Results 1 to 4 of 4

Thread: selain tomcat apa lagi?

  1. #1
    Join Date
    Dec 2002
    Posts
    5
    Rep Power
    0

    selain tomcat apa lagi?

    a'kum...
    ada sapa2 yg leh bagi tahu saya apakah server lain tuk jsp selain apache tomcat...
    saya amat memerlukan pertolongan sesiapa yg mengetahuinya
    harap2 sudilah reply msg ni

  2. #2
    Join Date
    Dec 2002
    Posts
    5
    Rep Power
    0
    i dah baca kat topic jsp punya kat forum ni pasal server tuk jsp
    tp i nak tahu yg lain selain tu..
    i dah ler baru berjinak2 ngan jsp ni

    mengapa tomcat tak leh nak run kat pc i?
    i guna window xp...tak leh ke?
    harap2 ada yg sudi membantu....

  3. #3
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Pangsapuri Kelana Impian, Petaling Jaya
    Posts
    9
    Rep Power
    0
    server selain tomcat? ada, banyak actually. one of the most popular is JRun, made by Macromedia. yang best dengan JRun ni nak maintain, dia ade GUI web-based. klikČ je dah running server ko, dah buleh add directory dah kat server ko. memacam lagik, aku pon baru belaja pasal mende ni.

    kalau ko nak gak pakai server java/jsp lain, boleh pegi dekat sini:
    http://www.jsptut.com/Getfamiliar.jsp -> this site is really a good place to start with this JSP stuff, surf around the site to know more.

    pastu, untuk yang tak leh nak run tomcat kat pc dia tuh, aku suggest pakai la JRun ni. buleh download kat www.macromedia.com
    Last edited by masterix; 29-08-2003 at 04:02 PM.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Johor
    Posts
    772
    Rep Power
    230
    ya betul JRUN lagi best ;p
    I hate when:

    vBulletin Message:
    Sorry! The administrator has specified that users can only post one message every 60 seconds

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Tomcat + Eclipse + Javascript
    By xsandstorm in forum Website Programming
    Replies: 1
    Last Post: 16-04-2008, 04:31 PM
  2. tomcat hosting
    By prozone in forum Paid Hosting Discussion Forum
    Replies: 0
    Last Post: 15-07-2005, 03:29 PM
  3. apache tomcat keliru..
    By silverX in forum Website Programming
    Replies: 2
    Last Post: 06-11-2004, 08:24 AM
  4. lagi.. lagi.. PC Fair
    By donut in forum Mamak Stall
    Replies: 28
    Last Post: 05-06-2003, 05:38 PM
  5. tomcat n php
    By white_neck in forum Website Programming
    Replies: 0
    Last Post: 23-04-2003, 04:37 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32