Results 1 to 2 of 2

Thread: r0kawa->php

  1. #1
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    -
    Posts
    16
    Rep Power
    0

    r0kawa->php

    tutorial awak di add :http://amran.hypermart.net/isi/tutor...insession.html

    tu tak complete utk function check login (yg bawah sekali tuh).So, saya nak mintak awak tolong bg complete coding .

    lagi 1, cuba nengok coding kat bwh nih:

    function split_n_echo($url)
    { $var = split($url);
    $IP = $var[2];
    echo $IP; }

    $ayam->split_n_echo($HTTP_REFERER);

    soalan saya:

    1-trg kan fungsi split

    2- boleh trg kan kenapa & apa fungsi $var[2]; .Kenapa r0kawa letak kan nilai 2 dalam array tuh?

    3-$HTTP_REFERER tuh kener define sbg global vb tak?

    harap dpt reply segera.TQ

  2. #2
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    MLK
    Posts
    119
    Rep Power
    225
    err.. rasa2nya function tu macam takboleh guna..

    sebab split ( string pattern, string string [, int limit])

    string pattern tu aku tak buat, sorry . Ntah bila punya tutorial ntah, nanti aku check balik tutorial nih, dah zaman dinasour dulu.

    tapi HTTP_REFERER, takyah global, sebab kita dah hantar dalam function tu. kecuali takde dalam kurungan tu, kena global..

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. dynamic form ->r0kawa tolonnnnnn...
    By nuha in forum Website Programming
    Replies: 1
    Last Post: 26-04-2002, 10:23 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113