Results 1 to 7 of 7

Thread: Nak bukak WebHosting Cpanel.. Bengong dah ni..

  1. #1
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    kota kinabalu
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    Nak bukak WebHosting Cpanel.. Bengong dah ni..

    geng.. aku ada masalah besar ni.. macam mana nak cari download Cpanel Hosting eya.. sedangkan aku ada root sendiri... kalau setakat bin/bash, aku leh buat gak.. cth: IRCD, psyBNC, Eggdrop.. ni aku bengong ni pasal nak tubuhkan WebHosting ni.. tolong ajarkan.... pening aku..

    IRC: /server irc.wiramaster.com:6667
    Channel: #WiraMaster

  2. #2
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    MLK
    Posts
    119
    Rep Power
    220
    cpanel ada lesen. so kena bayar.

    kadang-kadang orang confuse , webhosting control panel atau cpanel .

    Ada banyak web hosting control panel. Antaranya

    1. Cpanel http://www.cpanel.net
    2. Plesk
    3. Directadmin

    Dan kebanyakkannya bayar lump sump atau bayar bulan-bulan.Ada open source web hosting control panel, boleh search di google.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    kota kinabalu
    Posts
    2
    Rep Power
    0
    huh! itu la main bebayar, sya tahu cpanel.net tue... ok friend.. terima kasih eya.. (MSG) ajak kawan2 WebmasterMalaysia join WiraMaster - MalaysiaiRC IRC Network type status IRC, sana kita lh stay berbincang /server irc.wiramaster.com:6667 , wasalam.

  4. #4
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    KL
    Posts
    26
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by tungkuhelper View Post
    huh! itu la main bebayar, sya tahu cpanel.net tue... ok friend.. terima kasih eya.. (MSG) ajak kawan2 WebmasterMalaysia join WiraMaster - MalaysiaiRC IRC Network type status IRC, sana kita lh stay berbincang /server irc.wiramaster.com:6667 , wasalam.
    cpanel kan ada official website dia sendiri,
    cuba carik distributor yg sah utk dapatkan pakej cpanel tu..bleh tanya diorang lebih lanjut utk installation dan fees..

  5. #5
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    istanbul
    Posts
    24
    Rep Power
    0
    Thank you so much.

    Lig tv izle

  6. #6
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    india
    Posts
    10
    Rep Power
    0
    Dan kebanyakkannya bayar lump sump atau bayar bulan-bulan.Ada open source web hosting control panel, boleh search di google.

    _______________________
    DOG BEDS
    OpenDNS

  7. #7
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Malaysia
    Posts
    26
    Rep Power
    0
    Baik tanya dekat datacentre kalau dia ada jual lesen cPanel. Biasanya lagi murah berbanding beli external lesen. Kalau beli direct dekat cpanel, dia tak layan kalau 1, 2 lesen. at least 70 lesen. Kalau sikit2, dia suruh beli dari reseller.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [No1US.Org] Free WebHosting with cPanel 11 - Full Features
    By No1USHost in forum Free Hosting Discussion Forum
    Replies: 5
    Last Post: 27-02-2011, 07:27 PM
  2. Webhosting / Cpanel Hosting - ALL UNLIMITED FREE !!!!
    By SaifulCrewZ in forum Free Hosting Discussion Forum
    Replies: 3
    Last Post: 23-12-2008, 09:10 AM
  3. Free 350 mb webhosting with cPanel !!
    By DaRK mAN306 in forum Free Hosting Discussion Forum
    Replies: 11
    Last Post: 12-08-2008, 08:03 PM
  4. Replies: 0
    Last Post: 30-05-2008, 06:21 AM
  5. free webhosting + cPanel X (alpha test)
    By ezinger in forum Other Webmaster-related Services and Promotion
    Replies: 4
    Last Post: 09-03-2005, 09:21 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112