Results 1 to 4 of 4

Thread: help : controll movie

  1. #1
    Join Date
    May 2003
    Location
    Kedah
    Posts
    15
    Rep Power
    0

    help : controll movie

    alo .. erm, nak tanya sket, andaikan kita ada 2 swf, A dan B yg di letakkan berasingan dlm 2 file html. kiranya, A.swf dlm A.hml dan B.swf dlm B.html

    bole ke kita arahkan flash A utk buat apa-apa kalau kita klick kat flash B?

    erk...bole ke?

    kira mcm klick btn kat flash A tapi yg berlaku animation kat flash B.. tolongg.... tolonggg..
    sesapa yg bole tolong..

    )

    tq

  2. #2
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Penang
    Posts
    121
    Rep Power
    223
    aa .. jap ... macam mana leh jadi dua movie lak ni ...

    secara umumnye memang tak boleh ... kecualilah B tu save arahan tu dalam file/database dan A kene sentiasa tengok ada ape ape arahan baru dimasukkan ke tak ... tapi saya tak rekomen awak buat macam tu ....

    cubala masukkan ia jadi satu ... guna loadmovie() ke ...

  3. #3
    Join Date
    May 2003
    Location
    Kedah
    Posts
    15
    Rep Power
    0
    hehe.. sebab yg jadi 2 tu, saya buat 2 flash yg berasingan. 1 untuk letak kat header, satu lagi letak kat side menu. flash tak leh buat canvas bentuk L kan.. tu yg saya buat 2 tu..
    anyway ... tq

  4. #4
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    not here
    Posts
    74
    Rep Power
    192
    apaper jer la...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Movie - Shrek 3
    By genzy in forum Mamak Stall
    Replies: 10
    Last Post: 26-06-2007, 05:41 AM
  2. 300 Spartans movie great movie
    By pazzibazi in forum Mamak Stall
    Replies: 18
    Last Post: 05-06-2007, 05:54 PM
  3. Movie - Spider-man 3
    By genzy in forum Mamak Stall
    Replies: 28
    Last Post: 03-06-2007, 05:06 PM
  4. Mr. Bean Movie
    By genzy in forum Mamak Stall
    Replies: 0
    Last Post: 05-04-2007, 12:09 PM
  5. movie dlm swish
    By kurt_penang in forum Website Design
    Replies: 1
    Last Post: 14-10-2004, 12:01 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47