Results 1 to 7 of 7

Thread: Loading Flash

  1. #1
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Papar, Sabah
    Posts
    266
    Rep Power
    201

    Question Loading Flash

    semekom..

    aku nak tanya sikit, camana nak buat menatang LOADING yang biasa org buat untuk flash tuh..? ala...yg ada % tu.. abis loading tu dia terus main flash..

    pakai actionscript ke? atau lain.. then, memandangkan aku ni tak reti flash, pakai swish leh tak? aku tau guna swish jak.. tolong yek!

  2. #2
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    In a house...
    Posts
    208
    Rep Power
    211
    elopz... nak buat preloader (mende LOADING tu), kena guna sket scripting dan sedikit animasi la... animasi dia takde sangat la.. more pada action scripting... nak guna swish bole tapi utk animasi je.. utk bahagian scripting kena guna flash... cuba gi kat flashkit.com.. guna search dia keyword: preloader .. nanti ada cara-caranya.. nak aku kasi contoh bole.. tapi kalau aku free la.. hehehe bila free tu yang sukar dipastikan.... good luck!
    <b>A</b>bg<b>C</b>ooL<br><i>Cool as you can be</i>

  3. #3
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Kamunting, Perak
    Posts
    640
    Rep Power
    211
    menatang tu namanya PRELOADER...
    nak pakai swish ke?
    better jgnlah, sbb saiz fail dia besarla jugak...
    tapi kalau nak guna jugak, guna le!
    eh..jap..jap.. kat dlm swish tu ada la tutorial mcm mana nak buat preloader... cuba ushar... pastu tgk konsep dia... flash pun applied mcm tu la kot...

    Calling for WM.com's Flasher!!!


  4. #4
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    274
    gunakan action script :
    if the frame is loaded dalam flash Action Script tuh..

    Swish wasn't good somehow..
    bad file optimization and.. sucks.. ahahahha

    kalau malas.. pi cari cam abg cool cakap tuh.
    download and understand the script.

    Good luck

  5. #5
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Papar, Sabah
    Posts
    266
    Rep Power
    201
    makaseh bebanyak.. terbuka jugak hati aku nak pakai flash.. hehehehe!

  6. #6
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Kelantan
    Posts
    1
    Rep Power
    0
    terimas gak

  7. #7
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    dreamland
    Posts
    240
    Rep Power
    204
    pakai flash ker pakai swish ker..
    samer jer... still ader action script..
    tp swish tu mmg berat skit la.. tp tgk gak animation cammana ko buat
    kalau dah amination cam cerita cartoon... mmg ler berat..
    huahhauhahahah...

    tp biasa nyer org kalau dah buat animation tu mana ader animation...
    just tulis loading pastu ader percentage tu jer...
    tak ler berat sangat nak load preloader...
    itu pendapat aku ler..
    ^_^ <== stay happy

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. how to speed up loading to blog
    By rahsiahati in forum Website Design
    Replies: 3
    Last Post: 08-07-2009, 12:58 PM
  2. problem with WMF layout loading
    By yipguseng in forum FeedBack & Suggestion
    Replies: 6
    Last Post: 17-04-2007, 10:26 AM
  3. Professional Flash Website Logo Flash Intro Template as low as $5
    By awiekupo in forum Other Webmaster-related Services and Promotion
    Replies: 0
    Last Post: 18-10-2003, 04:15 AM
  4. Help on FLASH MX & VB
    By nevland in forum Website Design
    Replies: 3
    Last Post: 15-11-2002, 02:05 PM
  5. Loading HTML Dalam Flash
    By artofsilence in forum Website Design
    Replies: 23
    Last Post: 17-05-2002, 12:07 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112