Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 15 of 34

Thread: My PHP+MySQL Forum

  1. #1
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Kuala Lumpur,Malaysia
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    My PHP+MySQL Forum


  2. #2
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    epox
    Posts
    432
    Rep Power
    227
    very very nice
    do you have an english version?
    can i have it ?
    Munzir + "/^[Hh](a)(z)\1\2[iI]$/"

  3. #3
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Kuala Lumpur,Malaysia
    Posts
    2
    Rep Power
    0
    I am develop the english version.

    If you want, send a email to me, kennyp@time.net.my

  4. #4
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Georgetown, Penang
    Posts
    44
    Rep Power
    0

    I want too!

    I want the English version! Can you send me and is there any step or tutorial to help me to setup? I'm new to PHP.

  5. #5
    Join Date
    May 2003
    Location
    kelantan
    Posts
    32
    Rep Power
    0

    Unhappy Sesaper leh tolong aku?

    boleh tak sesaper ajar aku buat website guna php?
    Aku nie baru je nak kenal php?

    Hope ader yg simpati+kesian dan ajar aku
    +Satu lagi,kalau aku buat website,Macam mana aku nak buat forum cam nie?
    +columnē dalam forum nie memang dah diset ke?
    +perisian apa aku perlu guner?

    from,
    ::cybersix::
    [waws_86@hotmail.com]
    ::cybersix::

  6. #6
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Terengganu, Malaysia
    Posts
    32
    Rep Power
    0

    Lightbulb forum ni

    nk buat php website?

    kalau forum ni, ko tengok kat bawah skali, ada tulis powered by vBulletin. vBulletin tu PHP application. Kalau nak pasang, kena pasang kat server yang support php. Pastu untuk database plak, ko boleh pakai MySQL, kena tgk server tu gak, ada ke tak MySQL tu.
    Ko download je dulu vBulletin ni, pastu ko tgk dalam tu, dia ada ajar mcm mana nk pasang..

    untuk starting, biasa test atas komp sendiri je.. pasang PHPTriad ke..
    kalau nak online terus, Budihost ada hosting murah, yang support PHP.. MySQL pun ada.. ko boleh setkan email, database kat control panel.
    aku blh pasangkan vBulletin ke, Postnuke ke, phpBB ke, kalau ko nk..

    http://www.budihost.com

  7. #7
    Join Date
    May 2003
    Location
    kelantan
    Posts
    32
    Rep Power
    0

    My PHP+MySQL Forum

    aku dah download phptriad dan install.
    Macam mana pulak aku nak masukkan code php dlm dreamweaver?
    -pastu,kena save file .php ke?
    -macam mana aku nak test yg code tu menjadi ke tidak?

    harap yg pakarē dlm hal ni dpt bantu aku.
    -=peace & chow=-
    ::cybersix::

  8. #8
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Terengganu, Malaysia
    Posts
    32
    Rep Power
    0
    PHP ni scripting language kalau x silap aku.. dia boleh embedded on other file. mcm java script, dia boleh masuk je dalam html file. tapi Java script ni client side, browser yang interpret.
    so, php boleh gak embedded on html file, tapi kenalah tukar file extension ke *.php.. web server akan run interpreter yang sesuai untuk sesuatu file, ikut dia punya extension.

    nak test ko punya script dalam PHPtriad, letak file php ko dalam C:\apache\htdocs\nama-file.php.. pastu dh start ko punya apache, bukak http://localhost/nama-file.php dengan browser.

    Wassalam

  9. #9
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Penang
    Posts
    170
    Rep Power
    216
    Kalau download vbulletine leh dapat yg full version tak.. ko ada tak web yg bagi full version vb...

  10. #10
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Terengganu, Malaysia
    Posts
    32
    Rep Power
    0
    tak tau.. tak pernah main vbulletin..

  11. #11
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Kajang
    Posts
    121
    Rep Power
    220
    vbuletin ni berbayar..

    kalo nak free..
    phpbb
    dapatkan kat phpbb.com
    function tambahan pun byk..
    support byk...

  12. #12
    Join Date
    May 2002
    Posts
    23
    Rep Power
    0
    another forum script... invisionboard.com

    example, mine.. http://www.malaysianbowlers.com

    tq.
    ::nevland:: the land of nowhere

  13. #13
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Kluang, Johor
    Posts
    2,367
    Rep Power
    248
    bowling forum? this is new to me great!

  14. #14
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    epox
    Posts
    432
    Rep Power
    227
    phpbb sucks
    Munzir + "/^[Hh](a)(z)\1\2[iI]$/"

  15. #15
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Kluang, Johor
    Posts
    2,367
    Rep Power
    248
    Originally posted by MHR
    phpbb sucks
    Reasons?

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Please submit your forum to my forum directory
    By tansks in forum Other Webmaster-related Services and Promotion
    Replies: 33
    Last Post: 03-12-2009, 02:55 AM
  2. MySQL / PHP .
    By RG2 in forum Job Vacancies
    Replies: 0
    Last Post: 15-03-2005, 12:37 PM
  3. php Mysql
    By ramli in forum Website Programming
    Replies: 0
    Last Post: 10-05-2003, 05:38 PM
  4. First Malaysian forum with forum Ai
    By napy8gen in forum Mamak Stall
    Replies: 0
    Last Post: 12-07-2002, 03:19 AM
  5. PHP and mySQL
    By Novice in forum Website Programming
    Replies: 0
    Last Post: 25-04-2002, 05:02 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112