Assalamualaikum...
saya ade beberapa soalan yang nak diutarakan..harap anda sume daapt membantu..


saya nak buat 1 software menggunakan php & mysql..software yg saya nak develop tu macam rational rose..tapi just basic je la..rasenye kat sini sume tau kan pasal rational rose.. software yg saya nak develop, "design an editor for UML specification"..

sume tools seperti actor, use case, relationship dan lain-lain dipanggil daripada database..
so, macam mane saya nak buat, bile user klik pd button actor, die akan kluar gambar actor..dan bile user klik beberapa kali button yg sama, dia akan tambah gambar tersebut..begitu juga dengan button2 lain seperti use case dan lain2 yang telah saya nyatakan tadi..

satu lagi, macam mana saya nak buat gambar2 tu boleh drag n drop..saya cuba nak buat guna javascript, tapi tak tau nak panggil gambar2 tu suma cam ne...

harap anda sume faham dengan apa yang saya jelaskan dengan panjang lebar...diharap anda sume dapat membantu...terima kasih banyak2..