Results 1 to 8 of 8

Thread: apa nama CMS nih?

  1. #1
    Join Date
    May 2008
    Location
    n9
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    apa nama CMS nih?

    salamm,

    pekabar sume? nak tanya sket.
    sape tau web deviantart tu pakai script/cms apa ek?
    awalnya aku ingat deviantart tu custom made. tp bila aku jumpa bbrp web yg sebijik mcm deviantart, aku rasa ni mesti cms yg boleh didownload/dibeli.
    antara web lain yg mcm itu adalah
    www(dot)anime-wallpapers(dot)com

    ada sesapa tau?

  2. #2
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    274
    dulu2 kalau tak silap.. dia mungkin asal dari phpnuke..
    tapi then mmg diorang code fully sendiri dah.

    animewallaper saya tak nampak sama pun...

  3. #3
    Join Date
    May 2008
    Location
    n9
    Posts
    2
    Rep Power
    0
    phpnuke ke?
    emm... ada persamaannya antara deviantart dan anime-wallpaper tu.
    user yg register ada dashbord panel utk manage akaun gallery art sendiri.
    sebijik mcm deviantart.

    cara susunan display artwork pun sama. boleh susun ikut newest, popular etc

  4. #4
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Putrajaya
    Posts
    2
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by matjazz View Post
    salamm,

    pekabar sume? nak tanya sket.
    sape tau web deviantart tu pakai script/cms apa ek?
    awalnya aku ingat deviantart tu custom made. tp bila aku jumpa bbrp web yg sebijik mcm deviantart, aku rasa ni mesti cms yg boleh didownload/dibeli.
    antara web lain yg mcm itu adalah
    www(dot)anime-wallpapers(dot)com

    ada sesapa tau?
    Yang anime-wallpaper tu pakai wordpress je... try tgk css dia..

  5. #5
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    124
    Rep Power
    158
    Sapa kata wordpress xleh buat macam-macam.
    haha
    Try not to become a man of success, but rather try to become a man of value.

  6. #6
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    BTHO
    Posts
    775
    Rep Power
    233
    Yup, site ni dalam WP tapi nampaknya diaorang hack source files dia gak:

    Anime Wallpapers Login

  7. #7
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    274
    wordpress la paling power.
    setakat joomla tuh.. jauh la ketinggalan joomla tu..

  8. #8
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Putrajaya
    Posts
    2
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by mysticmind View Post
    wordpress la paling power.
    setakat joomla tuh.. jauh la ketinggalan joomla tu..
    ye ke lg power dari joomla?

    sbnarnya ada kelebihan masing2...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. TIPS dan PANDUAN memilih nama domain.
    By mysticmind in forum Domain Names
    Replies: 66
    Last Post: 07-12-2012, 06:26 PM
  2. Replies: 6
    Last Post: 02-01-2008, 07:50 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30