Results 1 to 4 of 4

Thread: FLASH : now supports JAVA Languages ???

  1. #1
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    somewhere on planet earth
    Posts
    8
    Rep Power
    0

    FLASH : now supports JAVA Languages ???

    assalamu'alaikum ...


    betul ke nih .... :O


    Flash (5/6) dah buleh supports JAVA Languages ... sepenuhya ... ???


    agaknya termasuk lah gak CLASS, Super, Public, SERVLET, JSP ... dan lelain tuh ?????


    huh ... makin susah gamaknya ... ????



    Insya ***** ... buleh

  2. #2
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    somewhere in middle earth
    Posts
    67
    Rep Power
    205

    Question tah le...

    yang aku tau piawai yang digunakn oleh flash dengan java hampir sama iaiatu ECMA-262 tapi setakat nie aku tak pasti sama ade CLASS, Super, Public, SERVLET, JSP ... dan lelain tuh boleh digunakan dalam flash sebab konsep pelaksanaan dia xsama sebab dalam java aturcara dilaksanakan melalui hubungan antara kelas dan objek dalam aturcara tapi dalam flash pelaksanaan adalah kompinasi pelaksanaan action dalam movieclip, button atau frame...

    so aku rasa x mungkin sama... sebab kalu dalam java bial kita dan capai maklumat daripada fail java lain kita guna public kan tapi untuk hubungankan 2 fail flash hanya guna loadmovie dan kita boleh xcess maklumat dalam dua fail tu...

    tapi untuk masa akan datang xtau ler... sebab sekarang java still claim sebagai antara piawaian pengaturcaraan yang terbaik dekat dunia nie...

  3. #3
    Join Date
    Aug 2002
    Posts
    14
    Rep Power
    0
    I think is not that flash support java, is thru http get and post to support java, like I using Flash to interach with my database thru asp/php.
    Freedom is a Right

  4. #4
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    somewhere in middle earth
    Posts
    67
    Rep Power
    205

    mungkin le gak

    rasanya sebelum nie flash 5 pun dah support get dan post kalu xsilap aku... tapi ape kaitannya dengan java sebab aku rasa get dan post digunakan oleh flash untuk berinteraksi dengan database melalui bahasa pengaturcaraan seperti xml, php atau asp... java jarang le digunakan dengan cara tu... xtau le lagi kena jadi expert gilababeng dulu baru leh buat camtu xtau le....

    tupun sebab flash nie open source jadi senang le hacker nak tau kandungan dalam flash sebab tu diorg sediakan get dan post tu agar developer gunakan bahasa pengaturcaraan lain yang lebih secure daripada flash....

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Bumpbox - A Lightbox Clone that Supports PDFs
    By andrewmoquin in forum Website Design
    Replies: 0
    Last Post: 11-08-2009, 10:06 AM
  2. Translating Your Website Into Other Languages
    By marshtric in forum Search Engine Marketing
    Replies: 0
    Last Post: 07-03-2009, 12:23 PM
  3. Malaysia Webspace Directory - Need your supports
    By teotrad in forum Other Webmaster-related Services and Promotion
    Replies: 1
    Last Post: 19-09-2008, 11:11 PM
  4. Spotlight: A class of many languages
    By genzy in forum Mamak Stall
    Replies: 2
    Last Post: 06-07-2007, 02:57 AM
  5. i need switch languages in php source code
    By jikey in forum Website Programming
    Replies: 14
    Last Post: 08-01-2004, 08:15 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39