Results 1 to 3 of 3

Thread: kalau insert or delete lak camner

  1. #1
    Join Date
    May 2002
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Post kalau insert or delete lak camner

    ok, tadi dah clear skit psl nak bc data dari lbh satu table tu...........then kalu kita nak jlnkan proses insert atau delete lak camber?yang ni lum clear lagi..........


    ni function insert yang biasa ar.....no dari satu table jer..kalau dari dua tiga empat lima table tu lak, camner?

    <HTML>
    <HEAD>
    <TITLE>Insert OverTime</TITLE>
    </HEAD>
    <BODY BGCOLOR="#FF99CC">
    <CENTER><B>Insert Status</B>
    <BR><BR>
    <?php
    include("common.php");

    $tabname = "PYM_LEBIH_MASA";
    $field_values = array ("00",strtoupper($elm_jenis_hari),strtoupper($elm_ nama), strtoupper($elm_kadar));
    $data_type = array("str","str","str","str","str");
    if ($elm_jenis_hari== "") {
    echo("Jenis cannot be NULL!");
    } else {

    $username="AKU";
    $password="AKU";
    $database="DIA";
    $connection = OCIlogon($username, $password, $database);

    $ret = insert_rec($connection,$tabname,$field_values,$dat a_type);
    }
    ?>
    <p>Click <a href="query_kerja.php?connection=<?php echo (urlencode($connection));?>">here</a> to update caruman info instead.</p>

    </CENTER>
    </BODY>
    </HTML>

  2. #2
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    eRakan.Net
    Posts
    118
    Rep Power
    226
    u can do query from multiple tables, but i'm afraid u can't delete/update record from multiple tables.

    correct me if i was wrong.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    MLK
    Posts
    119
    Rep Power
    222

    guna transaction boleh kot

    errr.. kalau nak update multiple table dan pastikan ia berjaya, guna transaction. Errr.. sekarang ni, utk mysql yang latest, dah support transaction, dan yang contoh yang awak bagi tu, oracle, dah lama dah support transaction..

    contoh tutorial transaction ada di

    http://hotwired.lycos.com/webmonkey/...tutorial2.html

    harap membantu.

    r0kawa

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Tolong review kalau siape dah try kayarabak.com
    By kassimbaba in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 6
    Last Post: 29-05-2008, 06:26 PM
  2. Add, Update and Delete using ASP
    By prompter46 in forum Website Programming
    Replies: 6
    Last Post: 25-04-2007, 06:12 PM
  3. Replies: 0
    Last Post: 14-04-2007, 04:07 PM
  4. camner nak wat delete/edit/update gunakan check box
    By nuha in forum Website Programming
    Replies: 1
    Last Post: 23-04-2002, 03:33 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47