah ade link
    klik je

  3. #3
    Join Date
    May 2003
    Location
    kelantan
    Posts
    32
    Rep Power
    0

    Unhappy program php

    aku dah install phptriad 2.21
    -kalau nak mula apache,Program>phptriad>Apache Console>Start apache,
    -kalau nak mula mySQL,pilih yg mana satu.Ada 2
    (Program>phptriad>mySQL>mySQL-D atau mySQL-D-NT

    #mySQL-D atau mySQL-D-NT yg perlu dipilih?

    sila beri tunjuk ajar.
    ::cybersix::

  4. #4
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Kajang
    Posts
    121
    Rep Power
    222
    ape yg nak dipilih adalah mengikut OS anda..

    jika guna Win98 / Me = mySQL-D
    jika guna Win200 / NT / XP = mySQL-D-NT

  5. #5
    Join Date
    May 2003
    Location
    kelantan
    Posts
    32
    Rep Power
    0

    Question program php

    masa aku mulakan apache,kluar dos dan dia tulis......
    ......apaache/1.3.23(Win32) running...
    adakah dah jadi?

    So,aku boleh la tutup dos tu.

    sila beri tunjuk ajar.

    the beginner.
    ::cybersix::

  6. #6
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Kajang
    Posts
    121
    Rep Power
    222
    bleh tutup window tu..
    ko pakai OS aper?

  7. #7
    Join Date
    May 2003
    Location
    kelantan
    Posts
    32
    Rep Power
    0

    program php

    aku pakai OS windows ME.

    -leh aku tau ko punyer e-mail ke@msn messenger.
    senang aku tanya ko apa˛ pasal php.

    =smile=
    ::cybersix::

  8. #8
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Kajang
    Posts
    121
    Rep Power
    222
    aku tak la reti sgt pasal php..
    nak setting server td tu pun bleh la sket2..

    ustazmalaya@yahoo

  9. #9
    Join Date
    May 2003
    Location
    kelantan
    Posts
    32
    Rep Power
    0

    program php

    so, aku leh la mula masukkan kod˛ php .

    Aku guner dreamweaver MX.
    -cam mana aku nak buat web simple cam awokkito.cjb.net
    -cam mana aku nak membahagi dia punyer frame

    sila ajar aku.

    laman web ko apa?
    http:/?
    ::cybersix::

  10. #10
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Kajang
    Posts
    121
    Rep Power
    222
    nak buat frame ke ape ke..
    sume pakai html..
    blajo dulu html..
    kalo nak blajo php tgk tutorial..
    aku dak reti nak ngajo..

    http://ustazmalaya.jentayu.com

  11. #11
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Kamunting, Perak
    Posts
    640
    Rep Power
    216
    betul kata ustaz... blajo dulu, takkan dah tanya a-z.... mmg, ilmu tu ***** yg kasi, x bole kedekut (ramai org suka berhujah dgn ayat ni, semata-mata utk mematahkan hujah org lain!) tapi kalau x usaha dulu, agak2 boleh ke?

    "Berusahalah!!!"

  12. #12
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Kajang
    Posts
    121
    Rep Power
    222
    ustaz sendri duk ngarap org lain ajo..
    tapi kene blaja sendri gak..

    skang ni masih tunggu bazet utk IMZ die..
    tutorial yg die bagi tak abih lagi tuh...
    nasib baik simpan semua 8 siri..
    buat rujukan..

    bazet!!! ooo bazet!!!
    bile nak sambung tutorial???
    heheh...
    tutorial tu mmg best.. sng paham..
    tapi kene ade ilmu HTML dulu...
    ilmu asas laman web..

  13. #13
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    ch3r4$ d4ruL 3h$4n
    Posts
    26
    Rep Power
    0
    A'kum wrb,

    erk.. ade ke bazet bg tutorial ustaz? adus.. aku nak nie.. url yg aku simpan ada yg broken link dah.. tapi yg bazet nye aku takde lagi...
    psstt... yg kat website ko tu.. ko yg mane satu ar???

    Wassalam.
    -Kh4|if4H^4|4m^m4y4-
    Akhirat=CAHAYA,Dunia=BAYANG2.
    Bile kite kejar cahaya,otomatik bayang2 folo

  14. #14
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    tg malim
    Posts
    6
    Rep Power
    0
    a'kum..

    saye tertarik dgn perbincangan ttg php ni..
    boleh join same??

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. autohit program
    By Rezats in forum Other Internet Marketing Methods
    Replies: 3
    Last Post: 12-07-2009, 10:04 AM
  2. the best ftp program
    By donut in forum Webmaster Tools
    Replies: 85
    Last Post: 08-07-2009, 06:09 PM
  3. Affiliate Program
    By azlia in forum Revenue and Monetization
    Replies: 5
    Last Post: 12-10-2005, 12:26 PM
  4. Great Program!!
    By CuriousGuy in forum Revenue and Monetization
    Replies: 2
    Last Post: 20-01-2005, 01:17 AM
  5. Life is a program
    By ckita in forum Mamak Stall
    Replies: 1
    Last Post: 19-12-2004, 12:56 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47