Results 1 to 2 of 2

Thread: web dengan publisher buruk dengan mozilla? persoalan dan jawapan..

  1. #1
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    kuala terengganu
    Posts
    1
    Rep Power
    0

    Talking web dengan publisher buruk dengan mozilla? persoalan dan jawapan..

    ada org kata susah nak buat web, so kat sini aku kasi contoh web yg telah dibina menggunakan microsoft publisher, sila lawati

    cancersolve atau penawarkanser (tambah com kat blakang tu yap)

    ada yg kata bila publish web ni bila browse dengan mozilla akan jd pecah, gambar yg berformat png akan jd hodoh? ok cara-cara nnak buat benda ni stabil n elok..

    1 - pergi kat setting kat web page option (ada kat kota yg ada no 1 2 3 etc tu, klik kanan, pilih webpage option)

    2 - klik kat website option.

    3 - kat bahagian encoding korang pilih unicode (UTF-8) perlu diketahui bahawa mozilla guna encoding ni utk papar web.

    4 - kalau korang ada masukkan gambar .png, korang tick kat Allow png as a graphic format to improve graphic bla bla bla..hahah

    slamat maju jaya semua =) harap dapat membantu..

  2. #2
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Kulim
    Posts
    30
    Rep Power
    0
    still, people don't use publisher to create Websites. at least not that many.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Problem dengan phpnuke8.0
    By bahtera_alam in forum Website Programming
    Replies: 0
    Last Post: 06-08-2007, 06:44 PM
  2. Autoresponder dengan manual bahasa Melayu
    By mdedbiz in forum Website Design
    Replies: 0
    Last Post: 22-04-2007, 04:07 PM
  3. Masalah dengan SWISH 2.0 ~~!!
    By Movexz in forum Mamak Stall
    Replies: 6
    Last Post: 13-09-2003, 05:23 PM
  4. Ada tak free coding dengan database...
    By Rizalnet in forum Website Programming
    Replies: 3
    Last Post: 10-08-2002, 12:06 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112