Results 1 to 5 of 5

Thread: status forum

  1. #1
    Join Date
    Dec 2002
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    status forum

    ni ade source code forum yg aku cuba nak hack tapi tak dapat lagii .....cam ner yer nak buat status ni

    if(@$info[level] == "1") {
    $status = "Member";
    if($info['posts'] > "5" )
    {
    $status1 = "good member";
    }
    elseif($info['posts'] > "10" )
    {
    $status1 = "excellent";
    }

    }
    ......$info['post'] ni berapa dia send kat forum tu
    macam mana nak buat bila dia lebih 10 dai jadi excellent ........sebab yg kat atas ni bila dia lebih 5 dia kuar jadi good member .....kalo dia lebih 10 dia still good member ....... aku dah try dgn ...&& .......tapi dia cakap error .....macam mana yer

  2. #2
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Jail
    Posts
    228
    Rep Power
    226
    ko sepatutnya letakkan nilai yg tinggi kat atas dulu... sebab kalau info[post] tu nilai dia 11, dia tetap lebih besar dari 5 sebab tu dia kluar camtu...

    penyelesaian:

    if($info['posts'] > 10 )
    {
    $status1 = "excellent";
    }
    elseif($info['posts'] > 5 )
    {
    $status1 = "good member";
    }

    atau cara lain:

    if(10 > $info['posts'] && $info['posts'] > 5 )
    {
    $status1 = "good member";
    }
    elseif($info['posts'] > 10 )
    {
    $status1 = "excellent";
    }

  3. #3
    Join Date
    Dec 2001
    Posts
    22
    Rep Power
    0
    Code:
    $info[level] == "1"
    Jika $info[level] ialah integer, it should be $info[level] == 1
    the variable must compare dengan number not a string atau character, fail to obey the rules, will result indertermined result
    Life is short , get funky

  4. #4
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Jail
    Posts
    228
    Rep Power
    226
    Originally posted by hd2000
    Code:
    $info[level] == "1"
    Jika $info[level] ialah integer, it should be $info[level] == 1
    the variable must compare dengan number not a string atau character, fail to obey the rules, will result indertermined result
    doublequote tidak memberi sebarang kesan pada integer

  5. #5
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Johor
    Posts
    772
    Rep Power
    233
    aha... aku sokong dengan pendapat mozaks, doublequote tak memberi kesan pada integer.
    I hate when:

    vBulletin Message:
    Sorry! The administrator has specified that users can only post one message every 60 seconds

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. MSC Status Malaysia Application
    By jeffyeosh in forum Advertise Your Services
    Replies: 9
    Last Post: 04-11-2009, 03:52 PM
  2. MSC Status Malaysia Application
    By jeff_msc in forum Advertise Your Services
    Replies: 0
    Last Post: 09-07-2009, 01:29 PM
  3. Status SEO Malaysia
    By houben77 in forum Search Engine Marketing
    Replies: 13
    Last Post: 17-08-2008, 08:38 PM
  4. question about member's status
    By yipguseng in forum FeedBack & Suggestion
    Replies: 12
    Last Post: 14-04-2007, 04:51 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112