Results 1 to 8 of 8

Thread: MySQL

  1. #1
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Johor
    Posts
    772
    Rep Power
    230

    Unhappy MySQL

    hi kengkawan!
    dari dulu sampai sekarang aku pakai php tapi still tak reti mysql. sesapa yang terror tu ajarē le aku yang nak blajar sql nih.
    aku dah download mysql dan dah install. so ape next step yg aku harus buat untuk php4 aku yg guna skang leh pakai sql...

  2. #2
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    www.ejoe.net
    Posts
    26
    Rep Power
    0
    nak cara susah guna command promt
    ->buat databases
    nak cara senang guna la phpmyadmin

    camne nak connect php ngan mysql baca la tutorial
    kat page aku ade skit rasanya
    http://www.ejoe.net/tutorial

  3. #3
    Join Date
    Aug 2002
    Posts
    14
    Rep Power
    0

    Re: MySQL

    Originally posted by hymns
    hi kengkawan!
    dari dulu sampai sekarang aku pakai php tapi still tak reti mysql. sesapa yang terror tu ajar?le aku yang nak blajar sql nih.
    aku dah download mysql dan dah install. so ape next step yg aku harus buat untuk php4 aku yg guna skang leh pakai sql...
    Use phpmyadmin to control your mysql database.
    The help file is available on the sites.
    http://www.phpmyadmin.net/
    Freedom is a Right

  4. #4
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Johor
    Posts
    772
    Rep Power
    230
    erm...
    aku dah d/l dah software tu tapi still keluar error! "cannot connect to database" aku rasa ok dah ikut tutorial ejoe. lagik satu trafic light pun dah hijau jugak. masih benda yang sama... isk isk fedup nye pakai window nih. Ape lagi yerk yg aku kene buat?

  5. #5
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    KK, Sabah
    Posts
    6
    Rep Power
    0
    have you set your username and password?

  6. #6
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    275
    Originally posted by hymns
    erm...
    aku dah d/l dah software tu tapi still keluar error! "cannot connect to database" aku rasa ok dah ikut tutorial ejoe. lagik satu trafic light pun dah hijau jugak. masih benda yang sama... isk isk fedup nye pakai window nih. Ape lagi yerk yg aku kene buat?
    ermm. aku pun ada masalah dulu2 camtuh..
    last2 Rokawa syor aku pakai satu sware..
    easyphp .. pegi download kat www.easyphp.org
    install , pastuh bleh terus pakai jer.. semudah 1 2 3 ..

    cuba ahh.. recomended

  7. #7
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Johor
    Posts
    772
    Rep Power
    230
    sql dah jalan dah tapi.. aku still tak reti command sql... jenuh baca buku... dok dpt lagik
    I hate when:

    vBulletin Message:
    Sorry! The administrator has specified that users can only post one message every 60 seconds

  8. #8
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Johor
    Posts
    772
    Rep Power
    230
    balas sendiri...

    tutup dah topik ... aku dah reti guna sql pong... aku shendiri shilap kat username & password hak hak... ok geng tengkiu bebanyak setle dah masalah guna menda nih senang upenye...
    I hate when:

    vBulletin Message:
    Sorry! The administrator has specified that users can only post one message every 60 seconds

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. php+mysql+iis
    By ridz_021 in forum Website Programming
    Replies: 1
    Last Post: 21-07-2005, 10:24 AM
  2. MySQL / PHP .
    By RG2 in forum Job Vacancies
    Replies: 0
    Last Post: 15-03-2005, 12:37 PM
  3. php Mysql
    By ramli in forum Website Programming
    Replies: 0
    Last Post: 10-05-2003, 05:38 PM
  4. PHP & mySQL
    By ustazmalaya in forum Website Programming
    Replies: 24
    Last Post: 01-05-2002, 12:37 AM
  5. PHP and mySQL
    By Novice in forum Website Programming
    Replies: 0
    Last Post: 25-04-2002, 05:02 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39