Results 1 to 7 of 7

Thread: Nak ambil PHP kat mana?

  1. #1
    Join Date
    May 2002
    Location
    Klate
    Posts
    91
    Rep Power
    218

    Nak ambil PHP kat mana?

    Err... boleh tolong saya tak? Kat mana kita boleh ambil fail-fail berkaitan dengan PHP? Dan PHP boleh ke pasang IIS 5? Atau kena guna Apache saja ke? Seterusnya, mana kita nak ambil manual PHP? Dalam manual tu ada rujukan bagi semua arahan dan fungsi PHP ke?

  2. #2
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    OCed
    Posts
    252
    Rep Power
    232
    saya percaya segalanya anda boleh dapati di http://www.php.net dan cara memasang PHP ke IIS ada dibincangkan dahulu. sila gunakan fungsi "Search"
    I can't affod to have a signature here, can somebody sponsor me a signature ?

  3. #3
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    20
    Rep Power
    0
    btul malayneum. gi sana.. download php win32 binary and don't forget php chm manual.. dalam tuh hampir semua info tentang php ada.. all you need is time to read it

    good luck!
    trashlyme®
    tedbundyjr.com

  4. #4
    Join Date
    May 2002
    Location
    Klate
    Posts
    91
    Rep Power
    218
    aku dah download fail PHP manua .chm tu... tapi keluar error plak.. fail tu rosak la, kena download lagi ke?
    PHP Code:
    <?php echo "PHP is a language?"?>

  5. #5
    Join Date
    May 2002
    Location
    Klate
    Posts
    91
    Rep Power
    218
    Apasal fungsi "Search" had minimum huruf bagi perkataan dia 4. Pastu nak cari pasal PHP dan IIS dalam ni camner???
    PHP Code:
    <?php echo "PHP is a language?"?>

  6. #6
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    perlis
    Posts
    19
    Rep Power
    0
    hafizzuddin,
    try download mahual php utk reading.dia compress jadi .bz2 .kau kena download zipper dia.misalnya 7-zip.dia ada bagi sekali kat www.php.net tu

  7. #7
    Join Date
    May 2002
    Location
    Klate
    Posts
    91
    Rep Power
    218
    Teima kasih antagonis, saya akan cuba.
    PHP Code:
    <?php echo "PHP is a language?"?>

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Elak Denggi , Ambil Elken Spirulina !!!!
    By nazmanazly in forum Mamak Stall
    Replies: 1
    Last Post: 05-10-2005, 09:25 AM
  2. Sila ambil perhatian...
    By newuser in forum E-Commerce
    Replies: 0
    Last Post: 17-08-2004, 06:02 PM
  3. mcm mana nak tau server mana suport WAP
    By xhensem in forum Website Design
    Replies: 4
    Last Post: 11-06-2004, 06:13 PM
  4. Camane nak ambil agu dlm flash yg kita download..
    By myravens in forum Website Design
    Replies: 7
    Last Post: 23-08-2003, 08:41 PM
  5. kat mana yer ?
    By supra in forum Free Hosting Discussion Forum
    Replies: 2
    Last Post: 04-07-2003, 01:47 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113