Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 25

Thread: PHP & mySQL

  1. #1
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Kajang
    Posts
    121
    Rep Power
    218

    Question PHP & mySQL

    aku ade download sekerip kat hotscript..
    die ade kasik file xxx.sql
    kat mane aku nak letak file tu?
    kat tempat yg sama ngan aku letak xxx.php ke??
    terangkan sket....

    please...

  2. #2
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    JB, Malaysia
    Posts
    78
    Rep Power
    218
    weh.. tu kena run guna phpMyAdmin / MySQLFront..

  3. #3
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Kajang
    Posts
    121
    Rep Power
    218
    camne caranyer..???
    detail sket...

    bab SQL ni aku jahil sket...
    kalo stakat flat file db boleh laa

  4. #4
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Selangor
    Posts
    6
    Rep Power
    0

    ade nota bahse melayu?

    weh.. tu kena run guna phpMyAdmin / MySQLFront... <---- Frontpage Server Extension Admin ker? Cemane nak gune mende alah tuh?

  5. #5
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Kajang
    Posts
    121
    Rep Power
    218
    oklah misal kata aku dah letak phpmyadmin dlm server tu..
    kat mana lak nak letak file .sql tu???

  6. #6
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    21
    Rep Power
    0
    Originally posted by ustazmalaya
    oklah misal kata aku dah letak phpmyadmin dlm server tu..
    kat mana lak nak letak file .sql tu???
    dah create database..?? kalau dah buat databse.. klik kat databse tu.. nanti ade button browse. Klik situ pastu carila kat mana file.sql tu.. pastu klik go..

  7. #7
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Terengganu
    Posts
    5
    Rep Power
    0
    terang ah skit......akupon nak tau gak ni...

  8. #8
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    21
    Rep Power
    0
    ape yang ko tak paham..?? cakapla sikit.. kalau nak senang ko kena biasakan environment phpmyadmin kat localhost dulu..
    actually file.sql tu untuk dumb database untuk memudahkan kita.. so nanti tak payah la kita nak kena type create table.. alter table.. dan memacam la..

  9. #9
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    jauh nun...
    Posts
    36
    Rep Power
    0
    Assalamualaikum...

    soriii nak nyampuk sket...ustazmalaya nih guna aper?? i mean... phpdev or phptriad.. or separate part (dl php, dl mysql and dl apache)?? which one??? rasanyer ustazmalaya cam tak biasa jer bukak phpmyadmin tuh... is it true?? newbies ker??

    ok larr... saya citer lebih details sket...

    gi kat paparan phpmyadmin... guna localhost... maknenyer... start Apache server dulu... then... dah bukak phpmyadmin tuh... ada paparan untuk create new database...

    cube nengok kat syntax file .sql tuh... dia akan kata create database nama_db .... so... ustazmalaya type nama_db then click create...

    pas tuh... ada tulih >> or Location of the textfile : ... kat sini browse file .sql tuh... fungsi di sini cam kata hamidians larr... dumb file... memudahkan kita create table and database without fill in the database or create tables manually... then click go... peh tuh akan terujud larr tableČ di dlm db tsb siap ngan properties nyer larrr... itu guna nyer dumb file (.sql)

    ehehe... rasa nyer kami dah terang ngan jelas... kot tak paham gak... kene tanya lagiik ler... ehehe... paham ker arr???
    Last edited by whit3_cryst4l; 16-04-2002 at 01:33 PM.

  10. #10
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Kajang
    Posts
    121
    Rep Power
    218
    hmmm..
    aku pakai phptriad..
    dan mmg blom biaser ngan enviroment phpmyadmin...
    sbb slalu letak db pakai text file jer...
    hmm...
    time kasih sebab bagitau bende ni...
    insya ***** aku try...

  11. #11
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Php File
    Posts
    7
    Rep Power
    0
    Saper tahu nak masukkan database ker server real

  12. #12
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Kajang
    Posts
    121
    Rep Power
    218
    download mysql...
    install dlm server tu...
    abis citer..

    www.mynuke.canggih.net
    dlm ni ade tutorial nak install database / server apache..

  13. #13
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Php File
    Posts
    7
    Rep Power
    0
    tolong xplain skit ttg phptriad

    saya ada masalah ttg phptriad bila buka start PHPmyadmin ..tak kuar apa apa.

    sesaper tolong

  14. #14
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    21
    Rep Power
    0
    apache dah run..?? mysql dah run..??

  15. #15
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Penang
    Posts
    170
    Rep Power
    214
    kalau kita install phptriad dan runkan postnuke kat dalam kom.
    boleh tak orang luar tengok web kita tuh dengan menaip ip adrr kita.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. php+mysql+iis
    By ridz_021 in forum Website Programming
    Replies: 1
    Last Post: 21-07-2005, 10:24 AM
  2. MySQL / PHP .
    By RG2 in forum Job Vacancies
    Replies: 0
    Last Post: 15-03-2005, 12:37 PM
  3. php Mysql
    By ramli in forum Website Programming
    Replies: 0
    Last Post: 10-05-2003, 05:38 PM
  4. MySQL
    By hymns in forum Website Programming
    Replies: 7
    Last Post: 13-10-2002, 02:32 PM
  5. PHP and mySQL
    By Novice in forum Website Programming
    Replies: 0
    Last Post: 25-04-2002, 05:02 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39