Results 1 to 14 of 14

Thread: skrip index.php

  1. #1
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Shah Alam
    Posts
    8
    Rep Power
    0

    Post skrip index.php

    Aku ader 2-3 CMS, tapi menggunakan 1 database yang sama, aku tak tahu yg mana satu lebih bagus untuk redirect domain aku tuh ke folder CMS tersebut.

    Yang biasa aku guna;
    1. Kaedah frame
    Code:
    <html>
    <title>Welcome to My Portal</title>
                                                                                    
    <frameset>
       <frame src="mydomain/versi2">
                                                                                    
    </frameset>
                                                                                    
    </html>
    2. Kaedah "location"

    Code:
    <?php
    header( 'Location: mydomain/versi2/' ) ;
    ?>
    nota : aku x boleh pos hyperlink sbb pos aku belum cukup 5.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Shah Alam
    Posts
    250
    Rep Power
    149
    nak redirect buat kat admin panel (contoh cpanel) je..
    dalam tu ade setting utk redirect domain ni..

  3. #3
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Shah Alam
    Posts
    8
    Rep Power
    0
    thanks ujai.

    Cam tau-tau aku pakai cpanel.

    Okey kalo try kali kedua nih, so nak pilih
    (1)Permanent atau (2)Temporary atau (3) Replaced

    Sebab aku dah try buat, dia kluar "white page". So, maknakata belum jadik lagik lah.

    Data yg aku masukkan spt dibawah...
    Local URL Path : domain.com/versi2
    Redirect Type : Permanent
    Destination URL : URL domaincom

  4. #4
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Shah Alam
    Posts
    8
    Rep Power
    0
    ader sikit info tertinggal...

    aku ader CMS1 kat folder versi2, CMS2 kat folder versi3, CMS3 kat folder new08

    jadiknya, aku nak bila org dtg portal aku www.domain.com, terus redirect kepada salah satu folder tuh.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Shah Alam
    Posts
    250
    Rep Power
    149
    normally gune permanent..
    make sure redirect url ko tu btol..

    contoh :

    domain asal -
    Code:
    www.domain.com
    then redirect kepada -
    Code:
    www.domain.com/pagebaru/

  6. #6
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Shah Alam
    Posts
    8
    Rep Power
    0
    Masih belum dapat... keluar error pulak...

    ---------------------------------
    The page isn't redirecting properly

    Firefox has detected that the server is redirecting the request for this address in a way that will never complete.

    ----------------------------------

    adakah cpanel problem??

  7. #7
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Shah Alam
    Posts
    250
    Rep Power
    149
    skrang ni ade brape byk redirect kat cpanel tu?

  8. #8
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    272
    mengapa perlu redirect?
    rasanya ada cara lebih bagus pakai .htaccess

    'versibaru' akan jadi terus di hadapan (tapi sebenarnya di /versibaru/ )

  9. #9
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Shah Alam
    Posts
    8
    Rep Power
    0
    ujai.org
    redirect, baru nak buat, so maknakata belum ada lagi lah sbb yg ni belum berjaya nak buat.

    mysticmind
    guna .htaccess erkks...

    -------fail .htacces ------------
    redirect 301 OpenDNS OpenDNS

    ------------mmg jadik nih------------

    aku dah try buat, sama gak hasilnya dengan index.php yg aku buat tuh. lagipun .htaccess tuh dalam cpanel takboleh nak edit, kena delete dulu kendian buat baru, leceh la setiap kali redirect ke folder lain.


    Kalo pakai GUI cpanel skrip .htaccess akan jadik cemgini...

    --------fail .htaccess -------------
    redirect 301 / OpenDNS

    ---------mmg ada error "The page isn't redirecting properly"---------

    So, kesimpulannya aku guna index.php jugak lah, dan guna skrip frameset bagi org x nampak visited page, kecuali menjeling kat infobar kt bawah.

    Thanks a lot.

  10. #10
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    272
    saya kurang ingat..
    Bukan guna .htacces url redirect , tapi rewrite Url.

  11. #11
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Shah Alam
    Posts
    250
    Rep Power
    149
    mase ko wat redirect kat cpanel tu.. index ko tu da setkan default? kalo still ade coding redirect dlm index @ htaccess ko tu.. maybe a tu sebabnye ko dpt error.. try n error.. mesti ade sumthing yg mistaken kat situ.. by right.. pakai cpanel nyer redirect tu.. takde pepe prob.. mesti working nye..

  12. #12
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Shah Alam
    Posts
    8
    Rep Power
    0
    kalo guna .htaccess lebih mesra SEO dan Adsense. Nanti senang2 aku try lagi, kalo berjaya boleh aku dokumenkan dalam akunyer List of Linux Articles.

  13. #13
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Shah Alam
    Posts
    250
    Rep Power
    149
    cun..
    sorry tak dpt bantu solvekan issue ko gune htaccess..
    aku tau direct dr cpanel tu je.. hehe..
    gud luck..

  14. #14
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Petaling Jaya
    Posts
    14
    Rep Power
    0
    Susah2 guna HTML coding jer redirect page to folder...

    namakan file index.html
    pastu guna coding ni...

    Code:
    <meta http-equiv="refresh" content="0;URL=NaMa_FoLdEr_Ko">
    Saya tak tahu ler, betul ker tak kriteria yang awak nak tu... Tapi cuba dulu lah... Sumbat index.html (mesti .html) dalam domain.com ko tu... and guna code atas...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 03-04-2006, 04:45 PM
  2. Google doesn't index new websites
    By maribelajar in forum Revenue and Monetization
    Replies: 1
    Last Post: 27-01-2005, 04:59 PM
  3. Skrip Web Ramadhan
    By zumaidi in forum Website Design
    Replies: 0
    Last Post: 14-10-2004, 01:29 PM
  4. Skrip Untuk Semua Ni!
    By List in forum Website Design
    Replies: 3
    Last Post: 05-10-2004, 10:26 PM
  5. how to index using PHP
    By ymhy_80 in forum Website Programming
    Replies: 8
    Last Post: 15-04-2004, 12:11 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37