Results 1 to 5 of 5

Thread: camne nak buat smooth 360 rotation

  1. #1
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    someWh3rE
    Posts
    19
    Rep Power
    0

    camne nak buat smooth 360 rotation

    erk.. sape ade idea?

  2. #2
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Penang
    Posts
    121
    Rep Power
    219
    cuba guna swift3d dulu ... dan import kepada flash ... tu kalo nak buat rotation 3D ....

    kalo rotate biasa macam rotate jam tu ... buat mcam biasa motion tweening ... ade option untuk buat rotate ....
    Last edited by kuman; 18-10-2002 at 05:16 PM.

  3. #3
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    someWh3rE
    Posts
    19
    Rep Power
    0
    hermm. kalau buat dengan motion yg ade kat bawah tuh sqew n rotate... pusingan thu nampak tak smooth.. so aku tgh carik cara nak buat rotation tu nampak smooth...

  4. #4
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Penang
    Posts
    121
    Rep Power
    219
    oooo kiranya nak buat rotate 2D laa .... macam pusingan jam ?


    nak smooth tu senang je .... buat la motion tu dengan banyak frame ..... kalo dulu buat 5 frame .... jadikan la motion untuyk rotate tu 10 frame ka 20 ka ..... smooth la die nanti

  5. #5
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    somewhere in middle earth
    Posts
    67
    Rep Power
    207

    kalu guna as

    nie satu cara klu nak jimatkan saiz fail iaitu dengan guna actionscript

    1. objek yang nak dirotate tue tukarkan kepada movieclip...

    2. pilih movieclip tu dan taipkan action untuk movieclip macam kat bawah nie

    onClipEvent (enterFrame) {
    this._rotation += 1;
    }

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Preloader camne nak buat guna flashmx 2004
    By zube in forum Website Design
    Replies: 9
    Last Post: 22-07-2005, 06:34 PM
  2. camne nak buat coding utk drag gambar??
    By twinky in forum Website Design
    Replies: 8
    Last Post: 06-10-2003, 10:14 PM
  3. camner nak buat banner rotation?
    By Syazwan in forum Website Programming
    Replies: 31
    Last Post: 03-10-2003, 03:17 PM
  4. camne nak buat Virtual Directory on webserver
    By silverX in forum Free Hosting Discussion Forum
    Replies: 0
    Last Post: 25-06-2003, 11:32 AM
  5. Camne nak buat email cam hotmail tu??
    By hani_saidi in forum Website Design
    Replies: 14
    Last Post: 21-05-2002, 09:45 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112