Results 1 to 10 of 10

Thread: Apa Yang Anda Ingin Tahu dalam FLASH?

  1. #1
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    275

    Question Apa Yang Anda Ingin Tahu dalam FLASH?

    salam and have anice day..

    saja nak test..

    1. Apakah yang korang semua ingin tahu dari Flash..
    maksud aku samada bab animation / A.Scripting / apa guna etc..
    ~ What u all wanna know bout flash?

    2. Apa yang korang paling suka dalam flash dan apa yang korang tak suka..
    ~ What do you like and hte bout it?

    3. Apakah masalah yang dihadapi dalam flash..
    ~ What is almost problem in Flash?

    ok silakan.. aku nak buat survey..
    ~ Just want to make a survey and helping if u want..

  2. #2
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    coo'leem
    Posts
    55
    Rep Power
    220

    jawapannyerr

    ASSALAMUALAIKU...

    1. Apakah yang korang semua ingin tahu dari Flash..
    maksud aku samada bab animation / A.Scripting / apa guna etc..
    ~ What u all wanna know bout flash?
    KALAU AKU.. AKU NAK TAU PASAI ACTIONSCRIPT.. SEBAB KALAU PENGGUNAA BIASA FLASH AKU LEH DAH.. KALAU NAK INSERT SCRIPT NIHHH.. TERPAKSA REFER KAT OLA PASALLL

    2. Apa yang korang paling suka dalam flash dan apa yang korang tak suka..
    ~ What do you like and hte bout it?
    SUKA SEBAB LEH BUAT ANIMATION..KALAU GUNA SCRIPT LAGI BEST.. ITU KER JAWAN YANG KO JANGKA DARI AKU.. AHAKSSS

    3. Apakah masalah yang dihadapi dalam flash..
    ~ What is almost problem in Flash?
    MASALAH AKU IALAH TAK BOLEH NAK BUAT YANG LEBEY BAGUS LAGIK.. JELE KALAU ORG LAIN BUAT BAGUS LAGIK

    Last edited by min_ah; 22-08-2001 at 02:43 PM.

  3. #3
    ChEf_N|3aM Guest
    huk huk huk ahaks hioks............. nak actionscript nyer tutorial....

  4. #4
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    banting
    Posts
    3
    Rep Power
    0
    1) kalo akula paling penting pasal action script
    2)paling best dapat buat animation yang tak best aku tak reti lagila gune action script cume basic cam goto stop ke sesikit tu lela... yang lain tu lum xplore lagila
    3)peninla camner nak jadik xpert dalam gune flash nie

  5. #5
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    kuantan, pahang
    Posts
    58
    Rep Power
    211
    1) integrate flash ngan database
    2)paling suka .. boley buat cartoon..image vector,,as dier ader iras iras C..
    paling tak suka... processor dependent..
    3)masalah yg dihadapi.. aku tak reti programming...

  6. #6
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Johor Bahru
    Posts
    14
    Rep Power
    0
    a'kum..

    1) aku pulak sekarang ni pakai flash 4 (90%), flash 5 (10%) dan flash 6 (0%)... aku ni nak sangat belajar 'actionscript'.. tapi selalu tak sempat... telan air liur ngan air oren je la setakat ni.... agaknye susah ke arr..??

    2)yg paling aku suka ialah cara nak kaler dan buat animasi. kaler dia lembut dan 'anti alias' best... walaupun aku ni 'color defect'... tapi aku cuba study dengan cara orang 'color defect'... hehehehhh... dan flash tidak menghampakan aku... thanks....

    3)yg paling aku tak suka ialah movie speed... takde ke setting atau script untuk kawal kelajuan frame..?? contohnye.. kalau aku buat flash animation lam pc Pentium IV... bila aku view kat pc Pentium II... jadi slow motion lak... pesal ehhh..??

    sekian saja soalan dariku... time kasih...
    Taikucin.... wacchaaa.....!!!!!!!

  7. #7
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Penang
    Posts
    170
    Rep Power
    215
    Nak jemput kengkawan join www.communityzero.com/shockwave_teens comunity nih perlukan kepakaran korang dalam flash . tq

  8. #8
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    zargus
    Posts
    10
    Rep Power
    0
    aku tak suka flash ler......
    freakin' in flash...

  9. #9
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    27
    Rep Power
    0
    1. Apakah yang korang semua ingin tahu dari Flash..

    - actionscript, link ke database

    2. Apa yang korang paling suka dalam flash dan apa yang korang tak suka..

    -paling suka:
    best buat animation
    -paling tak suka:
    kurang bebas buat script


    3. Apakah masalah yang dihadapi dalam flash..

    -susah nye nak buat scriptnyer.
    -pening aku baca buku tutorial nyer.
    -jelos nengok animation/game yg guna flash
    HaniSaidi

  10. #10
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    In a house...
    Posts
    208
    Rep Power
    212
    ok giliran aku plak.. hehehe walaupon aku orang baru dalam forum nih.. tapi lama gak terjebak dalam Flash2 ni... tapi tak la terror.. baru nak menterrorkan diri.. dan bole la gak ngan pencapaian nih.. hehe dapat paham Flash nih hampir 80% la... lom 100%.. hehe kawan2 kat flashkit.com je yang banyak 100% ekekekek... most of it dalam flash 5 la.. dulu explore dari flash 2 lagi.. tapi time tu bodo gile.. so tak reti eheh.. skang dah reti hanya belajo selama sebulan je guna tutorial Flash 5 sendiri ngan flashkit.com.. satu lagi korang leh tanye bebudak kat falshkit.com kat DALnet cenel #flash. Most developer lepak situ, tapi jangan annoying & english grammar tu betul sket ( kat mystic) sebab depa main kick je sape depa nengok annoying.. oh yer.. terlupa.. sebab aku nak tahu ialah.. nak bantu orang je.. hehe sesambil belajo mende yang aku tak pernah tahu dalam bahasa nih.. so sape ada masalah nak contact aku pon bleh.. tapi tak jamin dapat la.. kalau dapat tu.. haaa.. doa bebanyak la ehehehehe.. sebab korang kena pikir satu.. FLASH ADALAH SENANG yang susah adalah FIKIR GUNA FLASH hehe..... aku akan try contribute sebaik mungkin hehe
    <b>A</b>bg<b>C</b>ooL<br><i>Cool as you can be</i>

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Jangan biarkan diri anda dalam kesepian
    By Secret Receiver in forum News and Announcements
    Replies: 2
    Last Post: 13-09-2007, 02:29 PM
  2. Mungkin Peluang Ini Yang Anda Cari Selama Ini
    By Aiman in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 0
    Last Post: 17-03-2004, 09:09 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35