Results 1 to 7 of 7

Thread: nak belajor actionscript.!!

  1. #1
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    malaysia > johor
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    Unhappy nak belajor actionscript.!!

    ... halllo ma prenz`... nak mintak help sket arr.. budak baru lajor flash..nie.. nak lajor actionscript for flash!!...
    dari basic.. arrr.. etc. setiap actionsc tuh apa gunanyer... er,s..
    plzz!!

  2. #2
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    -lostworld-
    Posts
    102
    Rep Power
    223

  3. #3
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Penang
    Posts
    121
    Rep Power
    221
    ello ....

    sebelum nak belaja AS ..... awak kene tahu dulu basic interface die .... macam apa tu tweening .... movie clip .... keyframe etc ....

    kalo nak tahu semua bende tu cepat ... baca buku katherine ulrich .....


    lepas tu baru belja AS .... guna buku : colin moock

    sambil baca buku tuh ... surf site yang ada banyak contoh action script ...... untuk di applykan dalam movie ..... okeh?


  4. #4
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    In a house...
    Posts
    208
    Rep Power
    214
    allo.. haa betul tu.. ikut contoh2 yang ada seperti yang bro donut kasi tau.. nasihat KUMAN tu betul tu... dah tahu basic flash baru belajo pasal action scripting... dan masa tengah belajo tu tak paham.. leh tanya... better self explore, because ko lebih tahu ape ko nak dan ape yang ko tak tahu... tu lebih kurang cara aku belajo mende tu la.. aku bukan terror part tu.. tapi kalau bantu.. no hal... ramai lagi dalam nih yang bleh bantu dan terror2 gak.. good luck!!

    Oh ya... seperti yang mozaks kasi tau.. (tol ke?) ... dah tengok contoh orang.. jangan lak ciplak bulat2 ke.. empat2 segi ke.. haa.. guna creativity... ciawwzzz beb!
    <b>A</b>bg<b>C</b>ooL<br><i>Cool as you can be</i>

  5. #5
    Join Date
    May 2003
    Location
    kl
    Posts
    1
    Rep Power
    0
    tol tuh

  6. #6
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Kamunting, Perak
    Posts
    640
    Rep Power
    213
    betul dr saya ... tanyalah kat sini, ramai yg expert... attach le file, sure ramai yg commented!

  7. #7
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    cyberjaya
    Posts
    38
    Rep Power
    0
    kalau ko tanyer aku camner nak blajar..

    memula follow standard tutorial dalam Flash dulu kot..
    ikut step by step dia...
    pastuh tangan belah kiri pegang dictionary flash tuh..
    kasik khatam 2 buku standard yang dapat dari flash ori tuh..
    settle..

    pastuh next download dari flashkit
    buat reverse engineering..godeh saner godeh sini...
    jangan takut sebab flash takkan hang pc pun..

    anyway jgn sacrifice design..
    take time buat gak ler design cun cun sambil blajar actionscript tuh..
    jgn jadik cam aku..long run rugi..but then aku mmg tanak jadik designer walaupun aku dari design school..hahahha
    The FORTUNE is in the LIST.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. newbies : loadmovie actionscript
    By antudegil in forum Website Design
    Replies: 5
    Last Post: 16-08-2007, 12:27 PM
  2. Flash ActionScript
    By ccool in forum Website Design
    Replies: 20
    Last Post: 30-03-2007, 11:35 AM
  3. ActionScript
    By baddai in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 3
    Last Post: 22-04-2004, 07:17 PM
  4. actionscript newbie:urgent
    By mikev_fly in forum Website Design
    Replies: 8
    Last Post: 19-02-2004, 08:02 PM
  5. Kat Mana Nak Belaja Actionscript?
    By napy8gen in forum Website Design
    Replies: 11
    Last Post: 12-12-2002, 01:05 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112