Results 1 to 6 of 6

Thread: 2 script DHTML dalam satu page,macam mana?

  1. #1
    Join Date
    Feb 2002
    Posts
    14
    Rep Power
    0

    Question 2 script DHTML dalam satu page,macam mana?

    A'kum
    nak tanya,sapa tahu camner cara nak selesaikan masalah ni..

    aku ada amik DHTML dari internet...aku minat 2 script ni untuk masukkan dalam satu page..

    first aku buat dengan 1 script jer...aku letak code kat body dan head menjadi...

    tapi bila aku tambah lagi satu script dan letak code kat body dan head yang sama rosak pulakkk...tak keluar 2-2 script..

    ada script yang boleh selesaikan masalah ni tak??
    harap membantu

  2. #2
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Papar, Sabah
    Posts
    266
    Rep Power
    203
    aku rasa ko boleh buat attachment file untuk script yg satu lagi.. melainkan kalo ada variable yg clash, tu yg buat dia tak jalan tuh.. itu pendapat aku la..

  3. #3
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    KL, Malaysia
    Posts
    277
    Rep Power
    226
    merge the 2 scripts lah...

  4. #4
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Papar, Sabah
    Posts
    266
    Rep Power
    203
    that's right! untuk first script, kalo dah abis jgn CLOSE lok, sambungkan dengan 2nd script, then baru Close..

    teruskan mencuba, The Best Way Of Learning Is Trial And Error, but most human susah mok menerima hakikat "ERROR" dan ada yg terus putus asa... adakah ko tergolong dlm kelompok org itu..?

  5. #5
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    277
    aku rasa..
    bukan salah script tuh duduk asing2..
    maybe sebab conflict antara dua function yang punyai nama yang sama..

    contohnya script a

    shadow { pastuh declare and configure sini
    }
    dan yang kedua pun

    shadow { declare lain..
    }

    so bile pakai kat page .. ada satu command tapi dua arahan script berbeza.. jadi dua2 tak keluar

    --

    or maybe ada missing string or " text ke apa..
    jadi ada error..

  6. #6
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Papar, Sabah
    Posts
    266
    Rep Power
    203
    leh jadi jugak... i think, jalan penyelesaian yg paling bagus ialah ko tanya kat webmaster site dimana ko ambik code tuh.. settle! aku rasa mesti dia ada provide some FAQ kat sana coz, dulu aku pun pernah mengalami masalah gini...dah lama dah... tak ingat lagi..

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. macam mana nie
    By syedafiq in forum Website Programming
    Replies: 5
    Last Post: 26-12-2006, 09:20 PM
  2. macam mana nak buat log in system?
    By syedafiq in forum FeedBack & Suggestion
    Replies: 5
    Last Post: 06-12-2006, 01:56 PM
  3. Macam mana nak buat fail pdf
    By zxc in forum Mamak Stall
    Replies: 16
    Last Post: 12-04-2004, 09:42 AM
  4. Macam mana nak buat button macam ni
    By zxc in forum Graphic Design
    Replies: 11
    Last Post: 22-03-2004, 08:17 PM
  5. macam mana nak wat checkbox
    By mas83 in forum Website Design
    Replies: 3
    Last Post: 28-01-2004, 08:40 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112