Results 1 to 5 of 5

Thread: mcm mana nak tau server mana suport WAP

  1. #1
    Join Date
    May 2004
    Location
    kl
    Posts
    55
    Rep Power
    0

    mcm mana nak tau server mana suport WAP

    hehee.. saya budak baru belajo..

    nak tau mcm mana nak tau server mcm mana boleh suport wap..

    byk sgt web hosting..ni penin..kepala..

    kang takut kena tipu lak..

    ok..mekasih kalo dpt bantu aku tambah ilmu...

  2. #2
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Kluang, Johor
    Posts
    2,367
    Rep Power
    249
    If it is apache web server, you can make it support WAP by modify Apache handler

  3. #3
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Johor
    Posts
    772
    Rep Power
    233
    buat 1 WAP language atau d/l je. masukkan kat hosting test dgn imulator

    atau tgk samada browser dia apache ke idak... cam LCF ckp
    I hate when:

    vBulletin Message:
    Sorry! The administrator has specified that users can only post one message every 60 seconds

  4. #4
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    entah
    Posts
    6
    Rep Power
    0
    both IIS & Apache support WAP. Tak semestinya wap dalam format wml.

    Tengok apa skrip yang awak nak guna, kalo nak guna ASP... wajib guna IIS (saya tak tahu sekiranya ada opensource yang support ASP).. kalo gune PHP, wml, xml gune Apache pon boleh.

    ASP & PHP nih biasa org guna untuk hubungkan wap dengan database (MySQL dll).

    Wallah hu a'lam (Hanya tuhan yang lebih mengetahui).

  5. #5
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Johor
    Posts
    772
    Rep Power
    233
    both IIS & Apache support WAP. Tak semestinya wap dalam format wml.

    Tengok apa skrip yang awak nak guna, kalo nak guna ASP... wajib guna IIS (saya tak tahu sekiranya ada opensource yang support ASP).. kalo gune PHP, wml, xml gune Apache pon boleh.

    ASP & PHP nih biasa org guna untuk hubungkan wap dengan database (MySQL dll).

    Wallah hu a'lam (Hanya tuhan yang lebih mengetahui).
    wap mesti dlm wml (wireless markup languange) cuma extension file saje yg boleh tukar. sbb kita kene guna tag dlm wml utk link or ident something eg <card>

    ASP x wajib guna IIS, bleh guna Apache gak! ade module utk tu. kat linux pun bleh (same la apache )
    I hate when:

    vBulletin Message:
    Sorry! The administrator has specified that users can only post one message every 60 seconds

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. macam mana nie
    By syedafiq in forum Website Programming
    Replies: 5
    Last Post: 26-12-2006, 09:20 PM
  2. error.. kat mana ni??
    By nurulmajdi in forum Website Programming
    Replies: 0
    Last Post: 12-05-2005, 11:11 AM
  3. Mana gi sumer
    By Pakcik_Cafe in forum News and Announcements
    Replies: 7
    Last Post: 26-07-2003, 12:27 PM
  4. kat mana yer ?
    By supra in forum Free Hosting Discussion Forum
    Replies: 2
    Last Post: 04-07-2003, 01:47 AM
  5. Nak ambil PHP kat mana?
    By hafizuddin in forum Website Programming
    Replies: 6
    Last Post: 16-05-2002, 06:25 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31