Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 29

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 29

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 29
contoh resume Flash - Page 2
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 16 to 18 of 18

Thread: contoh resume Flash

  1. #16
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    malaysia
    Posts
    96
    Rep Power
    129
    a nice try.. somethin than nothin

  2. #17
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    bandar baru puncak alam
    Posts
    1
    Rep Power
    0

    Red face mana nak dapat contoh resume terkini

    a'kum, nak tanya kat sesape yang tahu kat mana saya boleh dapatkan contoh penulisan resume online. kalo kat cari website pun website org putih tak sesuai dengan resume yang pernaj saya buat selama ni. my disket dah rosak jadi sume cover letter dan cv punah. kalo ada sesape yang boleh bagitau website mana atau kalo ada sesape boleh bagi contoh untuk saya, terima kasih... a.s.ap.

    terima kasih

  3. #18
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    217
    Quote Originally Posted by eeman_1979
    a'kum, nak tanya kat sesape yang tahu kat mana saya boleh dapatkan contoh penulisan resume online. kalo kat cari website pun website org putih tak sesuai dengan resume yang pernaj saya buat selama ni. my disket dah rosak jadi sume cover letter dan cv punah. kalo ada sesape yang boleh bagitau website mana atau kalo ada sesape boleh bagi contoh untuk saya, terima kasih... a.s.ap.

    terima kasih
    tak payah sample sangat la nak buat resume..
    takkan asyik bergantung padasample letter..

    RESUME LAZIMENYA MESTI ADA :


    - Muka depan yang JELAS.

    1. Personal particular :
    nama alamat ic contact etc.
    Kalau nak best lagi.. buh gambo sekali kat situ

    2. Educational background
    - Sek. Kolej. Uni. + Tahun dari - hingga. + Kelulusan

    3. Working Experience
    - Company, bidang kerja/tugasan, + tahun - hingga + Gaji

    4. Portfolio or sample of works (links or sertakan bersama CD ).

    5. Attachment.
    Sijil2 dan sebagainya..

    Jangan terlalu terikat kepada skema yang mengarut..
    Sebaik2 resume ialah Senang dan mudah difahami. Juga KEMAS..

    // Tips tambahan - Buat 1.5 Spacing or Double (tapi besar sangat plak).
    supaya senang dibaca dan juga resume jadi TEBAL sikit.

    OK?..

    yang penting time temuduga tuh.. jangan nampak cam bodooo sangat. time tuh orang nilai ko banyak..

Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Put Microsoft on Your Resume!(For a bonus)
    By purplechelle in forum Other Webmaster-related Services and Promotion
    Replies: 0
    Last Post: 07-01-2009, 04:25 PM
  2. Contoh quotation buat website
    By narutokun in forum Mamak Stall
    Replies: 4
    Last Post: 11-01-2008, 01:41 AM
  3. Free resume evaluation service
    By zmusa07 in forum Advertise Your Services
    Replies: 0
    Last Post: 05-02-2007, 12:48 PM
  4. New Freelance Portal & Resume Bank
    By iamfreelancer in forum Job Vacancies
    Replies: 0
    Last Post: 05-09-2005, 05:51 AM
  5. Resume website...in Flash
    By MENJ in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 11
    Last Post: 17-01-2004, 07:11 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110