Results 1 to 5 of 5

Thread: gune SSL dalam ASP

  1. #1
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    kl
    Posts
    15
    Rep Power
    0

    gune SSL dalam ASP

    Salam,
    aku ingin bertanya tentang macam mane nk gune SSL (https) di dalam web server,
    sebab setau aku kalu windows punye kena byar..
    aku skrg menggunakan ASP untuk web server aku..

    harap web master dapat membantu aku..

  2. #2
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    273
    semua https berbayar lesennya.
    ini kerana, https yang sah mempunyai certification validation dari well known one macam verisign contohnya.. dan beberapa lagi.

    https semata2 pun boleh buat, tapi keraguan boleh muncul.
    detail here.. panjang sangat dan aku malas nak kaji dan membaca.. hehe
    https - Wikipedia, the free encyclopedia

  3. #3
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    96
    Rep Power
    138
    the https cert must be install into your web server such as IIS, then the cert will allow other people to identify your identity so that your web page is a valid 1 but not the pfishing or hacking.

  4. #4
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    in my body lar...
    Posts
    1,325
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by david_cheong View Post
    the https cert must be install into your web server such as IIS, then the cert will allow other people to identify your identity so that your web page is a valid 1 but not the pfishing or hacking.
    https have more usage than validating the indentity.... it is used to securely transfer data between the browser and the server... all transfered data is encryted so that the sniffer can't read the details of it such as cc number and the ccv number during transportation between the user browser and the server...

    read the description on wiki that provided by bro mysticmind....

  5. #5
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    kl
    Posts
    15
    Rep Power
    0
    yerp,i know that SSL is method identifation and authentication for the user,
    biasa nya https berada dalam login,atau nk isi maklumat pasal biodata kita pada site2 yang memerlukan data peribadi..

    ~bro mystiq aku tau lesen die berbayar,sebab aku penah edit certificates di dalam IIS and generate id untuk di send ke Microsoft..pastu baru Microsoft bley buat certificates utk kita buat..

    aku juz nk buat untuk demo kepada sistem aku ni,kirenya login untuk di redirectkan ke Https,kirenya untuk securekan connection...


    Quote Originally Posted by mysticmind View Post
    https semata2 pun boleh buat, tapi keraguan boleh muncul. encyclopedia[/url]

    harap bro mystiq dapat tunjuk ajar,dalam PHP aku tau bley buat https ni,tapi aku tak sure la dalam ASP..sesetengah web master mengguna AuthetiX (3rd party tools)..

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. error biler gune forum dalam phpnuke
    By baddai in forum Website Programming
    Replies: 18
    Last Post: 10-11-2009, 06:40 AM
  2. camne nk create PDF gune PHP???
    By kuumasang_n33 in forum Website Programming
    Replies: 4
    Last Post: 05-03-2008, 02:01 AM
  3. nak display xml gune html bleh ke?
    By bloodymary in forum Website Design
    Replies: 9
    Last Post: 24-11-2003, 02:42 PM
  4. korang suker tak gune PSP?
    By ikan-todac in forum Graphic Design
    Replies: 7
    Last Post: 14-02-2003, 01:55 AM
  5. camne nak publish web gune php
    By silverX in forum Website Programming
    Replies: 7
    Last Post: 20-11-2002, 12:06 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37